کد خبر: ۵۳۳۳۴۱
زمان انتشار: ۲۰:۰۴     ۱۷ دی ۱۴۰۲
مدیر دفتر فنی نگهداری و تعمیرات (نت) مطرح کرد:
محسن کفیل، مدیر دفتر فنی نگهداری و تعمیرات، در برنامه رادیو فولاد گفت: مدیریت نت و قطعات یدکی فولاد مبارکه در سطح دانش روز دنیا در حال انجام است.

به گزارش پایگاه خبری 598، در یکی دیگر از برنامه‌های رادیو فولاد، محسن کفیل، مدیر دفتر فنی نگهداری و تعمیرات میهمان این برنامه بود. وی ضمن تشریح دستاوردهای این مدیریت به سؤالات مجری این برنامه چنین پاسخ داد:

به‌عنوان سؤال نخست، بفرمایید مسئولیت این مدیریت در شرکت فولاد مبارکه چیست؟
به‌طورکلی این مدیریت وظیفه صیانت از دارایی‌های فیزیکی اصلی سازمان را که تجهیزات خطوط تولید هستند بر عهده دارد. دفتر فنی نگهداری و تعمیرات در فولاد مبارکه با محوریت «نت» این رسالت را دنبال می‌کند. به‌طورکلی می‌توان گفت مدیریت نت و قطعات یدکی فولاد مبارکه در سطح دانش روز دنیا در حال انجام است.

این قسمت از سه زیرمجموعه تشکیل شده است: برنامه‌ریزی و تعالی سیستم‌های نت، قطعات یدکی و طراحی و مهندسی قطعات و تجهیزات.
وظیفه واحد برنامه‌ریزی و تعالی سیستم‌های نت به دو بخش تقسیم می‌شود: بخش برنامه‌ریزی و تعالی سیستم‌ها. در بخش برنامه‌ریزی توقفات خطوط تولید به‌صورت ماهانه، سالانه و پنج‌ساله تهیه می‌شود و منابع تعمیرات مرکزی به توقفات اختصاص می‌یابد. در بخش دوم فعالیت‌های مختلفی با هدف تعالی سیستم‌های نت فولاد مبارکه انجام می‌شود. ازجمله این فعالیت‌ها می‌توان به ارزیابی نظام عملکرد نگهداری و تعمیرات، مدیریت آنالیزهای خرابی و ارتقای سیستم مکانیزه نگهداری و تعمیرات اشاره کرد. همچنین توسعه دانش نت در شرکت توسط آموزش و همایش‌های مختلف انجام می‌شود تا محرک کارکنان برای بهبود فرآیند نگهداری و تعمیرات باشد.
در واحد قطعات یدکی، سیاست‌گذاری کلی قطعات یدکی فولاد مبارکه، بودجه‌ریزی، مدیریت کلان خرید و همچنین مدیریت قطعات یدکی common (مشترک) و قطعات ابزار دقیق که یک‌چهارم کل قطعات موردنیاز را تشکیل می‌دهد انجام می‌شود. در این قسمت علاوه بر راهبری سیستم EIS، بهینه‌سازی فرمول‌های ذخیره کنترل موجودی صورت می‌گیرد. از آخرین فعالیت‌های انجام‌شده در این حوزه می‌توان به استفاده از داده‌کاوی و روش‌های فازی عصبی و همین‌طور سری‌های زمانی در پیش‌بینی مصرف قطعات یدکی اشاره کرد.
در زمینه مدیریت قطعات یدکی مشترک، عمده کاری که انجام می‌شود به کدگذاری، کنترل موجودی، پاسخ استعلامات فنی خرید و پاسخ به مغایرت‌های احتمالی بعد از شارژ قطعات مربوط می‌شود.
در قسمت طراحی و مهندسی قطعات و تجهیزات، فعالیت‌های مختلفی در راستای توسعه خدمات مهندسی در بهره‌برداری، به‌روز نگه داشتن خطوط تولید، مهندسی معکوس و بومی‌سازی صورت می‌گیرد. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به تهیه مدارک فنی و نقشه‌های ساخت، تهیه دیتاشیت، جایگزینی قطعات و تجهیزات با تکنولوژی روز، مدیریت روانکارها و جایگزینی بومی‌سازی آن‌ها و پاسخ به استعلامات فنی تأمین‌کنندگان اشاره کرد.
با توجه به اینکه نظام نت در دنیا دائماً به‌روز می‌شود، برای عقب نماندن از توسعه دانش نت در شرکت، چگونه خود را بر اساس استاندارهای جهانی منطبق می‌کنیم؟
متناسب با رشد دانش نت در دنیا ما هم با ابزار مختلف از قبیل برگزاری دوره‌های آموزشی، ترجمه استانداردهای جدید در این حوزه و استفاده از مشاوران داخلی و خارجی سعی کرده‌ایم سطح دانش نت در شرکت را با آخرین پیشرفت‌ها در این حوزه متناسب سازیم. نظام‌هایی مانند RCM,PMO,TPM در همین راستا در سال‌های گذشته پیاده‌سازی شده و اجرای آن‌ها ادامه دارد.

