به گزارش پایگاه خبری 598، به نقل از فارس، بانک روسیه که در سال گذشته از ایجاد زیرساختهای لازم برای همکاری با بانکها و موسسات ایرانی خبر داده بود به تازگی دفتر نمایندگی خود را در ایران دایر کرده است تا از این طریق، مبادلات بانکی ایران و سایر کشورها، باسرعت بیشتر و صرف هزینه کمتر، انجام شود.
به گفته کارشناسان، حضور مستقیم این بانک در ایران به انتقال بخشی از درآمدهای ارزی ایران از شبکه تراستی به شبکه بانکی و شفافیت تجارت، کمک میکند.
هرچند این اولین باراست که یک بانک بزرگ روسی دفتر نمایندگی خود را به صورت رسمی در ایران بازگشایی میکند، اما به گفته مسئولان اقتصادی کشور، زمینههای مراودات بانکی با برخی از بانکهای بزرگ کشورهای حاشیه خلیج فارس، چین و اروپا در گذشته ایجاد شده و افزایش مبادلات شفاف و کم هزینه از طریق این بانک ها امکان پذیر است.
همچنین به گفته مدیران برخی بانکهای خصوصی ایرانی، با توجه به توافقات صورت گرفته، ظرفیت انجام مبادلات ارزی بانکهای ایرانی و بینالمللی به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و بانکها و موسسات ایرانی از این پس میتوانند با بهرهگیری از مسیرهای جدید ایجاد شده، هزینه و زمان مبادلات ارزی را کاهش دهند.
بر این اساس، رونمایی رسمی از دفتر نمایندگی دومین بانک بزرگ روسی که به عنوان یکی از شرکتهای مجموعه گروه مالی VTB شناخته میشود، مدت زمان مبادلات بانکی شرکتهای ایرانی را به کمتر از 24 ساعت کاهش میدهد و درقدم اول شرایط را برای دسترسی کم هزینه و ایمن فعالان اقتصادی ایران به سیستم بانکی کشورهایی از اروپا، آفریقا و آسیا فراهم میسازد.
همچنین توجه به فعالیت گسترده شرکتهای تابعه گروه مالی VTB در کشورهای آمریکای جنوبی، زمینه تنوع بخشی به مسیرهای مبادلاتی ایران با کشورهای هدف صادراتی در این قاره نیز ایجاد خواهد شد.
این بانک به تازگی فعالیتهای خود را در کشورهای چین، آفریقای جنوبی، ونزوئلا و کشورهای عضو اتحادیه عرب گسترش داده است که با توجه به ایجاد سرویس خدمات دهنده به بانکها و شرکتهای ایرانی، امکان دسترسی ایران به شبکه بانکی این کشورها تسهیل شده است.
در اروپا نیز موسسات زیرمجموعه این بانک روسی در کشورهای بلاروس، قزاقستان، آذربایجان، گرجستان و سوئد مشغول به فعالیت هستند.
با شروع به کار رسمی بانک وی تی بی، ضمن تسهیل سرمایهگذاری شرکتهای روسی در صنعت نفت و زیرساختهای ریلی ایران، زمینه تامین بخش عمده نیاز کالای اساسی کشور از طریق روسیه ایجاد میشود، موضوعی که میتواند تقاضای ارزی برای واردات کالای اساسی را کاهش دهد و بخش قابل توجهی از منابع ارزی ایران را برای تامین نیاز سایر بخشهای تولیدی و خدماتی آزاد کند.
پیش بینی میشود کاهش فشار تقاضا بر منابع ارزی در ماههای آینده با افزایش عرضه ارز در بازارهای داخلی همراه شود و این موضوع کاهش بیشتر نرخ انواع ارز در سال جاری را به دنبال داشته باشد.