وی با بیان اینکه اگر خبرنگاران نبودند، نسل امروز با رشادتهای جبهههای نبرد آشنا نبود، خاطر نشان کرد: آنچه خبر و گزارش از دفاع مقدس داریم محصول کار خبرنگاران مخلص و شجاع ما در صحنه است وگرنه نسل امروز با رشادتهایی که در جبهه اتفاق افتاد آشنا نبودند. اینها همه مرهون زحمت خبرنگاران است.
رئیس جمهور تاکید کرد: باید یاد همه شهدای خبرنگار را گرامی داشت و به ارواح مطهر آنها درود فرستاد.
وی از رسانهها و خبرنگاران به عنوان پل ارتباطات بین مردم و مسئولان یاد کرد که باید تلاش روزانه و مخلصانهای در عرصههای مختلف داشته باشند.
وی یاد شهدای خبرنگار را گرامی داشت و خاطر نشان کرد: به گفته رییس صدا و سیما رسانه ملی ۱۶۰ شهید دارد که برخی از آنها شهدای روزهای اول انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس و برخی هم مدافعان حرم هستند.
آیتالله رییسی با بیان اینکه رسانه ملی در انتقال پیام و تبیین افکار عمومی نقش مهمی دارد، گفت: رسانه ملی کانون و مرکز فرهنگ و فکر و بالندگی در کشور است و این رسانه یکی از مهمترین مسئولیتها را در بخش فرهنگساز کشور بر عهده دارد.
وی تاکید کرد: رسانه ملی در دفاع از ارزشهای اسلامی و ارائه سبک زندگی ایرانی و اسلامی نقش مهمی دارد.
رئیس دولت سیزدهم این نکته را یادآور شد که دولت در میدان عمل و اقدام است و تبیین اقدامات دولت به عهده تمامی رسانههاست.
رییس جمهور با بیان اینکه دولت نقدپذیر است و نقد و نظر را برای خود مفید میداند، اظهار داشت: ممکن است به برخی اقدامات دولت انتقاداتی وارد باشد ولی این دولت، منتقدان را افراد بیشناسنامه و بیهویت نمیداند و برای شنیدن صحبتهای منتقدان گوش شنوا دارد.
وی بیان کرد: برای دولت، صحبت اصحاب رسانه و اصحاب تحلیل حائز اهمیت است و گامهای خوبی در رسانه ملی در این زمینه برداشته است و امروز رسانه ملی شاهد یک نگاه تحولی است که معتقدیم با این نگاه تحولی میتواند به سمت قلههای پیشرفت حرکت کند.
توصیه رئیس جمهور برای اصلاح الگوی مصرف
رئیس جمهور همچنین در پخش زنده برنامه سیمای خانواده شبکه 1 سیما حضور یافت و گفت: نهاد خانواده اگر چه کوچکترین واحد اجتماعی محسوب میشود، اما در عرصه جامعه بسیار تاثیرگذار است.
آیت الله رئیسی محور و بنیان خانواده را محبت، دلدادگی، همیاری و همکاری اعضای خانواده با هم دانست و افزود: رسانه میتواند نقش موثری در فرهنگسازی و ترویج تشکیل و تقویت نهاد خانواده، تشویق خانوادهها به فرزندآوری و تلاش برای تربیت بهتر فرزندان در خانوادهها داشته باشد.
وی ترویج زیست عفیفانه، ارتقای سطح رفاه و آرامش خانوادهها و تبدیل خانواده به محلی برای تربیت نیروهای کارآمد برای ایران اسلامی را از جمله ماموریتهای مشترک دولت و رسانهها و بهویژه رسانه ملی دانست و اظهار داشت: امروز ارتقای نشاط، مشارکت، تامین اشتغال، مسکن مناسب و ایجاد فضای مناسب برای کسب و کار برای خانوادهها از جمله نیازهای مهم و بستر افزایش مشارکت و اعتماد عمومی است.
رئیس جمهور اضافه کرد: اگر خانوادهها نشاط و رفاه داشته باشند، تاثیر آن در اجتماع مشاهده میشود و این ماموریت مشترک ماست؛ دولت در عرصه اقدام و عمل و رسانه در عرصه تبیین و تنویر و فرهنگسازی باید برای رسیدن به این اهداف تلاش کنند.
رئیسی همچنین نقش رسانه در الگوسازی را بسیار موثر و مهم توصیف و تصریح کرد: در زمان بروز بحرانها از جمله در بلایای طبیعی و یا در دوره اوج شیوع کرونا، رسانه نقش مهمی در ایجاد همدلی و همیاری مردم و کمک به عبور از این بحرانها داشت.
آیت الله رئیسی بر ضرورت صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف آب، برق و گاز و بسیاری از کالاها تاکید کرد و از دست اندرکاران این برنامه خواست به آن بپردازد.
وی خدمتگزاری به مردم را وظیفه دولت برشمرد و در توضیح نقش خانواده در مدیریت و الگوی مصرف گفت: اکنون در بحث مصرف برق ناترازی برق داریم. در زمان آغاز دولت سیزدهم گفته شد که ۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق داریم که در این مدت حدود ۸ هزار مگاوات آن را جبران کردیم.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه تولید ۳۵ هزار مگاوات برق تا پایان دولت سیزدهم هدف گذاری شده است، افزود: تا آن زمان تلاش میکنیم که برق خانگی قطع نشود و برق کارخانجات و مراکز تولیدی مدیریت شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مهمترین کمکی که مردم میتوانند به دولت انجام دهند در صرفهجویی است؛ خانواده و در راس آن بانوان میتوانند نقش مهمی در صرفه جویی در آب و برق و ... داشته باشند.
آیتالله رئیسی یادآور شد: این صرفهجویی به این معنا نیست که امکانات نداریم خداوند به کشور ما همه امکانات را داده است.
رئیس جمهور بیان کرد: یکی از بخشهایی که میتواند الگوی مصرف را تبلیغ کند و در آن اثرگذار باشد سیمای خانواده است زیرا مخاطب شما در خانهها خانمها هستند که نقش بسیاری در عمل کردن به الگوی مصرف، تربیت فرزندان و رقم زدن آینده بسیار درخشان برای ایران دارند.