به گزارش پایگاه 598، به نقل از مهر، موضوع رعایت پروتکلهای بهداشتی با شروع سال تحصیلی مدارس و حضور ۱۶ میلیون دانش آموز در کلاسهای درس، میبایست با شدت بیشتری دنبال و نظارت شود، تا از چرخش ویروس در سطح جامعه جلوگیری شود. زیرا، با افزایش ترددها و تجمع دانش آموزان در کلاسهای درس، این نگرانی در بین خانوادهها تشدید میشود که مبادا بچهها دوباره درگیر بیماری شوند.
از همین رو، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، با ابلاغ دستورالعملهای بهداشتی به مدارس، بر رعایت سختگیرانه این دستورالعملها از سوی دانش آموزان و معلمان و مدیران مدارس، اصرار دارد.
محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در تشریح جزئیات ابلاغ پروتکلهای بهداشتی ویژه بازگشایی مدارس، به رعایت نکاتی همچون ضد عفونی محلهای برخورد دست دانش آموزان، تهویه کلاسهای درس، بهداشت بوفهها و سرویس مدارس، اشاره کرد و گفت: پیش بینی میشود با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در مدارس، نگرانی بابت شدت گرفتن بیماری کرونا در طول سال تحصیلی دانش آموزان نداشته باشیم.
وی افزود: با توجه به اینکه امسال شاهد حضور حداکثری دانش آموزان در مدارس خواهیم بود، رعایت کامل پروتکلها از نکات حائز اهمیت در بازگشایی مدارس است.
فرهادی با اشاره به ابلاغ پروتکلهای بهداشتی ویژه بازگشایی مدارس، گفت: مدیران مدارس میبایست نسبت به گندزدایی نیمکتها، دستگیرههای سرویسهای بهداشتی و…، که محل برخورد دست است، با استفاده از محلولهای ضد عفونی اقدام کنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: تا زمانی که هوا سرد نشده، پنجرهها و درهای کلاسهای درس باز باشند تا تهویه هوا به خوبی انجام شود.
وی تاکید کرد: با سرد شدن هوا، دانش آموزان و معلمان از ماسک استفاده کنند. ضمن اینکه، اگر هر دانش آموز یا معلمی که علائم بیماری داشت، آن را به حساب سرماخوردگی نگذارد و حتماً در منزل بماند و با مراجعه به پزشک، وضعیت خود را از اینکه مبتلا به کووید یا سایر بیماریهای ویروسی است، مشخص کند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به موضوع سرویس مدارس اشاره کرد و گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی در سرویس مدارس الزامی است و سرویسهای رسمی به سامانه "ایران من" متصل هستند و کنترل میشوند.
وی به فعالیت پایگاههای تغذیه در مدارس اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه قرار است بوفههای مدارس دایر باشند، لازم پروتکلهای بهداشتی در هنگام عرضه مواد غذایی و خوراکی به دانش آموزان رعایت شود.
فرهادی با تاکید بر عرضه مواد غذایی و خوراکی بسته بندی که پروانه وزارت بهداشت دارند، تصریح کرد: از ابتدای مهر ماه، بازرسان بهداشت محیط، نظارت خود بر فعالیت بوفه مدارس را در اولویت قرار خواهند داد.
در همین حال، موضوع واکسیناسیون دانش آموزان، یکی از نکات کلیدی در جلوگیری از ابتلاء و انتقال بیماری است.
شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت واکسیناسیون دانش آموزان، توضیحاتی ارائه داد و گفت: حدود ۸۴ درصد دانش آموزان رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و این میزان برای دوز اول، حدود ۹۵ درصد است.
وی در خصوص تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای دانش آموزان، افزود: دانش آموزان نیاز به تزریق دوز سوم واکسن کرونا را ندارند و فقط آن دسته از دانش آموزانی که بیماریهای زمینهای دارند، میبایست برای حفظ سلامت خود، نسبت به تزریق دوز سوم اقدام کنند.
عرشی همچنین وضعیت واکسیناسیون دانش آموزان رده سنی زیر ۱۲ سال را رضایتبخش ندانست و افزود: حدود ۲۶ درصد دانش آموزان رده سنی ۵ تا ۱۲ سال نسبت به تزریق دوز اول واکسن کرونا اقدام کرده اند.
وی گفت: ۱۴ درصد دانش آموزان رده سنی ۵ تا ۱۲ سال، دوز دوم را تزریق کرده اند.
این در حالی است که به نظر میرسد از موج هفتم کرونا عبور کرده ایم و شرایط رو به بهبود است، به طوری که آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان میدهد که موارد ابتلاء و فوتیها رو به کاهش است. اما، متخصصین علم پزشکی، نسبت به بروز موج جدید کرونا در اواخر پاییز هشدار میدهند. لذا، لازم و ضروری است که نسبت به رعایت سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی در مدارس، جدی باشیم تا دوباره شاهد افزایش آمار کرونا در زمستان پیش رو نباشیم.