به گزارش پایگاه 598، به نقل از فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر جمعه اول مهر ماه (به وقت محلی) و در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با «آن لینده» وزیر خارجه سوئد دیدار و گفتوگو کرد.
مسائل دوجانبه و موضوعات کنسولی از جمله موارد مورد گفتوگوی دو وزیر خارجه بود.
امیرعبداللهیان در این دیدار ابراز امیدواری کرد، روابط دیرینه ایران و سوئد با تلاشهای متقابل شاهد توسعه بیش از پیش در زمینههای گوناگون باشد.
* حکم صادره علیه حمید نوری
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران حکم صادره از سوی دادگاه سوئد برای «حمید نوری» شهروند ایرانی زندانی در این کشور را فاقد هرگونه وجاهت و صلاحیت قانونی خواند و تصریح کرد: نباید اجازه داد طرفهای ثالث در راستای منافع گروهی و یا سیاسی خود بر روابط تاریخی و عمیق دو کشور تاثیر سوء بگذارند.
به گزارش فارس، آبان ۱۳۹۸ «حمید نوری» کارمند سابق قوه قضائیه که از سال ۱۳۷۰ خود را بازنشست کرده و از آن زمان شغل آزاد داشت، برای رسیدگی به حل اختلافات خانوادگی دخترخواندهاش به سوئد سفر و در بدو ورود به فرودگاه استکلهم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر میبرد. اتهام حمید نوری بر اساس ادعاهای واهی تعدادی از اعضای گروهک تروریستی منافقین این است که در مقطعی از زمان زندانبان آنها بوده است. اخیرا نیز دادگاهی در سوئد حمید نوری را به حبس ابد محکوم کرد که در پی صدور این حکم، کاردار سوئد در تهران به وزارت امور خارجه احضار و یادداشت رسمی اعتراض جمهوری اسلامی ایران در این باره به وی تسلیم شد.
* تأکید وزیر خارجه سوئد بر استمرار مشورت بین وزرای خارجه دو کشور
خانم آن لینده وزیر امور خارجه سوئد نیز در دیدار با امیرعبداللهیان با اشاره به وجود روح قانون و رویههای مستقل صدور حکم در بین دستگاههای قضایی کشورهای مختلف، گفت: استمرار مشورت بین وزرای خارجه در این زمینه به درک مشترک از موضوعات کنسولی از جمله تجدیدنظر در برخی پروندهها کمک خواهد کرد.
دو وزیر خارجه بر تداوم مشورتهای سیاسی در سطوح مختلف تأکید کردند و در این دیدار موضوعات دوجانبه و زمینههای همکاری مشترک مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش فارس، امیرعبداللهیان ۲۹ مرداد ماه نیز «ماتیاس لینتز» سفیر سوئد را به حضور پذیرفت و در این دیدار فرآیند و رای غیرقانونی دادگاه حمید نوری را غیر قابل قبول خواند و بر ضرورت تبرئه کامل و آزادی فوری وی تأکید کرد. وزیر امور خارجه همچنین خواستار برخورداری حمید نوری از حقوق اولیه، از جمله دسترسی پزشکی و تسهیل تماسهای خانوادگی شد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز پیش از این در اظهاراتی حکم دادگاه سوئد درباره حمید نوری را قویا محکوم کرده و گفته بود: ایران مفاد بیانیه دادگاه و حکم غیرقانونی دادگاه را از اساس مردود، مخدوش و غیر قابل قبول میداند و ضمن اعتراض شدید به حکم دادگاه، سوئد را در قبال خساراتی که بدین دلیل بر روابط دوجانبه وارد میشود، مسؤول میداند.
چندی پیش، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتای سوئدی خواستار آزادی فوری نوری شد و وزیر خارجه سوئد هم گفت که دولت و سیستم قضایی این کشور تحت تاثیر تبلیغات گروهک منافقین قرار نمیگیرد. امیرعبداللهیان ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ هم در دیدار همتای سوئدی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به وضعیت حمید نوری تصریح کرد: قابل قبول نیست که روابط ایران و سوئد هدف دسیسههای گروهک تروریستی منافقین قرار گیرد. ۱۴ اردیبهشت ماه نیز امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه سوئد بازداشت و فرآیند دادگاه حمید نوری تبعه ایرانی بازداشت شده در سوئد را غیر قانونی خواند و خواستار آزادی فوری او شد.