کد خبر: ۵۳۱۱۰
زمان انتشار: ۱۰:۳۸     ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱
ایسنا، اولین برنامه گروه روان شناسی ورزش در هشتمین کنگره بین المللی پزشکی ورزشی ایران بررسي برنامه 90 از نظر روان شناسی اجتماعی ورزش بود و طبق برنامه قرار بود این برنامه به صورت تله کنفرانس با حضور عادل فردوسی پور و برخی ارکان اجرایی این برنامه انجام گیرد که با توجه به امکانات تالار سبز دانشگاه علوم پزشکی به تماس تلفنی و پخش صدای فردوسی پور پشت میکروفن تبدیل شد. البته قرار بود بعد از بازدید شرکت کنندگان در کارگاه روان شناسی از بیمارستان فارابی از امکانات بیمارستان استفاده شود که اینگونه نشد، جدا از این، وضعیت بد جسمانی فردوسی پور که به دلیل سرماخوردگی بود زمان برنامه را نیز کاهش داد.
 
دکتر موحدی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در خصوص برنامه نود گفت: شاید بهتر است ابتدا در خصوص کاور شخصیتی برنامه 90 صحبت کنیم، آیا خصوصیات و نوع اجرای این برنامه با فرهنگ و ساختار فرهنگی مردم ما سازگار است ؟ فرهنگی که در آن احترام به بزرگتر و صحبت‌ها و عملکرد وی دارای ارزش و قداست است، حتی اگر اشتباه باشد. اما در این برنامه گاها با صحنه هایی مخالف این جریان روبه‌رو می‌شویم.
 
وی ادامه داد: بی پرده و رک گویی، صداقت و صراحتی که در این برنامه و توسط مجری آن انجام می‌گیرد یکی از مشخصه های اصلی جوامع دموکرات و آزاد است، اما آیا این شیوه درست است با محدودیتها و خط قرمزهای فرهنگی ما همسو است؟ کشور بر روی ستون‌هایی از فرهنگ پایه ریزی و استوار است که در بسیاری مواقع برنامه 90 به این ستون‌ها بی محابا حمله می‌‌كند.
 
وی با اشاره به برخی از برنامه های 90 گفت: دراین برنامه‌ها شخصیت افرادی که برای ورزش ما تلاش کردند و به آن‌ها مدیون هستیم مورد اهانت واقع شدند و یا اجازه داده شد تا دیگران چنین کنند، به عنوان مثال جدال و بحث علی دایی و مایلی کهن تا حدی رفت که بی احترامی‌های زیادی به یکدیگر کردند و یا در زمینه داوری صحنه‌هاي نامناسبی بر روی آنتن رفت .
 
دکتر بارانی ريیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان نیز با بیان اینکه باید زمان، نوع و نحوه نقد را بدانیم تا بتوانیم نتیجه مطلوب را از آن ببریم گفت: نقد و برگزاری برنامه‌های انتقادی بسیار خوب است چرا که جامعه بدون نقد به سمت مردگی می رود. باید ببینیم تا چه اندازه انتقادات و موضوعات مطرح شده در این برنامه تاثیر مثبت داشته و توانسته جایگاه تیم های ملی ، باشگاهی و حتی عملکرد مدیران، مربیان، ورزشکاران و داوران را ارتقا بخشد .
 
بیان موضوعات مختلف و به چالش کشیدن آن دعوت از افراد در پست‌های گوناگون برای پاسخگویی و نیز نحوه اجرا و حتی موضوعات مسابقه و میزان اس ام اس‌ها، زمان پخش و باز خورد برنامه پخش شده روز بعد از آن از دیگر موضوعاتی بود که موجب شد بین افراد حاضر در این میزگرد بحث ها و موضع گیری‌های گوناگون رخ دهد.

فردوسی پور: موضوعات مطرح شده در 90 واقعیت‌هاي فوتبال ما را نشان مي‌دهد
عادل فردوسی پور با بیان اینکه تاکنون در تهیه برنامه 90 از مشاوره روان شناسان ورزشی استفاده نکرده است، گفت: شاید در برنامه‌های آینده از چنین افرادی در برنامه استفاده کنیم و از موضوعات مختلف در ارتباط با برنامه 90 استقبال می‌کنیم.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، عادل فردوسی پور که به دلیل سرما خوردگی شدید نتواست در میزگرد بررسی برنامه 90 از نظر روان شناسی اجتماعی شرکت کند، از طریق تلفن در این بحث شرکت کرد.
 
وی در پاسخ به این سؤوال که آیا تا کنون در برنامه 90 از روان شناسان ورزشی استفاده کرده است یا نه، گفت: متاسفانه نه ! اما فکر می‌کنم شاید در یکی از برنامه‌های آینده این اتفاق رخ دهد. باید این حقیقت را اعتراف کنم که این واقعیات تلخ و شیرین ورزش ما در رشته فوتبال است و باید آن را بپذیریم و راه‌های مقابله با آن را بررسی کنیم.
 
مجري برنامه 90 خاطر نشان‌کرد: البته در این برنامه تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا نقاط مثبت و منفی را بررسی کنیم و در بیش‌تر مواقع نیمه پر را بیش از نیمه خالی رسانه‌ای می کنیم. در بیشتر مواقع افراد، نکات منفی که در برنامه بیان می‌شود را بیش‌تر مورد توجه قرار داده و می‌بینند در حالی که در برنامه‌های زیادی نیز نقاط مثبت و کارهای خوب را رسانه‌ای کردیم که به آن توجه نکردند و یا نمی‌بینند. در بررسی موضوعات مطرح شده سعی کرده‌ایم صداقت و بی طرفی را رعایت کنیم، اهمیتی به جایگاه، پست و شغل افراد نمی‌دهیم و تنها به عنوان یک مسؤول آنها را در جایگاه پاسخگویی می آوریم .
 
وی با اشاره به ارائه چندین پایان نامه در خصوص میزان نوع تاثیرگذاری برنامه 90 در ابعاد مختلف گفت: این پایان نامه جدا از کار مرکز تحقیقات و پژوهشکده صدا وسیما در مقاطع کارشناسی ارشد تهیه و ارائه شده است. می‌توان به جرات گفت تمامی اتفاقاتی که در برنامه رخ می‌دهد فی البداهه بوده و از قبل برنامه ریزی نشده است و شاید همین موضوع باعث می‌شود که پاسخ نزدیک به واقعیت دریافت کنیم.
 
فردوسی پور با اشاره به نقش و نیاز روان شناسان ورزشی در فضای کنونی ورزش اظهاركرد: حضور چنین افرادی‌ با این تخصص در کنار ورزشکاران می‌تواند بحران‌هایی که ورزشکاران و کادر فنی تیم‌ها و حتی مدیران ورزش با آن روبه رو هستند را ارزيابي كند. بروز ناهنجاریها و پرخاشگری‌ها و برخی حرکات و رفتارهایی که در فوتبال امروز با آن روبه رو هستیم می‌تواند با وجود روان شناسان شکل دیگر و مثبتی به خود بگیرد. باید جایگاه و حوزه فعالیت این افراد برای جامعه ورزشی ما مشخص شود تا در نتيجه به شکل مطلوب از آنان استفاده شود.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها