فرمانده پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي گفت: هيچ خودروي دست دوم خارجي در کشور شماره گذاري نمي شود و اين در شان کشور نيست .
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران،سردارسرتيپ مومني در حاشيه همايش برنامه هم انديشي قانون ، ترافيک ، فرصت ها و چالش در جمع خبرنگاران افزود: تردد موقت اين خودروها هم اکنون جاري است و افراد مي توانند به طور موقت يکي دو ماهه از اين خودورهاي خود استفاده کنند .
وي درخصوص بخشودگي نمره منفي رانندگي در طرح نوروزي امسال ( 25 اسفند تا 20 فروردين ) گفت : در نتيجه اجراي اين طرح 89 و سه دهم درصد کساني که نمره منفي داشتند و تخلف نکردند نمره منفي انان پاک شد که در مجموع يک ميليون و 500 هزار نفر نمره منفي پاک شده است .
سردار مومني گفت : به علت اينکه در سال نخست اجراي قانون جديد راهنمايي و رانندگي بوديم اين طرح اجرا شد و از اين به بعد مواردي به اين شکل نداريم ولي در قانون مشخص شده است کسي که 6 ماه تخلف نکند نمره منفي آن پاک مي شود .
وي با اشاره به تصويب قانون جديد راهنمايي و رانندگي در سال 89 گفت:اين قانون از 10 ارديبهشت سال گذشته اجرايي شد و قصد داريم اين قانون در سال 91 نهادينه شود .
رئيس پليس راهور افزود: رويکرد اصلي ما در اجراي اين قانون فرهنگ سازي است ؛ در سال 90 تلاش کرديم از همه ظرفيت هاي کشور و کمک نهادهاي فرهنگ ساز استفاده کنيم.
سردار مومني افزود: بخش عمده کاهش حوادث مرهون نهادهاي فرهنگ ساز مانند آموزش و پرورش و صدا و سيماست که امسال هم ادامه دارد .
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا با اشاره به اينکه جريمه هدف نيست و هدف کاهش سوانح است گفت: در نوروز لذت يک رانندگي زيبا را همه ما لمس کرديم و اميدواريم اين روحيه تا پايان سال ادامه يابد .
وي در خصوص افزايش تصادف اتوبوسها در15 روز گذشته گفت: طرح ويژه اي دراين خصوص اجرا شده است که در نتيجه آن تصادف هاي اتوبوس ها پس از نيمه دوم فروردين تجزيه و تحليل و همه عوامل دخيل ان بررسي و با مقصران بر اساس قانون جديد برخورد مي شود.
مومني تاكيد کرد بايد به منظوراعتماد مردم،سوانح در شبکه حمل و نقل عمومي کاهش يابد .
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي درخصوص مسابقه پيامکي پليس هم گفت : قرعه کشي آن انجام و به برندگان جوايز نفيسي اهدا مي شود .
حمایت از تولید داخلی با تاکید بر استانداردها محقق میشود
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به ضرورتهای حمایتهای تولید داخلی گفت: افزایش توجه به صنعت خودروسازی کشور در دستور کار است اما توجه به استانداردها و ارتقاء آن در بازاری که در آن رقابت وجود ندارد، باید بیش از پیش باشد.
سردار اسکندر مومنی در همایش هم اندیشی قانون، ترافیک، فرصتها و چالشها گفت: هم اکنون در سطح جهان بیش از یک میلیارد و 317 میلیون وسیله نقلیه موتوری وجود دارد که بر اساس آمار سالانه بیش از 1 میلیون و 200 هزار نفر در سوانح رانندگی جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: در دنیا به ازای هر 5 نفر یک وسیله نقلیه وجود دارد که این رقم برای کشور ما به ازای هر سه نفر یک وسیله نقلیه است.
این فرمانده ارشد انتظامی با بیان اینکه ایران 1.1 دهم درصد از جمعیت کل جهان را به خود اختصاص داده است، گفت: از مجموع تصادفات صورت گرفته در سطح جهان 1.5 درصد آن مربوط به ایران است.
وی ادامه داد: روند فزاینده درخواست خودرو و افزایش حجم سفر از موضوعاتی است که کشور ایران با آن روبرو است. لذا در همین راستا ما در سال 90 بیش از یک میلیون و 700 هزار خودرو و بیش از 900هزار موتور سیکلت را شماره گذاری کردیم و در همین رابطه حدود یک میلیون و900 هزار نفر با میانگین سنی 27 سال گواهینامه جدید دریافت کردند.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در ابتدای دهه 80 چهار میلیون خودرو در کشور وجود داشت، اظهار کرد: این رقم در پایان این دهه به 15 میلیون خودرو رسید که پیش بینی میشود تا پایان دهه 90 تعداد وسایل نقلیه موتوری در سطح کشور به بیش از 50 میلیون عدد برسد.
وی گفت: با توجه به آمار سال 1390 حدود 14 درصد از تلفات انسانی در جادهها کاهش یافت. در حالی که در سال 89 تعداد کشتههای جادههای ما رقم 23 هزار نفر را به خود اختصاص داده بود.
مومنی گفت: در سال 89 به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 11 نفر کشته شدند که این رقم در سال 90 به 8.2 دهم درصد رسید که این آمار نسبت به میانگین جهانی دارای رشد میباشد.
این فرمانده ارشد انتظامی با اشاره به مؤلفههایی همچون ایمنی راهها، استاندارد وسایل نقلیه، توسعه شبکه حمل و نقل عمومی،مدیریت تقاضای سفر با استفاده از دولت الکترونیک، مدیریت امداد و نجات، خروج خودروهای فرسوده و تاثیرگذارتر کردن قانون راهنمایی و رانندگی اظهار داشت: قانون نقش تعیین کنندهای در شکلگیری انضباط اجتماعی دارد لذا قانون باید در جهتگیریهایش حقوق ترافیکی مردم و تکالیف آنها را گوشزد کرده و متقابلا تکالیف دستگاههای مختلف را یادآوری کند.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به ضرورتهای حمایت از تولید داخلی اذعان داشت: طی 3 سال گذشته شماره گذاری خودروهای داخلی 40 درصد افزایش یافته است. این در شرایطی است که باید خودروسازان به استانداردهای لازم پایبند باشند.در فضایی که رقابت در آن پایین است، باید قوانین سخت گیرانه باشد تا تولیدات خودرو با ایمنی کامل و رعایت آخرین استانداردها در اختیار مردم قرار گیرد.