به گزارش پایگاه 598، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل تامین اجتماعی قم: در این دیدار که در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، محمد عاشوری از حضور فعال اهالی رسانه های استان در دومین جشنواره رسانه و تامین اجتماعی که در قم برگزار شد تقدیر کرد و گفت: رسانه ها نقش بی بدیلی در آگاه سازی و جهاد تبیین در جامعه بر عهده دارند.
وی افزود: مردم حق دارند نسبت به حقوق قانونی خود در رابطه با خدمت رسانی این سازمان با خبر باشند و رسانه های استان قم موثرترین پل ارتباطی بین تامین اجتماعی، مردم و شرکای اجتماعی هستند و توانسته اند با تهیه خبر و گزارش های خوب و کاربردی بسیاری از مسائل و مشکلات را پیگیری و به سرانجام برسانند.
مدیرکل تامین اجتماعی قم با تقدیر از حضور به موقع و موثر رسانه ها در پوشش اخبار این اداره کل از یک طرف و پیگیری مطالبات به حق مردم از سوی دیگر خواستار تداوم همکاری ها در این زمینه شد.
در این جلسه خبرنگاران حاضر به بیان مسائل فی مابین و برخی مشکلات بیمه ای رسانه های استان پرداختند و خواستار مساعدت اداره کل تامین اجتماعی استان برای حل موضوعات شدند.
مدیرکل تامین اجتماعی قم در پاسخ به پرسشی در رابطه با نحوه احتساب سنوات در بیمه اجباری خبرنگاری توضیح داد: خبرنگارانی که کارفرمای مشخص دارند و مشمول قانون کار هستند، هر سال خدمت برای آنها یک و نیم سال محاسبه و در زمان بازنشستگی ملاک عمل برای پرداخت مستمری خواهد بود.
وی درباره اینکه آیا عناوین مهم است، برخی خبرگزاری ها از عنوان خبرنگار استفاده نمیکنند و اینکه آیا باید سابقه خبرنگاری متناوب و به هم پیوسته باشد؟ گفت: بله، عنوان شغلی در لیست های ارسالی برای آنها که مشمول قانون کار هستند، باید خبرنگاری باشد.
عاشوری درباره خبرنگارانی که فاقد رابطه مزدبگیری هستند و دارای تاییدیه از معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و تحت پوشش مقررات حمایتی خاصی قرار نداشته باشند گفت: مشمولین یادشده می بایست از سوی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا نمایندگی آن در استانها به سازمان تأمین اجتماعی معرفی و سن متقاضی در تاریخ شروع بیمه (ثبت معرفی نامه در واحدهای اجرائی سازمان ) حداکثر"50" سال تمام باشد. این گروه از متقاضیان از تاریخ اجرای موافقت نامه فی مابین و در چارچوب دستورالعمل اجرائی آن مشمول مقررات تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در صورتیکه متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول نزد سازمان تأمین اجتماعی باشد، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی جهت ورود به دایره شمول به سقف سنی مجاز (50 سال ) وی اضافه می شود و در صورت احراز شرایط، بعنوان مشمول پذیرفته می شود.
مدیرکل تامین اجتماعی قم این را هم تصریح کرد که منظور از رسانه، بنگاه های خبری و اطلاع رسانی و کلیه رسانه های مکتوب، برخط(آنلاین)، الکترونیک و دیجیتال هستند که دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.
وی افزود: مبلغ حق بیمه تعیین شده همه ماهه توسط بیمه شده حداکثر تا آخرین روز ماه بعد از طریق درگاه الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به حساب متمرکز سازمان واریز می شود.
وی تاکید کرد: شروع بیمه پردازی هر یک از مشمولین از تاریخ ثبت معرفی نامه فرد و پرداخت حق بیمه در واحد اجرائی ذیربط می باشد و پذیرش حق بیمه ماقبل آن میسر نخواهد بود. اعتبار معرفی نامه افراد حداکثر سه ماه از تاریخ صدور، مشروط به ثبت در بازه زمانی مورد اشاره در شعب سازمان تأمین اجتماعی است. لازم است حق بیمه ماه اول تا آخرین روز ماه بعد در مدت اعتبار معرفی نامه مربوطه پرداخت شود. بدیهی است در صورت عدم پرداخت حق بیمه فرد در بازه زمانی مـذکور (دوره سـه ماهـه) می بایست نسبت به صدور معرفی نامه جدید اقدام نمایند.
عاشوری گفت: خروج بیمه شده با اعلام مرجع معرفی کننده و یا به دلیل عدم پرداخت حق بیمه در مهلت مقرر، به منزله انصراف از پرداخت حق بیمه تلقی می شود و ادامه بیمه پردازی فرد موصوف، منوط به ارائه معرفی نامه جدید و احراز مجدد شرایط مربوطه خواهد بود.
مدیرکل تامین اجتماعی قم اظهار کرد: مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که 5 سال و یا کمتر از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند به انتخاب متقاضی بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و حداکثر دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه در زمان ثبت معرفی نامه در واحد اجرائی مربوطه خواهد بود.
عاشوری در پاسخ به سئوال یک خبرنگار دیگر تصریح کرد: مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که بیش از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر میانگین دستمزد آخرین 360 روز قبل از ثبت معرفی نامه در واحد اجرائی به انتخاب متقاضی خواهد بود.
مدیرکل تامین اجتماعی قم با تشریح شرایط بیمه نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان اظهار کرد: 3 نرخ حق پرداخت بیمه برای بیمه هنرمندان پیش بینی شده است که بر اساس انتخاب هر کدام، از حمایتهای سازمان تامین اجتماعی برخوردار میشود. نرخ ۱۴درصد (۱۲درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد سهم دولت ) شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی است. نرخ ۱۶ درصد (۱۴ درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ ۲۰ درصد (۱۸ درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی است.
عاشوری ادامه داد: این گروه از بیمه شدگان و افراد تحت تکفل قانونی آنان میتوانند با پرداخت حق سرانه درمان مصوب هیأت محترم وزیران به تعداد افراد تحت تکفل از خدمات درمانی در تمامی امکانات مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد این سازمان استفاده کنند. میزان سهم بیمه شده از هزینه درمان که فرانشیز نامیده میشود، برای خدمات پزشکی سرپایی ۳۰ درصد و برای خدمات درمانی بستری ۱۰ درصد است.
وی تصریح کرد: بیمه مشمولین واجد شرایط از تاریخ ثبت تقاضا در هریک از شعب سازمان تامین اجتماعی شروع میشود. در صورتی که پرداخت حق بیمه از طرف بیمه شده متوقف شود و بین تاریخ قطع پرداخت حق بیمه و پرداخت مجدد بیش از سه ماه فاصله ایجاد نشده باشد بیمه شده میتواند حق بیمه معوقه را به این سازمان پرداخت کند در غیر این صورت ارتباط بیمه شده با سازمان تامین اجتماعی قطع و ادامه بیمه وی موکول به تسلیم درخواست مجدد و موافقت سازمان خواهد بود.
مدیرکل تامین اجتماعی قم در پاسخ به پرسشی درباره اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور برای خبرنگاران اظهار کرد: آن دسته از خبرنگاران که از طریق صندوق اعتباری هنر تحت پوشش هستند و پرداخت حق بیمه دارند، مشمول قانون سخت و زیان آور نیستند.