به گزارش پایگاه 598، با به پایان رسیدن جام جهانی قطر ۲۰۲۲، اکنون همه در حال اظهار نظر در خصوص بخش اقتصادی و مالی این جام هستند. هشت استادیوم میزبان جام جهانی قطر هریک از حیث نوع و تکنولوژی ساخت، مصالح به کار رفته و ظرفیت با دیگران متفاوت بوده و هر کدام بهنوعی معجزه مهندسی به شمار میروند.
اما آیا از خود پرسیدهاید سرنوشت این استادیومها پس از پایان جام جهانی چه خواهد بود؟
کدام استادیوم ها میزبان مسابقات جام جهانی قطر بودهاند؟
نام ورزشگاههایی که مسابقات جام جهانی در آنها در جریان بوده به شرح زیر است:
استادیوم الجنوب در الوکره واقع شده و طراحی آن با الهام از دریاهای مواج قطر و قایقهای سنتی قطر انجام شده تا یادبودی باشد بر ماهیگیری و صید مروارید که پیشتر در محل بنا شدن این استادیوم انجام میشده است.
ظرفیت این استادیوم برابر ۴۴۳۲۵ نفر است که پس از جام جهانی به ۲۰ هزار نفر کاهش خواهد یافت و صندلیهای اضافه آن به سایر پروژههای ورزشی این کشور اختصاص خواهد یافت. همچنین محیط ورزشی و پارکهای اطراف آن نیز در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
طراحی و نورپردازی استادیوم لوصیل با الهام از فانوسهای دستی انجام شده و بازیهای متعدد و مهمی، مثل بازی افتتاحیه و فینال نیز در این ورزشگاه برگزار شده است.
پس از جام جهانی، این استادیوم هشتاد هزار نفری تبدیل به مرکز عمومی اجتماعی و مجموعهای از مدرسهها، فروشگاهها، کافهها و دیگر موارد خواهد شد.
استادیوم ۹۷۴ را باید جذابترین ورزشگاه میزبان جام جهانی قطر دانست. آیا میدانستید که این استادیوم نخستین ورزشگاه کاملا سیار میزبان رقابتهای جام جهانی در تاریخ است؟ از سوی دیگر، عدد ۹۷۴ علاوه بر این که پیششماره تلفن کشور قطر است، بیانگر تعداد کانتینرهای به کار رفته در ساخت این استادیوم فوقالعاده است!
پس از اتمام جام جهانی، قطعات مختلف استادیوم ۹۷۴ به طور کامل از هم جدا شده و کانتینرهای تشکیلدهنده این استادیوم برای اهداف دیگری به کار گرفته خواهند شد. همچنین در محل کنونی این استادیوم نیز یک اسکله با خدمات کامل اجتماعی بنا خواهد شد.
این استادیوم تلفیق هنرمندانه معماری اسلامی و مدرنیته را به تصویر کشیده و تا مرحله یک چهارم نهایی، میزبان مسابقات جام جهانی بود.
پس از اتمام جام جهانی، ظرفیت بیش از ۴۴ هزار نفری این استادیوم به ۲۰ هزار نفر کاهش خواهد یافت و فضا و امکانات آن در اختیار بنیاد قطر و استفادههای عمومی قرار خواهد گرفت.
همانگونه که از تصویر ورزشگاه البیت پیداست، طراحی آن با الهام از چادرهای سنتی قبایل بادیهنشین عرب که پیش از این در قطر میزیستهاند، انجام شده است. این چادرها با نام “بیت الشعار” یا “خانه ساخته شده از مو” شناخته میشدند.
ظرفیت این استادیوم ۶۸۸۹۵ نفر است که پس از جام جهانی به ۳۲ هزار نفر کاهش یافته و به ورزشگاه خانگی تیم الخور تبدیل خواهد شد.
استادیوم خلیفه بخش از تاریخ ورزشی کشور قطر به شمار رفته؛ به طوری که تا به امروز رویدادهای مهم ورزشی و مسابقات خاطرهانگیزی در آن برگزار شده است.
پس از جام جهانی قطر، این استادیوم به عنوان ورزشگاه ملی کشور قطر فعالیت خواهد کرد و میزبان بازیهای ملی تیم قطر خواهد بود. همچنین ظرفیت این استادیوم نیز بدون تغییر و برابر با ۴۵۸۵۷ نفر باقی خواهد ماند.
طراحی بیرونی استادیوم احمد بن علی با اشاره به طبیعت کشور قطر، یعنی دریا و بیابان انجام شده است.
ظرفیت این ورزشگاه که در طول جام جهانی برابر با ۴۵ هزار نفر بود، به ۲۰ هزار نفر کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین صندلیهای اضافی این ورزشگاه به همراه کل ردیف بالای آن برای توسعه پروژههای ورزشی در سایر نقاط جهان استفاده خواهد شد.
طراحی فوقالعاده استادیوم التمامه نیز با الهام از شکل «قحفیه»، کلاه مخصوص مردان و پسران عرب انجام شده است.
این استادیوم هم در طول جام جهانی ظرفیتی حدودا ۴۴ هزار نفری داشت که پس از جام جهانی به ۲۰ هزار نفر کاهش خواهد یافت.