کد خبر: ۵۱۹۴۷۰
زمان انتشار: ۱۰:۰۶     ۰۷ دی ۱۴۰۱
دلار در کانال دلالی
قیمت ارز در بازار آزاد در روزهای اخیر بدون دلیل اقتصادی تصاعدی شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ردپای گروه‌های ذی‌نفع یعنی دلالان و برخی معاندان ایران در ایجاد فضای روانی برای خرید ارز و افزایش قیمت آن بسیار پررنگ است.
به گزارش پایگاه 598، به نقل از وطن امروز: اتاق‌های قیمت‌گذاری دلار و طلای فردایی، اصناف غیرمجاز و دلالان ارزی دیروز (سه‌شنبه) در روز تعطیل هم به قیمت‌سازی‌های کاذب خود در کانال‌های تلگرامی ادامه دادند. در حالی که تمام بازارهای کشور به دلیل سالروز شهادت حضرت زهرا‌(س) در تعطیلی کامل به سر می‌بردند، برخی کانال‌های بدون هویت در فضای مجازی از عبور نرخ دلار از مرز ۴۲ هزار تومان در بازار خبر دادند؛ موضوعی که بار دیگر قیمت‌سازی دروغین این کانال‌ها از نرخ ارز را به وضوح آشکار کرد. حال آنکه طبق قانون هرگونه معاملات فردایی ارز و طلا غیرواقعی و جرم است. حباب ارز طی روزهای گذشته و بعد از اقدامات مجرمانه دلالان ارزی در کانال‌های تلگرامی و اتاق‌های معاملاتی فردایی افزایش یافته است. با ترکیدن حباب ارزی و اقدامات قضایی روزهای آینده دستگاه قضا، بسیاری از فعالان غیرقانونی بازار ارز و دلالان نقره‌داغ می‌شوند.
 
جالب اینجاست که خبر دروغین عبور قیمت دلار از 42 هزار تومان بلافاصله به شکل گسترده‌ای در رسانه‌های ضد‌ایرانی بازتاب داده شد. انتشار این خبر در حالی بود که دیروز تمام بازارهای کشور تعطیل بود و هیچ بازاری برای معامله ارز وجود نداشت که بتوان از قیمت‌های آن، نرخ واقعی بازار را به دست آورد. 
 
* برخورد ضابطان قضایی با ۳ گروه از فعالان ارزی اتاق‌های معاملاتی فردایی
رئیس کل دادگستری استان تهران هفته جاری از برخورد ضابطان قضایی با ۳ گروه از فعالان ارزی تحت عنوان اخلالگران بازار ارز خبر داد. علی القاصی‌ در حاشیه تفاهمنامه سه‌جانبه همکاری متقابل قوه قضائیه، مرکز اطلاعات مالی و ضابطان دادگستری در اجرای تکالیف و قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم درباره آنچه برخورد با اخلالگران ارزی خوانده می‌شود، گفت: حسب درخواست‌های مجریان، دستگاه قضایی با ۳ گروه تحت این عنوان برخورد می‌کند.
 
* شناسایی و مسدودسازی ۲۳۰۰ حساب بانکی فعالان غیرمجاز ارزی
وزارت اطلاعات نیز چندی پیش همزمان با افزایش اقدامات سودجویانه برخی شبکه‌های دلالی در افزایش کاذب تقاضا در بازار ارز و ایجاد جو ملتهب اقتصادی در چند روز گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: سربازان گمنام امام‌زمان عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف با اقدامات اطلاعاتی خود ضمن شناسایی فعالان غیرمجاز بازار ارز، حساب بانکی بیش از ۲۳۰۰ نفر از این افراد را مسدود کرده و پیگیری قضایی اعمال مجرمانه آنها را در دستور کار قرار داده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد این افراد برخلاف مقررات و ضوابط اعلامی، اقدام به خرید و فروش غیرمجاز ارز در بازار غیررسمی یا معاملات فردایی کرده و از این طریق موجب اخلال در نظام ارزی کشور شده‌اند.
 
* ۸۸ نفر از دلالان ارز دستگیر شدند
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ هم اخیرا اعلام کرد ۸۸ نفر از اعضای اتاق‌های قیمت‌گذاری دلار و طلای فردایی، اصناف غیرمجاز و دلالان ارزی در یک ماه اخیر شناسایی و دستگیری شدند. به گفته سرهنگ بهرامی، ۱۱ میلیون واحد انواع ارز به صورت فیزیکی از این شبکه اخلالگران اقتصادی کشف و ضبط شد.
 
* قیمت‌سازی برای دلار حتی در ساعات نیمه‌شب!
اعلام قیمت دلار در روز تعطیلی بازارها البته تنها سند اثبات دروغ بودن قیمت‌های اعلامی کانال‌های مجازی نیست. اعلام پیشاپیش قیمت ارز در ساعات و روزهای آینده، اعلام قیمت در ساعاتی از نیمه‌شب که نه تنها بازارهای ایران بلکه بازارهای عراق، افغانستان، ترکیه و امارات به عنوان بازارهای برون‌مرزی ارز در تعطیلی کامل به سر می‌برند، از دیگر شواهد دروغین بودن قیمت‌های اعلامی این کانال‌هاست. 
 
* رشد ۷۱ درصدی عرضه و معاملات ارز در سامانه نیما
رئیس‌کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ایجاد تعادل در بازار ارز وظیفه همه دستگاه‌هاست، از رشد ۷۱ درصدی عرضه و معاملات ارز در سامانه نیما خبر داد.
 
علی صالح‌آبادی در مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی سیاست‌ها و اقدامات ارزی دولت گفت: تا آذرماه امسال حدود 33.5 میلیارد دلار در سامانه نیما ارز عرضه و خریداری شده که این میزان در ماه مشابه سال گذشته 19.6 میلیارد دلار بوده و در مجموع ۷۱ درصد عرضه و معاملات ارز در سامانه نیما نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
 
وی افزود: در بازار متشکل ارزی هم 2.1 میلیارد دلار معامله شده که نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد افزایش داشته است. بنابراین بازارهای رسمی کشور کاملا متعادل است و هیچ کمبودی در این سامانه‌ها وجود ندارد و آن چیزی که در بازار غیررسمی ارز وجود دارد، نسبت به بازار رسمی آن بسیار کوچک‌تر است.
 
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت ثبات در اقتصاد کلان افزود: برای مدیریت بازار ارز کشور برنامه‌های متعددی در سطح دولت برای ثبات در سطح اقتصاد کلان و کنترل تورم و نقدینگی در حال انجام است.
 
وی مهم‌ترین ابزارهای بانک مرکزی در این باره را کنترل نقدینگی و تورم دانست و افزود: علاوه بر این، سیاست‌های کنترل جانب عرضه و تقاضا در بازار نیز در حال اجراست.
 
صالح‌آبادی هماهنگی بین سیاست‌های ارزی و تجاری را ضروی دانست و گفت: یکی از برنامه‌های جدی بانک مرکزی که با همکاری وزارت صمت دنبال می‌کنیم هماهنگی سیاست‌های ارزی با سیاست‌های تجاری است و این موضوع حائز اهمیت بسیار است، چرا که ما کمبود ارز نداریم و مهم آن است که یک واردکننده ارز مورد نیاز خود را از کشور دیگری تأمین نکند به گونه‌ای که تراکم ارز در یک جا زیاد شود و در جای دیگری ارز مازاد داشته باشیم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها