کد خبر: ۵۳۱۰۴
زمان انتشار: ۱۰:۳۴     ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱
وزیر اسبق نفت با اشاره به سقوط 700 هزار بشکه‌ای تولید نفت عربستان به‌دلیل استفاده از روش‌های غیرصیانتی، از پنهان‌کاری کشورهای عربی در قبال کاهش تولید نفت خود سخن گفت و اعلام کرد: با روشهای غیرصیانتی ایران هم می‌تواند روزانه 5 میلیون بشکه نفت تولید کند.
غلامحسین نوذری در گفتگو با مهر درباره تلاش‌های عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت به منظور همراهی با طرح تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، گفت: در حال حاضر عربستان و حتی برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس نمی‌توانند جای نفت ایران در بازار جهانی را بگیرند.
وزیر اسبق نفت با اعلام اینکه میزان تولید نفت خام عربستان در ماه‌های گذشته با کاهشی حدود 700 هزار بشکه ای همراه بوده است، تصریح کرد: با این وجود برخی از کشورهای عربی درباره کاهش تولید نفت خود پنهان کاری را در دستور کار قرار داده اند.
 
این عضو کابینه دولت نهم با بیان اینکه کاهش تولید نفت عربستان موجب شده است که برخی از کشورهای اروپایی روی نفت ایران حساب باز نکنند، اظهار داشت: از سوی دیگر، تحریم نفت ایران توسط اروپا هم کار ساده ای نیست به طوری‌که اتحادیه اروپا برای عملیاتی کردن این موضوع یک زمان بندی 6 ماهه تعریف کرده اند.
 
این کارشناس اقتصاد انرژی با تاکید بر اینکه هم اکنون اجرای طرحهای ضربتی افزایش تولید نفت در کشورهای حاشیه خلیج فارس منجر به کاهش تولید نفت این کشورها شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه اکثر مخازن هیدروکربوری این کشورها در نیمه دوم عمر خود به سر می‌برند طرح افزایش تولید نفت در بلندمدت تداوم ندارد.
 
وی با بیان اینکه اگر ایران هم بخواهد با روشهای غیر صیانتی نفت تولید کند قطعا ظرفیت تولید روزانه 5 میلیون بشکه نفت را در شرایط فعلی دارد، تاکید کرد: اما این روش تولید نفت به صلاح کشور نیست و مطمئن باشید عربها با این روش ضربتی افزایش تولید نفت باید خسارت‌های جبران ناپذیری را پرداخت کنند.
 
نوذری افزایش تولید نفت را مهمترین استراتژی مفابله با تحریم اروپا عنوان کرد و افزود: باید با متنوع سازی ابزارهای مالی و اعتباری امکان جذب سرمایه گذاری‌های بیشتر، امکان افزایش تولید نفت را فراهم کنیم.
 
مدیرعامل اسبق شرکت ملی نفت در دولت نهم با اعلام اینکه در شرایط تحریم نباید از بازارهای نفتی خود در کشورهای مختلف جهان عقب نشینی کنیم، تبیین کرد: در حال حاضر هم بخشی از کاهش تولید نفت ایران به طور تکلیفی بوده است.
 
این عضو کابینه دولت نهم ظرفیت فعلی تولید نفت خام ایران را حدود چهار میلیون بشکه در روز عنوان کرد و یادآور شد: در شرایط فعلی باید بازارهای نفتی ایران را تقویت کنیم و حتی با بازاریابی‌های جدید زمینه افزایش ظرفیت صادرات نفت کشور فراهم شود.
 
در همین حال محسن قمصری اخیرا در خصوص طرح افزایش تولید نفت عربستان به منظور تصاحب بازارهای نفتی ایران در کشورهای مختلف جهان، اظهار کرده است: با قاطعیت اعلام می‌کنم که عربستان نمی‌تواند جای نفت ایران در بازار جهانی را بگیرد.
 
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت با بیان اینکه اگر نفت ایران به بازار اروپا قطع شود قطعا بازار دیگری برای نفت ایران ایجاد خواهد شد، تاکید کرده است: زیرا در شرایط فعلی بازار جهانی نفت یک بازار "بالانس" است.
 
به گفته وی، اگر صادرات نفت خام ایران به یک منطقه قطع شود این کسری عرضه توسط بازار دیگری پوشش داده می‌شود.
 
این مقام مسئول با اعلام اینکه هم اکنون مشتری برای نفت ایران زیاد است، گفته است: در حال حاضر عمده تولید نفت خام عربستان از نوع نفت سبک بوده این در حالی است که تقاضا برای خرید نفت ترش و متوسط این روزها در بازار جهانی بالا است.
 
 علی النعیمی وزیر نفت عربستان اخیرا به سران کشورهای اروپایی و آمریکایی وعده داده است با افزایش تولید و صادرات نفت کشورش خلا تحریم نفت ایران در بازارهای جهانی را جبران خواهد کرد
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۴۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱
۰
۰
باید چند تا از چاههای نفت این کله ننگ دنیای اسلام را منفجر کرد که حوس خیانت به ایران وخدمت به مشروب خوارها وسگ بازان غربی را نکند.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها