به گزارش پایگاه 598، به نقل از خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی در جشنواره ملی گوهرشاد که عصر چهارشنبه ۲۹ تیر، در کوشک باغ هنر تهران برگزار شد، جشنواره ملی گوهرشاد را ابتکاری ارزشمند ارزیابی کرد و گفت: نگاه دولت مردمی در مقوله عفاف و حجاب، نگاهی هویتی است و پوشش به عنوان یکی از مؤلفههای فرهنگی و چندین هزار ساله در ایران زمین به شمار میآید. تمدن ایران زمین و تمدنی که ما با افتخار از آن یاد میکنیم به چند هزار سال قبل از میلاد میرسد و از زمانی که اسلام وارد ایران شد نیز یک تمدن بزرگ ایرانی اسلامی را سدهها تجربه کردهایم و حوزه پوشش نیز جزئی از این هویت تاریخی چند هزار ساله به شمار میآید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ۲۰۰ سال است که با هجوم فرهنگی غربیها مواجه هستیم از سویی روشنفکری غربی در ایران در اولین آثار خود از اوایل دوره قاجار به وجود آمد و تقابل تمدن مغرب زمین با سنتها و تمدن ایران اسلامی را ایجاد کرد و این زمان، دوره ضعف اساسی در حوزه سیاست کشور بود و در همان دوره ضعف که درباریان برای حفظ تاج و تخت خود مجبور بودند در یکی از سفارتخانههای بیگانه اقامت کنند، دشمن با نهایت حیلهگری قصد چنگ اندازی بر عفاف و حجاب به عنوان هویت تاریخی ایران را داشت.
وی در عین حال تصریح کرد: پوشش همواره از مؤلفههای تاریخی و هویتی ایران عزیز بوده و دشمن قصد دارد با کنار زدن این مؤلفه هویتی جامعه اسلامی را دچار نوعی استحاله فکری و فرهنگی کند. در همان دوره ضعف، مردم ایران مقاومت قهرمانانهای از خود نشان دادند و پروژه دشمن در این زمینه که از طریق دیکتاتوری خشن در حال اجرا بود، با شکست مواجه شد.
وزیر فرهنگ ادامه داد: دشمن در آن زمان با این اقدام در ظاهر قصد داشت با نگاهی دموکراسی و ایجاد پارلمان و انحرافی که در مشروطه ایجاد کرد به مقاصد خود دست یابد اما با شکست مواجه شد و قهرمانانی مانند مدرس در مجلس شورای ملی و علمای بزرگی در ایران و عراق در مقابل طرحهای سلطهگرایانه فرهنگی آنها ایستادند و از طریق شخص بدنامی در تاریخ معاصر که امروز دشمن در راستای تطهیر او اقدام میکند، تلاش کردند تا قانون الزام به کشف حجاب را عملیاتی کنند.
اسماعیلی ادامه داد: دشمن در آن برهه از تاریخ با توجه به وجود یک جامعه خسته از سلطه که در بدترین وضعیت زیست فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود بود، تصور کرد میتواند اهداف خود را در این مرز و بوم پیش ببرد اما چون ریشههای عمیق فرهنگی در ایران وجود داشت زنان و مردان ایرانی در مقابل اهداف آنها مقاومت کردند و اتفاق گوهرشاد به وجود آمد و این اتفاق تنها یک کشتار بیرحمانه در جوار نورانی حضرت امام رضا (ع) به شمار نمیآید بلکه یک تقابل فرهنگی ریشهدار و ادامه دار است.
وی افزود: جریان فرهنگی در ایران به رغم همه ضعفهای آن روز و با تمام کسریها به واسطه ریشههای عمیق تاریخی خود مقاومت کرد و آن افتخار بزرگ در گوهرشاد را به نام خود ثبت کرد. امروز جامعه ایرانی به واسطه ایثار ایثارگران، رهنمونهای امام عظیم الشان و رهبر عزیزمان و همچنین به واسطه حضور قوی مردم به یک جامعه قدرتمند و پرنشاط تبدیل شده است.