آیا این نظام ارزیابی شده است و در زمان ارزیابی‌ها شاهد انحرافاتی هم بوده‌اید؟
ما با دو نظام خودمان را ارزیابی کرده‌ایم. یک نظام تعالی داخلی در فولاد مبارکه با همکاری اساتید دانشگاهی تدوین شده است. این نظام تعالی داخلی راهبردی را به ما نشان داد که ضعف‌ها و نقاط قوتمان کجاست که با استفاده از نقاط قوت، نقاط ضعف را جبران کنیم. در این راستا پروژه‌های بهبود متعدد تعریف شد که این پروژه‌ها در حال انجام است و با اجرای آن‌ها ما بهبود مستمر را در فولاد مبارکه خواهیم داشت.
نظام دوم، ارزیابی سال گذشته در جایزه ملی نت بود. این ارزیابی توسط انجمن نت ایران انجام می‌شود و طی آن فولاد مبارکه برنده جایزه تندیس زرین شد که بالاترین سطح این جایزه است.

چه میزان قطعات چالش‌برانگیز وارداتی را توانستیم در سال گذشته بومی‌سازی کنیم؟
 در این راستا ما در واحد مهندسی دو فعالیت شاخص انجام می‌دهیم. تهیه دفترچه‌های ساخت برای قطعاتی که قرار است ساخت داخل شوند و تهیه دیتاشیت‌های فنی برای خرید قطعات. در سال گذشته 7821 دفترچه ساخت تهیه کردیم که همکارانمان در واحد بومی‌سازی طبق این مدارک، قطعات را جهت ساخت به تأمین‌کنندگان داخلی می‌دهند. همچنین در سال گذشته 1292 دیتاشیت تهیه شد که بر مبنای آن‌ها خرید قطعات صورت می‌گیرد.

واحد بومی‌سازی با واحد طراحی مهندسی در دفتر فنی نت همسو اقدام می‌کنند یا شرح وظایف متفاوتی دارند؟
این دو در طول همدیگرند. یعنی در فولاد مبارکه، در درجه اول، مدارک ساخت تجهیزاتی که نیاز به بومی‌سازی دارد توسط واحد مهندسی تهیه می‌شود و بعد از تهیه مدارک، ساخت آن‌ها به همت کارشناسان حوزه بومی‌سازی که در واحد خرید مستقرند انجام می‌شود.

چه تعداد قطعات مشترک و ابزار دقیق را واحد قطعات یدکی تأمین می‌کند؟
ما در فولاد مبارکه 307503 متریال کد قطعه یدکی داریم که به دو گروه قطعات خاص نواحی و قطعات مشترک تقسیم می‌شوند. مدیریت قطعات خاص که 74 درصد کل را تشکیل می‌دهند در دفاتر فنی نواحی انجام می‌شود و قطعات مشترک و ابزار دقیق که 26 درصد از کل را تشکیل می‌دهند در واحد قطعات یدکی مدیریت می‌شود.

شیوه‌های جدید پیش‌بینی مصرف و داده‌کاوی‌ها چقدر در فرایند تأمین قطعات مؤثر است؟
یکی از ارکان فرایند تأمین بحث فرمول‌های کنترل موجودی است که ما در طی سال‌های گذشته سعی کرده‌ایم آن‌ها را بهینه‌سازی کنیم و این فرایند هنوز ادامه دارد. کنترل موجودی زمانی بهینه خواهد بود که از یک ‌طرف مقدار کافی قطعات را در انبار داشته باشید که خط تولید با مشکل مواجه نشود و از طرف دیگر، زیاد از حد هم خریداری نکرده باشید که بحث انبارداری آن‌ها و هزینه‌هایی که متعاقباً تحمیل می‌شود اتفاق نیفتد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها