به گزارش پایگاه 598، همشهری نوشت: متخصصان حوزه بهداشت و درمان از افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در همین ابتدای آغاز فصل سرما نگرانند. موارد ابتلا در برخی استانها از کووید-۱۹ هم پیشی گرفته و طی دو هفته اخیر میزان مراجعه افراد با علائم شبهآنفلوآنزا از جمله تب، سردرد، سرفه، بیحالی و تهوع افزایش قابل توجهی یافته است. به تأکید متخصصان سطح ایمنی جامعه جهانی با شیوع پاندمی کووید-۱۹ نسبت به آنفلوآنزا کاهش پیدا کرده و حالا با توجه به افزایش ناگهانی و سریع موارد ابتلا و همزمانی دو اپیدمی (آنفلوآنزا و کرونا) این بیماری را باید امسال خطرناکتر از سالهای گذشته در نظر گرفت.
اما مسئله نگرانکننده علاوه بر افزایش موارد ابتلا، کمبودهای دارویی است که مشکلات متعددی را برای بیماران به وجود آورده. به تأکید داروخانهداران آنتیبیوتیکها بهشدت کمیاب شدهاند و قیمت آزادشان هم تا سه برابر افزایش داشته است. بسیاری از بیماران برای علائم ساده سرماخوردگی، تمایلی به مراجعه به پزشک و تهیه نسخه ندارند اما در خرید داروی بدون نسخه مجبور به پرداخت هزینههای قابل توجه حتی برای یک داروی آنتیبیوتیک ساده هستند. فعالان حوزه دارو تأکید میکنند هیچ سالی به اندازه امسال این میزان از کمبودهای آنتیبیوتیک وجود نداشته و تا جبران کمبودها، بیماران و پزشکان مجبور به تغییر آنتیبیوتیکهای متفاوت با دوز بیشتر یا کمتر هستند که همانها هم مشکلات خاص خودشان را دارند.
البته بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو، چند روز پیش درباره کمبود آنتیبیوتیکها بهویژه آنتیبیوتیکهای مربوط به کودکان گفته بود: «این مسئله به مشکلاتی در مواد اولیه، قیمتگذاری و همچنین قیمت مواد جانبی مهم در شربتهای آنتیبیوتیک مانند قیمت شکر، قیمت شیشه جهت بستهبندی و ... مربوط بوده است. هماکنون این مشکلات رفع و تولید کافی آنتیبیوتیکها انجام شده که بهزودی وارد بازار میشوند.»