کد خبر: ۵۲۸۶۰۰
زمان انتشار: ۱۳:۴۵     ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سفر وزیرخارجه به ژاپن و پیگیری وجوه بلوکه شده ایران در بانک‌های این کشور، گفت: آقای وزیر، شب گذشته به وقت محلی توکیو وارد ژاپن شد.

بهگزارش پایگاه خبری 598 به نقل از مهر؛

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار، اظهار داشت: فردا ۱۷ مرداد ماه یادآور شهادت ۸ دیپلمات ایرانی و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در شهر مزار شریف است که یاد و خاطره آنها را گرامی می‌دارم.

وی ادامه داد: روز خبرنگار اهمیت نقش خبرنگاران را نشان می‌دهد و معتقدیم خبرنگاران چشمان بیدار جامعه هستند و با قلم خود حافظ شفافیت، آگاهی، درستی و آورنده اطلاعات درست و اطمینان بخش برای افکار عمومی باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در عصر اطلاعات رسالت صاحبان قلم بیشتر شده و نقش آنها در جامعه بسیار پررنگ‌تر شده است و آرزو می‌کنم همه قلم‌های شما خبرنگاران همواره مانا باشد.

کنعانی با اشاره به سفر وزیرخارجه به ژاپن و پیگیری وجوه بلوکه شده ایران در بانک‌های ژاپن، افزود: آقای وزیر، شب گذشته به وقت محلی توکیو وارد ژاپن شدند و دیدارهایی را با مقامات این کشور داشتند.

سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: در اولین ساعات کاری امروز به وقت محلی دیدارها انجام شده است.

وی افزود: موضوعات مختلفی را برای گفتگو با ژاپن داریم. روابط تاریخی و زمینه‌های مختلفی برای دو کشور وجود دارد.

کنعانی بیان کرد: در چارچوب نگاه دولت برای گسترش روابط با آسیا، ژاپن در اولویت قرار دارد. موضوعات دوجانبه ای را با یکدیگر داریم و اهتمام خاصی از سوی دو طرف در سطوح مختلف دارند.

وی گفت: موضوع مطالبات ملت ایران در گفتگوهای دوجانبه قرار دارد. در دیدار سال گذشته رئیس جمهور با نخست وزیر ژاپن در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل موضوع مطالبات مورد گفتگو قرار گرفته بود. برای نحوه تحقق و اجرای عملی این موضوع در سفر جاری وزیر امورخارجه با مقامات ژاپن گفتگو خواهیم داشت.

کنعانی در مورد حضور معاون وزیرخارجه روسیه در ایران، گفت: در سطوح مختلف آمد و رفت‌های دیپلماتیک در جریان است. فردا سه شنبه (۱۷ مرداد) نشست مهمی را در مرکز مطالعات سیاسی وزارت خارجه شاهد خواهیم بود. در خرداد سال جاری وزیر خارجه کشورمان در نشست بریکس شرکت کرد و در همین سفر آقای وزیر اعلام کردند که به زودی ما کنفرانسی را در ایران برگزار خواهیم کرد؛ لذا بر همین اساس فردا کنفرانسی تحت عنوان ایران و بریکس در مرکز مطالعات وزارت خارجه برگزار خواهد شد. معاون وزیرخارجه روسیه در همین چارچوب در تهران حضور دارند و در این کنفرانس شرکت خواهد کرد.

نقش عمان در موضوع تبادل زندانیان

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفر باقری به مسقط افزود: این سفر به منظور گفتگوهای دوجانبه و مسائل منطقه‌ای بین‌المللی انجام شده است. ما موضوعات مهمی را با نقش آفرینی عمان در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و کنسولی در دست پیگیری داریم و این موضوعات با توجه به اهمیت نیازمند مشورت و گفتگو قابل پیگیری است. مقامات عمانی هم در این زمینه‌ها نقش آفرینی خوبی دارند، سفر باقری هم در چارچوب پویایی دیپلماتیک با توجه به موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شده است و این گفتگوها ادامه پیدا خواهد کرد.

وی گفت: موضوع تبادل زندانیان هم به‌عنوان یک موضوع انسانی در دستور کار داریم. این موضوع جز موضوعات جاری در حال گفتگو با طرف‌های مختلف است که دولت عمان نقش آفرینی خود را دارد.

واکنش به حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس

کنعانی در مورد حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس، بیان کرد: این موضوعی است که در رسانه‌ها مطرح شده است، معتقدیم تأمین آبراه‌ها و کشتیرانی ایمن در خلیج فارس و دریای عمان جز اولویت‌های ایران است و هم موضوعی است که باید در چارچوب همکاری مشترک کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان انجام شود.

وی ادامه داد: کشورها این ظرفیت را دارند که بدون هیچ‌گونه مداخلات خارجی اقدام کنند. بارها تأکید کردیم دخالت کشورهای فرامنطقه‌ای با شعار امنیت همواره شعاری دروغین است. حضور نظامیان دولت آمریکا در منطقه هیچگاه امنیت‌ساز نبوده است. موضع ایران در این رابطه کاملاً روشن است و ما عمیقاً معتقدیم که کشورهای خلیج فارس قادر به تأمین امنیت خودشان هستند و هیچ نیازی به حضور نیروهای بیگانه خارج از منطقه وجود ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد میدان نفتی آرش، اظهار کرد: این موضوع را موضوعی حقوقی و فنی می‌دانیم. علاقمندیم در چارچوب تخصصی، فنی و حقوقی موضوع را پیش ببریم. ایران علاقمند است که این موضوع را در چارچوب فنی و تخصصی و با آرامش در چارچوب همسایگی با کشور کویت پیش ببرد.

کنعانی با اشاره به احتمال استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین، گفت: در مورد احتمالات نمی‌توانم صحبتی کنم. آنچه که برای ایران حائز اهمیت است اینکه موضوع اوکراین نباید تبدیل به یک موضوع چالشی شود. با همین نگاه هست که ایران از ابتدای آغاز بحران بر راهکار سیاسی برای پایان بخشیدن به این بحران تاکید کرده است و در عالی‌ترین سطوح تلاش‌های توأم با حسن نیت خود را برای شکل گیری یک راهکار برای پایان بخشیدن به این بحران در دستور کار داده است. کشورهایی که به طور بی مهابا به تسلیح یک طرف جنگ مبادرت می‌ورزند و این جنگ را فرصتی برای آزمایش تسلیحات متنوع خود می‌دانند به اهمیت این موضوع توجه کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر وزیرخارجه به پاکستان گفت: این سفر به دعوت همتای پاکستانی آقای امیرعبداللهیان بود که در زمان مناسبی انجام شد. در دیدارهایی که میان رئیس جمهور ما و نخست وزیر پاکستان انجام شده بود توافقات خوبی انجام شده بود که این سفر فرصتی برای اجرای توافقات بود. نتایج خیلی خوب و امید بخشی هم در سفر وزیرخارجه به پاکستان شکل گرفت. اطهار نظر وزیرخارجه پاکستان که از این سفر بعنوان یکی از موفق ترین سفرهای دیپلماتیک یاد کرد نشان‌دهنده رضایت دو کشور از توافقات انجام شده است.

وی افزود: زمانی هنوز برای انجام سفر آقای رئیسی به پاکستان تعیین نشده است.

کنعانی با اشاره به توسعه دیپلماسی اقتصادی با تاجیکستان، گفت: نتیجه سیاست همسایه محور و نگاه به آسیا و عضویت به اتحادیه‌های چندجانبه از جمله شانگهای، امضای برنامه‌های بلند مدت از جمله چین، ترکیه و در کشورهای دیگر منطقه بود. سیاست دولت در چارچوب تقویت با کشورهای آسیا سیاست موفقی بوده است که در افزایش شاخصه‌های تجاری میان ایران و کشورهای مختلف شاهد بودیم.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اختلافات در دولت انگلیس برای قراردادن نام سپاه در لیست تروریستی، افزود: انگلیس با سابقه سیاهی که در منطقه غرب آسیا ایفا کرده و موجب بی ثباتی‌های عمیق در منطقه ما بود و همچنین نقشی که در پیدا و پنهان تشکیل گروه‌های تروریستی داشته نمی‌تواند در جایگاهی قرار گیرد که به سپاه اتهامی وارد کند چرا که سپاه خدمات ماندگاری به منطقه و حتی جهان داشته است. انگلیس نمی‌تواند نقش سپاه در ایجاد صلح و امنیت در منطقه را نادیده بگیرد و به اتهامات بی ریشه و بی اساس متهم کند. سپاه پاسداران نهاد برآمده از ملت بزرگ ایران و نهاد رسمی ایران است. نقش سپاه در تأمین امنیت ملی یک نقش تاریخی و ماندگار است. دولت انگلیس باید به این مباحث توجه لازم را داشته باشد.

کنعانی در مورد سفر هیأت ۱۱ نفره به افغانستان، گفت: ما به عنوان دو کشور همسایه آمد و رفت ها برقرار است و لزوماً رفت و آمد هیأت‌ها رسانه‌ای نمی‌شود. موضوع آب هم جزو موضوعات دائمی ماست و این موضوع در دیدارهای هیأت‌های ذیربط مورد گفتگو قرار خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد برجام، اظهار کرد: ایران یک سیاست راهبردی در مورد موضوع لغو تحریم‌ها و بی تأثیر کردن تحریم‌ها دارد و این سیاست را به موازات هم ادامه می‌دهیم. مسیر بی اثر کردن تحریم‌ها را با جدیت ادامه خواهیم داد. همچنان مسیر مذاکرات را باز می‌دانیم. ایران در این مسیر با پویایی و جدیدت توافق مربوط به برجام را دنبال خواهد کرد.

احضار سفیر دانمارک

کنعانی در مورد هتک حرمت به قرآن در دانمارک، افزود: امروز صبح سفیر دانمارک در تهران در اعتراض به تکرار به هتک حرمت به قرآن در این کشور توسط مدیرکل اروپای غربی به وزارت خارجه احضار شد. سفیر دانمارک توضیحاتی را در خصوص تلاش‌های کشورش برای ممانعت از این روند به مدیرکل اروپای غربی رساند. برای ما ملاک آن چیزی است که در حوزه عمل مشاهده می‌کنیم.

وی ادامه داد: این اهانت‌ها با مجوز و حفاظت پلیس این کشور انجام می‌شود که نشان می‌دهد مسؤولیت دولت‌های دانمارک و سوئد غیرقابل چشم پوشی است. از زمانیکه شاهد این رخدادها در سوئد بودیم اقداماتی را در سطح‌های مختلفی انجام دادیم. سفارتخانه‌های ما در سوئد و دانمارک هم اقدامات مهمی را انجام دادند. در اولین اهانتی که انجام شد وزیر خارجه ما در اولین گفتگو با رئیس سازمان همکاری‌های اسلامی در خواست برگزاری نشست را داشتند.

وی گفت: در مجموع ایران در این زمینه که منجر به بازدارندگی شود دریغ نخواهد کرد. اقدام به قرآن کریم و همه کتب آسمانی اهانت به همه مسلمانان عالم است‌.

کنعانی درباره میزان مطالبات ایران از بحرین افزود: الان اطلاعات جزئی ندارم اما با وجود بانک مشترک مباحث مالی با بحرین داریم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تدابیر اندیشیده شده در خصوص پیش ثبت نام انتخابات مجلس گفت: زودهنگام به استقبال انتخابات رفتید و امیدواریم که این مقدمات توسط ستاد انتخابات کشور منجر به ایجاد رونق و مشارکت عمومی برای برگزاری انتخابات پرشور منجر شود و دستگاه دیپلماسی بر اساس وظایف تعریف شده وظایف خودش را انجام خواهد داد.

روابط با عربستان رو به جلوست

کنعانی درباره روابط با مصر اظهار کرد: در ارتباط با قاره آفریقا حرف جدیدی برای گفتن ندارم. ایران در گسترش روابط با کشورهای منطقه و اسلامی هیچ محدودیتی ندارد.

وی درباره روابط با عربستان گفت: تحولات رو به جلو است و در روند توافقات پیش رفتیم. برای بازگشایی سفارت عربستان تاریخ دقیقی را نمی‌توانم ارائه کنم. ما از روند جاری در اجرای توافقات دو کشور برای بازگشایی سفارتخانه‌ها نگرانی خاصی نداریم و در چارچوب دیپلماتیک در حال پیشرفت است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره عدم تعیین برخی سفرا در کشوهای مختلف، بیان کرد: تعداد قابل توجهی از سفرا مستقر شدند و تعدادی در حال عزیمت هستند و این روند جاری است.

وی در مورد آزاد شدن مطالبات ایران از عراق، گفت: همانطور که نخست وزیر عراق اعلام کردند بخشی از مطالبات ایران تأمین مالی شده و به کشور ثالثی منتقل شده است. انتقال بخش دیگر از مطالبات به کشور ثالث دیگری هم در دستور کار است. ایران برای دستیابی به منابع مالی خود از تلاش‌های لازم دریغ نخواهد کرد و همکاری‌های خوبی با دولت عراق دارد، طبیعتاً اینگونه مشکلات بخاطر اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکاست. دولت عراق اهتمام از خود نشان داده که مطالبات مالی ایران به بهترین روش پرداخت شود.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهار نظر سفیر ژاپن در مورد موضوعات داخلی ایران، گفت: من در جریان نیستم. شاید سفیر ژاپن مصاحبه‌ای را در تهران داشتند لذا در جریان جزئیات نیستم.

کنعانی در مورد تلاش کانادا برای مالکیت اموال ایران گفت: مسائل مرتبط با موضوعات حقوقی ایران، اموال و دارایی‌های ایران یک ویژگی حقوقی خاصی دارد و ما در حال پیگیری هستیم. روندهای حقوقی زمان بر هستند. در ارتباط با اموال و دارایی و املاک ایران در کانادا، با توجه به اقدامات غیرقانونی کانادا در این زمینه اقدام لازم را انجام داده‌ایم. اخیراً هم ما به منظور صیانت از منافع ملی در دیوان دادگستری بین‌المللی از کانادا شکایت کردیم و روند را با جدیت دنبال می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد بسته شدن ورودی‌های آب خزر توسط روسیه، گفت: در چارچوب کنوانسیون تهران این موضوع پیگیری خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد در مذاکرات ایران و اوکراین در ورشو گفت: در پاسخ به اتهامات اوکراین ایران درخواست کرد که گفتگوهای تخصصی انجام شود و اشاره شد در یک مرحله در ورشو برگزار شود و هیأت ایرانی عزیمت کردند اما هیأت اوکراینی حضور نداشتند.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به رایزنی‌ها با نماینده سازمان ملل در امور عراق گفت: موضوع همکاری ما با نمایندگی سازمان ملل در موضوع عراق مورد جدیدی نیست. ما همواره گفتگوهایی را با نماینده ویژه دبیرکل در سازمان ملل داشتیم و وی سفرهایی را به تهران انجام می‌دادند. این ناظر بر اراده ایران برای تداوم همکاری‌های سازنده و کمک به صلح و ثبات در کشور عراق است.

وی ادامه داد: موضوع مبارزه با تروریسم و نقش ایران در مبارزه با تروریسم موضوعاتی است که در گفتگوهای دوجانبه داریم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها