کد خبر: ۵۲۹۲۲۷
زمان انتشار: ۰۹:۰۶     ۰۵ شهريور ۱۴۰۲
منظور گفت: منابع ارزی در ۴ کشور کره جنوبی، عراق، ژاپن و ترکیه آزاد شده است.

به گزارش پایگاه خبری 598، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست هم اندیشی با کارشناسان اقتصادی گفت: نظرات مختلف کمک می‌کند تا دولت از فرصت‌های پیش رو بهتر استفاده کند. رئیس جمهور بر دریافت بازخورد اقدامات دولت در محافل نخبگانی تاکید دارند به این ترتیب از نظرات برای تصمیم‌گیری بهتر استفاده خواهیم کرد.

او گفت: شرایط سخت تحریم به عنوان یک عامل بیرونی در اقتصاد ایران سایه انداخته است و بر تصمیم‌های ما اثرگذار است. تلاش می‌کنیم تحریم‌ها را کم اثر کنیم یا برطرف کنیم، اما با توجه به اینکه معادلات براساس علاقه‌مندی ما شکل نمی‌گیرد باید براساس تئوری تداوم تحریم عمل کنیم. با تدابیری که دولت داشته است سعی شده تا چندین مسئله حل شود.

تعدیل نرخ ارز با تصمیم دولت

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: مسئله ناترازی ارزی مشکل بود و یک تصمیم بزرگی در سال گذشته گرفته شد و نرخ ارز تعدیل شد. در حال حاضر شوک تعدیل ارز کاهش یافته است و به نظر می‌رسد به تعادل جدیدی رسیده‌ایم. اینکه شوک تکرار شود یا خیر بستگی به تنظیم گری ما دارد.

وی با بیان اینکه تلاش شد تا با استفاده از مالیات بخشی از هزینه‌ها را جبران کنیم، گفت: البته به سبب تورم بخشی از اثر این درآمد‌ها از بین رفت و کم اثر شد. در حوزه نفت نیز تلاش شد تا مشکلات کمتر شود با فروش نفت بیشتر شود، اما مشکلات بازگشت ارز با دشواری‌های تحریم مواجه است.

منظور تاکید کرد: در موضوع رفاه خانوارها، پرداخت‌های جبرانی پس از تعدیل ارز انجام شد، اما با توجه به تورم ناشی از نرخ ارز مردم اثر این کمک را کمتر احساس کردند. در موضوعات تولید، پس از یک دهه کم رشتی از سال ۹۹ به این سو وارد یک دوره رشد شدیم. در سال ۹۹ شاهد ۳.۵ درصد و در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد ۴.۴ درصدی بودیم. البته بخشی از این رشد به کم رشدی‌های قبلی باز می‌گردد. این رشد‌های چندان پیام آور نیست و مردم اثرات آن را احساس نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تورم به این دلیل که اثر تعدیل ارز کاهش یافته تورم کنونی ناشی از نقدینگی است، گفت: در همین راستا کاهش رشد نقدینگی در دستور کار است. البته این مسئله نارضایتی‌هایی را نیز به وجود آورده و بخش تولید به سبب رشد نرخ ارز نیاز به سرمایه در گردش بیشتری دارد. باید بتوانیم رشد و کنترل تورم را با یکدیگر پیش ببریم. این یک سیاست جدی از سوی دولت است که بتوانیم تثبیت نرخ ارز را ادامه دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با این اینکه منابع ارزی در کره، عراق، ژاپن و ترکیه آزاد شده است، گفت: این منابع بانک مرکزی است و به دولت ارتباطی ندارد، اما امروز این منابع قابل استفاده است و می‌توان روی آن برنامه‌ریزی کرد.

وی افزود: در حوزه درمان تلاش داریم تا با یک درصد مالیات ارزش افزوده بخشی از هزینه‌ها را جبران کنیم، اما بسیار فاصله داریم. با طرح دارویار تلاش شده تا این فاصله جبران شود با این وجود در همچنان در ۴ درصد دارو‌ها دچار کمبود هستیم.

برنامه‌ای برای افزایش قیمت حوزه انرژی نداریم

منظور گفت: برخی روز‌های سال تا ۱۳۵ میلیون لیتر بنزین را مصرف کردیم. تولید در سقف قرار دارد و حوزه انرژی یک محدودیت جدی برای کشور است. رشد مصرف بالا است و ظرفیت تولید ما عمدتا مصروف نیاز‌های جاری می‌شود. با توجه به اینکه رشد قیمت نداریم تلاش می‌کنیم از مسیر‌های دیگر عمل کنیم. طبیعتاً افزایش قیمت بهترین ابزار است، اما با توجه به شوک‌های قیمتی اخیر تلاش می‌کنیم تا شوک جدیدی ایجاد نکنیم.

منظور با اشاره به اینکه در حوزه کالا‌های اساسی طی سال‌های اخیر زنجیره تولید آسیب‌های جدی دیده است، گفت: در نتیجه ایجاد یک ثبات زمان بر است. وزارت جهاد برنامه‌هایی در این خصوص دارد. وابستگی به واردات در این حوزه نگران کننده است. بخش عمده نیاز آرد و نان از طریق خرید تضمینی انجام شده است. از سوی دیگر فشار زیادی به بخش ریالی بودجه وارد شده چرا که باید خرید تضمینی را پرداخت کنیم که ۱۵۰ همت نیاز دارد. یکی دیگر از مسائلی که با آن مواجه هستیم خود خرید تضمینی است تا انگیزه کشاورزی را بالاتر ببرد.

در برخی موارد برنامه داریم تا تولید را به ۹۰ درصد افزایش دهیم البته در برخی موارد عملا امکان این کار وجود ندارد و همچنان وارد کننده خواهیم بود. پیش‌بینی این است که با روش‌های نوین می‌توانیم وابستگی حوزه کشاورزی را به حداقل برسانیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها