به گزارش پایگاه 598، دکتر علی پور در گفت و گویی گفت: وقتی صحبت از دخانیات است منظور چرخه ای از تولید، عرضه و مصرف است.
وی ادامه داد: جالب است بدانید در چرخه تولید یا کاشت دخانیات مصرف آب چندین برابر است، همچنین کاشت دخانیات میتواند ۶ برابر خاک را ضعیف تر کند، به عبارتی پیامد کاشت محصولات دخانی مصرف آب چندین برابری و ضعیف شدن خاک تا ۶ برابر می باشد.
این مقام مسئول اظهار کرد: در مرحله فرآوری محصولات دخانی به ازای هر ۱۵ بسته سیگار یک درخت باید بمیرد در این مرحله حجم بالایی از مواد شیمیایی برای رنگبری، تنظیم ph ، طعم دهی ، رولینگ و بسته بندی استفاده و منابع محیط زیست برداشت میشود در مقابل حجم بالایی از میکروپلاستیک را به محیط زیست وارد می کنیم که اثرات مخرب آن را چندین سال بعد بر سلامت جامعه خواهیم داشت.
دکتر علیپور خاطرنشان کرد: با مصرف مواد دخانی حجم بالایی از CO2 وارد محیط و جو می شود که نتیجه آن را می توان در گرمایش جهانی، تغییر اقلیم و مشکلات اقلیم شناسی بررسی نمود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: در چرخه حمل و نقل مواد دخانی با توجه به گستردگی عظیم آن در جهان که از کوچکترین روستاهای دور افتاده تا کلانشهرها مصرف مواد دخانی انجام میشود انرژی فراوانی مصرف می شود به طوری که یک کارخانه متوسط مواد دخانی به اندازه ۶ میلیون خودرو در حال حمل و نقل انرژی مصرف می کند.
وی بیان کرد؛ همچنین در بخش پس از مصرف ، مشکلات مرتبط با دفع مواد دخانی مطرح است. از نظر پسماند بالاترین میزان پسماندی که در دنیا وجود دارد پس ماند سیگار است که حاوی فلزات سنگین و آلاینده های مختلف شیمیایی است که وقتی روی خاک قرار می گیرد از طریق بارش ها به آبهای زیرزمینی و منابع آبهای سطحی وارد شده و به چرخه غذایی حیات وحش و در نهایت به منابع مختلف چرخه زندگی انسانی وارد می شود که این یک زنگ خطر جدی است.
دکتر علیپور در پایان ضمن اشاره به اینکه طبق آمار صورت گرفته بخش اعظمی از آتش سوزی جنگلها مرتبط با مصرف دخانیات است، گفت: لازم است این بخش از اثرات مخرب دخانیات بر محیط زیست هم چون اثرات آن بر سلامت، اقتصادی و زندگی اجتماعی در نظر گرفته شود و عزمی راسخ و همگانی در راستای حذف دخانیات و جامعه ای پاک داشت.