رئیس شورای هنر در ادامه تاکید کرد: در دوره دیکتاتوری رضاخان، دشمن از طریق این دیکتاتور قصد داشت به زور مردم ایران را از ریشههایشان جدا کند، ولی مردم در حادثه گوهرشاد به صورت جانانه در مقابل اهداف دشمن ایستادگی کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران امروزه در اوج اقتدار خود قرار دارد از سوی دیگر همه شبکههای وابسته به قدرت فرهنگی دشمن با استفاده از همه فناوریهای نوین در مصاف با هویت تاریخی مردم ایران آمده و میخواهند ملت را از ریشههایشان جدا کنند و این مسأله یک جنگ تمام عیار فرهنگی است.
وزیر فرهنگ بیان کرد: جامعه ایرانی، جامعهای عفیف و دین دار است و دو هفته پیش در این زمینه نتایج افکارسنجی جدیدی اعلام شد و بر این امر صحه گذاشت.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: دشمن از اینکه مردم به رغم وجود مشکلات و برخی نارساییها پای نظام اعتقادی خود محکم ایستادهاند، ناراحت است و در این زمینه وظیفه داریم تا در فضایی که دشمن در این عرصه طراحی کرده، گرفتار نشویم چرا که دشمن همواره به دنبال ایجاد دوقطبی سازی و گسل میان ملت ایران است.
وی در عین حال تصریح کرد: این دوقطبی سازی طرح اصلی دشمن است، در حالی که حاکمیت در نظام مردم سالاری دینی همه مقبولیت خود را از مردم میگیرد و مردم مسیر را انتخاب کردهاند و حاکمیت را به این رویه ملزم کردهاند و نباید گرفتار طرح دوگانه سازی دشمن شویم زیرا جامعه ایرانی یک جامعه عفیف با زنان و مردان خانواده دوست است.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: در فضای عملیاتی و روانی دشمن به این موضوع باید توجه کرد که مرکز اصلی پشتوانه کار ما اعتقادات و ریشههای فرهنگی و تاریخی مردم است و ما در حاکمیت به نمایندگی از مردم به دنبال اعمال قانون هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: منشأ مقبولیت حاکمیت، مردم است و به رغم پویشها و کارزارهای دشمن، مردم بخوبی نشان دادند به ریشههای عمیق فرهنگی خود معتقدند و در میهمانی ۱۰ کیلومتری روز عید غدیر نیز میلیونها نفر با انواع تفاوتها به خیابان آمدند و این نشان از عمق علاقمندی مردم به امامت و ولایت بود.
وی افزود: همچنین سرود فرهنگی «سلام فرمانده» کار بسیار بزرگی بود و نشان از قدرت فرهنگی انقلاب اسلامی است.
اسماعیلی در ادامه افزود: رویکرد و برنامههای دولت مردمی در این زمینه به صورت ایجابی است و معتقدیم زنان و مردان ایرانی با پوششهای مختلف، مردمانی عفیف هستند. نمایشگاه مد و لباس که در روزهای اخیر برگزار شد نیز نشان داد که زنان عفیف از استانهای مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، خوزستان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان بزرگ و … با انواع لباسهای رنگارنگ و دوخت و دوز متنوع به صورت عفیفانه آثار خود را ارائه کردند که باید همه این آثار به محصول بازار محور تبدیل شود و وارد بازار شود تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند زیرا تنوع فرهنگی خود در سطح جامعه را باید تبدیل به لباس غالب در جامعه کنیم.
اسماعیلی با قدردانی از دستاندرکاران برگزاری جشنواره ملی گوهرشاد گفت: امیدواریم با حضور مجموعههای مردمی و پشتیبانی نهادهای فرهنگی کشور از ایدهها و تجربیات موفق در حوزه حجاب و عفاف، بتوانیم از بحران ساختگی دشمن عبور کرده و قوام جامعه ایرانی را به نمایش بگذاریم.
وی در پایان به برنامهریزی برای برپایی باشکوه مراسم «روز مباهله» اشاره کرد و افزود: به روز مباهله نزدیک میشویم و امسال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری دستگاههای مختلف در حال تهیه و تدارک ویژه برنامههایی به مناسبت این روز هستیم و امیدواریم در سالهای آینده پر رونق تر از سالهای گذشته این مراسم برگزار شود.