به گزارش پایگاه خبری 598، علی عبدی کارشناس مسائل سیاسی طی یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: رسانهها و کارشناسان مسائل نظامی و امنیتی عملیات «وعده صادق» را نقطه عطف جدیدی در معادلات منطقه دانستند؛ از خروج ایران و اسرائیل از جنگ در سایه و نیابتی به جنگ مستقیم تا عبور از خطوط قرمز یکدیگر. ترسیم معادله جدید در منطقه را میتوان از دیگر تأثیرات پاسخ ایران دانست. به این معنا که ایران با تثبیت خود بهعنوان یک قدرت موشکی و پهپادی در منطقه و فراتر از منطقه، این پیام صریح را ارسال کرد که توانایی پاسخ متوازن به هرگونه تهدید علیه خود را دارد.
پاسخ نتانیاهو و رژیم صهیونیستی به حمله ایران بدون هماهنگی غرب و ایالاتمتحده میسر نخواهد شد. حمایت سنتی آمریکا از اسرائیل همواره وجود داشته است و تاکنون هر جنگی که در منطقه با حضور اسرائیل رخ داده، آمریکا در جریان آن بوده است. از سوی دیگر پاسخ مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک ایران میتواند آغاز یک جنگ منطقهای را به همراه داشته باشد. اما مسئله دوم این است که اگر ائتلاف اسرائیل و حامیان غربی و عربی آن وجود نداشت، این رژیم آسیبهای جدی و جبرانناپذیر بیشتری را تاکنون متحمل شده بود.
وابستگی اجازه نمیدهد رژیم صهیونیستی بدون اجازه آمریکا جنگی منطقهای را رقم بزند. از سوی دیگر، اگر این جنگ رخ دهد، اسرائیل به پدافند هوایی ایالاتمتحده نیازمند خواهد بود؛ بنابراین دوباره دست به دامن آمریکاییها میشود و از این جهت وابستگی آن تشدید خواهد شد. آمریکا نیز صراحتا اعلام کرده که به اسرائیل یادآور شده تا از حمله مستقیم به ایران خودداری کند و یک جنگ منطقهای را شروع نکند.
بحران داخلی در اسرائیل نیز جدی است و اختلافنظرها بر سر مسائل گوناگون ازجمله پاسخ به ایران وجود دارد. جناح اقلیت در رژیم صهیونیستی بهطور کلی معتقد است هر اقدام داخلی و خارجی این رژیم باید با هماهنگی آمریکا صورت بگیرد. دولت آمریکا نیز در شرایط فعلی میلی به تنش ندارد. از سوی دیگر بین اعضای کابینه دولت اسرائیل نیز اختلاف وجود دارد. بخشی از این افراد که احساسی عمل میکنند معتقدند باید پاسخ تندی به ایران داده شود، اما نتانیاهو از سایر افراد دولت محاسبهگرتر است و این احتمال وجود دارد تا در ازای گرفتن امتیازی مهم از آمریکا، به فکر پاسخ مستقیم به جمهوری اسلامی ایران نباشد. با توجه به عدماجماعی که بر پاسخ مستقیم رژیم صهیونیستی به ایران وجود دارد، پاسخ این رژیم در فضاهای دیگری شاید به وقوع بپیوندد.
مسائل اقتصادی نیز گریبانگیر رژیم صهیونیستی شده است، اما با حضور آمریکا و کمکهای او، فشارهای اقتصادی در اسرائیل کنترل میشود و اجازه نمیدهد اقتصاد آن زمین بخورد. بیشترین فشارهای اقتصادی در این رژیم نیز بر طبقه متوسط آن وارد میشود.
هشدارهای ایران و نهادهای بینالمللی ازجمله شورای امنیت نیز نباید فراموششان شود. این هشدارها بهخوبی رژیم صهیونیستی را از حمله مستقیم یا هر اقدامی در سطح آن برحذر خواهد داشت. البته گیرکردن اسرائیل در باتلاق جنگ و نفرت عمومی موضوعی است که پیشتر موجب شد تا این رژیم اقداماتی غیرمنطقی و از روی شتابزدگی انجام دهد.