کد خبر: ۵۲۰۹۱۶
زمان انتشار: ۰۹:۳۲     ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
منابع دفاعی انگلیس فاش کردند که یک ژنرال ارشد آمریکایی به طور خصوصی به وزیر دفاع انگلیس گفته است که ارتش این کشور دیگر به عنوان یک نیروی جنگی سطح بالا در نظر گرفته نمی‌شود.

به گزارش پایگاه 598، شبکه خبری اسکای نیوز در گزارشی نوشت؛ مقامات دفاعی انگلیس معتقدند که توانمندی‌های نظامی این کشور باید در پی جنگ اوکراین هرچه سریعتر تقویت شود، در غیر این صورت نیروهای ارتش «قادر به حفاظت از این کشور و متحدانش نخواهند بود»

مقامات یادشده که اسمی از آن‌ها برده نشده است به اسکای نیوز گفته‌اند که ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس باید «با توجه به تهدید امنیتی فزاینده روسیه تحت رهبری ولادیمیر پوتین، اقدام فوری انجام دهد. این اقدام باید شامل افزایش بودجه دفاعی حداقل ۳ میلیارد پوند در سال باشد، طرح کوچکتر کردن اندازه ارتش را متوقف و قوانین تهیه سلاح در زمان صلح را تسهیل کند.»

این درحالیست که یافته‌های تکان دهنده اسکای نیوز نشان می‌دهد که اگر جنگ شود مهمات نیروهای مسلح انگلیس "در عرض چند روز" تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است ندارد و پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و هلیکوپتر به میدان بیاورد.

یافته‌های این شبکه انگلیسی همچنین حاکیست؛ حدود ۳۰ درصد از نیروهای بریتانیایی که در آمادگی بالا هستند، نیروهای ذخیره هستند که قادر به بسیج در چارچوب زمانی ناتو نیستند. اکثر ناوگان خودروهای زرهی ارتش انگلیس هم بین ۳۰ تا ۶۰ سال پیش ساخته شده‌اند و برنامه‌ای برای جایگزینی کامل آنها هنوز تدارک دیده نشده است.

اسکای نیوز نوشت: پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال گذشته، قدرت‌های اروپایی مانند فرانسه و آلمان برنامه‌های خود را برای افزایش قابل توجه هزینه‌های دفاعی اعلام کرده‌اند. اتحادیه اروپا حتی گفته است که پوتین اکنون در حال جنگ با غرب و ناتو است اما نخست وزیر انگلیس فقط می‌خواهد این مشکل "برطرف شود".

بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که هزینه‌های دفاعی این کشور را ۱۶ میلیارد پوند افزایش می‌دهد که بالاترین رقم پس از پایان جنگ سرد است اما مقامات دفاعی انگلیس به شبکه خبری اسکای نیوز اعلام کردند که افزایش افسارگسیخته تورم و کاهش ارزش پوند مانع اجرای این طرح شده‌اند.

انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روس، ارسال تسلیحات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور به تازگی موافقت خود را با ارسال تانک‌های پیشرفته چلنجر ۲ به اوکراین اعلام کرده است. این درحالیست که پاتریک سندرز (Patrick Sanders) رئیس ستاد کل ارتش انگلیس در اعترافی غیرمتعارف اظهار داشت که ارسال تانک و تجهیزات توپخانه‌ای به اوکراین به طور موقت ارتش را تضعیف می‌کند و توانایی آن را برای مقابله با روسیه کاهش می‌دهد.

وی گفت: ارائه این قابلیت‌ها باعث می‌شود که ارتش ما به طور موقت ضعیف‌تر شود، این موضوع قابل انکار نیست.

بر اساس این گزارش، جنگ در اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

رئیس جمهور روسیه شهریور ماه گذشته نیز برای انجام مذاکرات صلح با کی‌یف اعلام آمادگی کرده و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تحت القائات مقام‌های جنگ‌طلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.

سخنگوی کرملین می‌گوید که روسیه برای حل و فصل بحران اوکراین یک مسیر دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد اما تسلیم فشارهای غرب نمی‌شود. "دیمیتری پسکوف" ماه پیش در سخنانی تصریح کرد: «عملیات نظامی ویژه ادامه دارد. با این اوصاف، رئیس‌جمهور پوتین برای مذاکرات آماده بوده، هست و خواهد بود. قطعا مسیر ترجیحی ما برای تامین منافعمان، یک دیپلماسی مسالمت‌آمیز است.»

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها