کد خبر: ۵۱۲۹۳۳
زمان انتشار: ۰۹:۴۵     ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
مقتدی صدر از پایان حضورش در عرصه سیاست برای همیشه خبر داد
سید مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق دیروز در حالی اعلام کرد که هیچ زمانی ادعای رهبری و مرجعیت نداشته و برای همیشه از فعالیت‌های سیاسی کناره‌گیری می‌کند.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، رهبر جریان صدر با شعار ملی گرایی و عراقی آزاد و مستقل در حالی نقشی موثر در مقابله با اشغالگری آمریکا داشته است که در روند سیاسی و تشکیل دولت با رویکردهای نه چندان موثر و آرام بخش زمینه ساز آشوب‌های خیابانی و سوء استفاده برخی جریان‌ها و حامیان ادامه اشغال عراق توسط آمریکا شده است. طی ماه های اخیر صدر با طرح‌های متعدد از جمله فراخوان هوادارانش به تسخیر پارلمان و مرکز قضایی و خودداری از رویکرد به اصول قانون اساسی و شورای هماهنگی شیعیان به عنوان محور اصلی انتخاب نخست وزیر و تشکیل دولت، زمینه ساز چالش‌های بسیار شده است، بگونه‌ای که حتی کناره‌گیری او از سیاست نیز می‌رود تا به آشوبی جدید در فضای سیاسی مبدل شود. در بیانیه مقتدی صدر آمده است: «بسیاری از جمله آقای حائری فکر می‌کنند که این رهبری به لطف یا دستور آنان به دست آمده است در حالی که این به لطف خداوند و فیض پدرمان بوده است».

وی تأکید کرد که «نجف اشرف مقر اصلی مرجعیت دینی بوده و هست» و افزود که هرگز ادعای عصمت یا اجتهاد یا حتی رهبری نکرده و صرفا خود را «امرکننده به معروف و نهی کننده از منکر» می‌داند و هدفی جز «اصلاح اعوجاجی که عامل اصلی آن نیروهای سیاسی شیعه بوده‌اند» ندارد و می‌خواسته آنان را «به ملتشان نزدیک کند».

صدر افزود: «با اینکه می‌دانم کناره‌گیری آیت الله حائری و صدور این بیانیه به اراده شخصی وی نبوده، اما من نیز اعلام می‌کنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از عرصه کناره‌گیری می‌کنم و همه دفاتر وابسته به خود جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود می‌کنم». وی افزوده که همگان را از تعهداتشان معاف کرده و «اگر فوت کردم یا کشته شدم برای من فاتحه بخوانید».

انتقاد آیت‌الله حائری از اقدامات مقتدی صدر در ماه‌ها و هفته‌های اخیر پس از آن است که روز گذشته نیز سید «رشید الحسینی» از روحانیون نزدیک به مرجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف، در پاسخ به سوالی از جانب مردم، به این‌ موضوع که حامیان جریان صدر، اعتراضات و تظاهرات‌های اخیر علیه پارلمان و دستگاه قضایی کشور را «انقلاب» علیه فساد توصیف می‌کنند، واکنش نشان داد و گفت: «هر اقدام انقلابی باید با هدایت امام معصوم (ع) در زمان ظهور یا مرجع عالیقدر در زمان غیبت، صورت گیرد. ما باید مشروعیت خود را از مرجعیت بگیریم...» این سخنان وی با حمله شدید حامیان مقتدی صدر در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

جریان صدر عراق از بیش از یک ماه گذشته به دلیل اختلافات سیاسی، طرفدارانش را به تظاهرات وا داشته و آنان با اشغال ساختمان پارلمان روند سیاسی کشور را تعطیل و تشکیل دولت جدید را به تاخیر انداخته‌‌اند. همزمان حامیان صدر در محوطه شورای عالی قضایی عراق به عنوان مهم‌ترین نهاد قضایی این کشور نیز تحصن کرده و موجب تعطیلی تمامی نهادهای قضایی در عراق شده‌اند.جبار المعموری گفت: مقتدی صدر رئیس جریان صدر خواهان حفظ مصطفی الکاظمی نخست وزیر موقت (پیشبرد امور) در مقامش است.عضو چارچوب هماهنگی افزود: آقای مقتدی صدر بر تمام ساختار دولت از بانک مرکزی تا ده‌ها مدیران کل تسلط و نفوذ دارد و خواهان حفظ مصطفی الکاظمی است. لازم به ذکر است عراقی‌ها منتظر تحولات سیاسی و قضایی مهمی برای حل بحران سیاسی این کشور و خروج از بن‌بست سیاسی هستند.

«نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق به بغداد سفر می‌کند و حامل پرونده ابتکار سیاسی حزب دموکراتیک کردستان برای حل بحران سیاسی است.پس از اعلام کناره‌گیری مقتدی صدر از تمامی فعالیت‌های سیاسی، آشوبگران حامی وی که در منطقه سبز و اطراف پارلمان تحصن کرده‌اند، دچار نوعی سردرگمی شده‌اند.حامیان جریان صدر نیز در منطقه سبز در دسته‌های پراکنده در خیابان‌های مختلف این منطقه به راه افتاده و برخی در حمایت از مقتدی صدر شعار می‌دهند و برخی نیز تلاش دارند وارد ساختمان‌های دولتی و حاکمیتی شوند. بر روی پل «المعلق» نیز نیروهای ویژه مستقر شده‌اند تا مانع ورود دیگر حامیان صدر به منطقه سبز شوند، همزمان تمامی درهای منطقه سبز نیز بسته شده و تعداد زیادی از نیروهای امنیتی مقابل آن‌ها مستقر شده‌اند.

سران قوای عراق تأکید کردند که باید در هفته جاری دور تازه‌ای از گفت‌وگوی ملی برگزار شود تا طرحها و ابتکارها برای حل بحران کنونی را بررسی کنند.سران سه قوه عراق به همراه زیدان نشستی در کاخ «السلام» بغداد برگزار و اعلام کردند که هدف از این نشست، یافتن راه خروج و راهکاری برای بحران سیاسی در این کشور است. سران قوای عراق بیانیه مشترکی منتشر و تأکید کردند که حفظ امنیت، ثبات، مسیر دموکراتیک و قانونی در عراق، وظیفه همه مردم این کشور و نهادهای حکومتی و گروههای سیاسی ملی است.در این بیانیه، با اشاره به اینکه، گفت‌وگوی سازنده، راه درست برای پایان بخشیدن به اختلافات کنونی به منظور حفظ منابع عراق است، آمده است، نخست وزیر خواستار برگزاری دور تازه‌ای از گفت‌وگوی ملی در هفته جاری است تا طرحها و ابتکارها برای حل بحران کنونی را بررسی کنند.

* سیاست روز

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها