به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایرنا، اهالی فوتبال متفقالقول از مراکش به عنوان شگفتیساز جام جهانی ۲۰۲۲ یاد میکنند و یکی از تفاوتهای این تیم با شگفتیسازهایی چون یونان در یورو ۲۰۰۴، کرهجنوبی در جام جهانی ۲۰۰۲ و دانمارک در یورو ۱۹۹۲ این است که بازهم همگان بر این باورند که آنها در عین شایستگی پا به این مرحله گذاشتهاند.
شیرهای اطلس تحت هدایت ولید الرکراکی دارای تیمی متحد و یکدل هستند که کمترین گل خورده، بیشترین کلینشیت و بیشترین برد (در کنار فرانسه) و کمترین باخت (در کنار کرواسی) را به خود اختصاص دادهاند. آنها در شرایطی به اولین تیم تاریخ آفریقایی حاضر در نیمهنهایی جام جهانی تبدیل شدند که با قرعهی فوقالعاده سختی نیز روبرو شده بودند و برای در آغوش کشیدن این افتخار بزرگ، بزرگان زیادی را حذف کردند. بلژیک، اسپانیا و پرتغال سه تیم اروپاییای بودند که به وسیلهای نمایندهی قارهی سیاه با جام بیست و دوم وداع کردند.
نکتهی جالب ماجرا که دست بر قضا سوژهی این گزارش هم هست اتفاقا به یکی از واژههای آخرین جملهی پاراگراف قبلی مربوط میشود یعنی "نمایندهی قارهی سیاه". بله. مراکش در قامت یکی از پنج تیم آفریقایی به جام جهانی آمد اما آنها در واقعیت یک کشور و یک تیم اروپایی به حساب میآیند. جالب است که بدانید این کشور تا قارهی اروپا حدود ۱۳ کیلومتر فاصله دارد. آنها مستعمرهی کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا بودند و قرابتهای فرهنگی فراوانی با کشورهای قارهی سبز از جمله اسپانیا و فرانسه دارند.
در تیم ملی مراکش نیز این ماجرا کاملا هویداست. اول از سرمربی شیرهای اطلس شروع میکنیم. ولید الرکراکی ۴۷ ساله متولد کشور فرانسه است و تمام دوران بازیگریاش را در فرانسه و اسپانیا گذراند. او حالا سکاندار تیمی است که از ۲۶ بازیکن لیست نهاییاش ۱۳ نفر در اروپا و یک نفر در کانادا به دنیا آمدهاند و تنها ۱۲ بازیکن متولد کشور مراکش به شمار میروند.
بازیکنان خارجی مراکش این نفرات هستند (داخل پرانتز کشور محل تولد ذکر شده است): یاسین بونو (کانادا)، منیر محمدی (اسپانیا)، اشرف حکیمی (اسپانیا)، نصیر مزراوی (هلند)، رومن سایس (فرانسه)، سفیان آمرابط (هلند)، حکیم زیاش (هلند)، الیاس شاعر (بلژیک)، سلیم امَلاح (بلژیک)، بلال الخنوس (بلژیک)، أنس الزروری (بلژیک)، زکریا أبوخلال (هلند)، سفیان بوفال (فرانسه) و ولید شدیرة (ایتالیا).
کشورهای هلند و بلژیک با چهار نماینده صدرنشین هستند. فرانسه و اسپانیا ۲ سهمیه دارند و کشورهای کانادا و ایتالیا با یک بازیکن در ردهی بعدی جای گرفتهاند.
۱۲ بازیکن متولد کشور مراکش هم نفرات زیر هستند (شهرهای محل تولد آنها داخل پرانتز ذکر شده است): أحمد رضی التغناوتی (فِس)، نایف أکرد (کنیترا)، جواد الیامیق (خوریبگا)، اشرف داری (کازابلانکا)، بدر بانون (کازابلانکا)، یحیی عطیة الله (صافی)، عزالدین أوناحی (کازابلانکا)، عبدالحمید صابیری (گولمیما)، یحیی جبران (ستات)، عبدالرزاق حمدالله (صفی)، عبدالصمد الزلزولی (بِنی ملال) و یوسف النصیری (فز).
حالا باید دید این تیم متحد که استخوانبندیاش را بازیکنانی که متولد اروپا هستند تشکیل میدهد میتواند به تاریخسازی ادامه دهد یا ماجراجوییاش در همینجا خاتمه پیدا خواهد کرد.
مراکش امشب (چهارشنبه) از ساعت ۲۲:۳۰ در نیمهنهایی جام جهانی ۲۰۲۲ به مصاف فرانسه خواهد رفت.