به گزارش پایگاه خبری 598 به نقل از خبرگزاری تسنیم، روح اله لطیفی در آستانه سفر رییس جمهوری ترکیه به تهران اظهار داشت: تجارت غیرنفتی ایران با ترکیه در سال 1400 شاهد جهش مناسبی بوده و این رشد در بهار امسال هم ادامه داشته است.
وی افزود: پارسال نزدیک به 19 میلیون و 500 هزار تن کالا به ارزش 11.4 میلیارد دلار بین ایران و ترکیه تبادل شد که نسبت به سال 1399 با رشد 73 درصدی در وزن و 64 درصدی در ارزش همراه بوده است.
لطیفی ادامه داد: از این میزان کالای تبادل شده، 15.7 میلیون تن به ارزش 6.1 میلیارد دلار از ایران به ترکیه صادر و 3.7 میلیون تن کالا به ارزش 5.3 میلیارد دلار هم از ترکیه به ایران وارد شد که نسبت به مدت مشابه، 140 درصد صادرات به ترکیه و 20 درصد واردات از این کشور به ایران افزایش داشته است.
وی با اشاره به جایگاه ترکیه در تجارت خارجی ایران، گفت: همواره ترکیه هم در واردات و هم در صادرات در بین چهار شریک نخست ایران بوده و در سال 1400 نیز 12 درصد وزن و 11 درصد ارزش کل تجارت ایران با سایر کشورها مربوط به ترکیه بوده است.
سخنگوی گمرک درباره تجارت غیرنفتی ایران با ترکیه در بهار امسال، خاطرنشان کرد: در سه ماهه نخست امسال هم این روند رو به رشد ادامه پیدا کرده و سه میلیون و 770 هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و 10 میلیون دلار بین دو کشور تبادل شد که 141 درصد در وزن و 84 درصد در ارزش نسبت به بهار سال قبل افزایش را در تجارت شاهد هستیم.
وی افزود: از این میزان کالای تبادل شده در بهار، سه میلیون و 70 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 737 میلیون دلار صادرات کالای ایرانی به ترکیه با رشد 363 درصدی در وزن و 192 درصدی در ارزش بوده است و 700 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 273 میلیون دلار هم واردات از ترکیه بوده که با رشد 22درصدی همراه بوده است.
این مقام مسوول درباره کالاهای صادراتی به ترکیه، اظهار داشت: محصولات دامی، شیلاتی، لبنی، گل و گیاه و نباتات، میوه و ترهبار، خشکبار، ادویه و زعفران، مواد غذایی، توتون و سیگار، مصالح ساختمانی، مواد معدنی، محصولات پتروپالایشگاهی، مواد شیمیایی، دارو، لوازم آشپزخانه، لوازم خانگی، محصولات بهداشتی، محصولات صنعتی، محصولات فولادی، پوشاک، چرم، کیف و کفش، نخ و پارچه، صنایع دستی، شیرآلات، ماشینآلات کشاورزی، لوازم التحریر، تجهیزات پزشکی، مبلمان، لوستر و وسایل ورزشی و بازی کودکان، عمده کالاهای صادراتی ایران به این کشور بودند.
وی در خصوص کالاهای وارداتی از ترکیه نیز گفت: دام مولد، مرغ منجمد، تخممرغ نطفهدار، انواع بذر، حبوبات، موز، قهوه، گندم، ذرت، جو، دانههای روغنی، روغن خام، انواع روغن خوراکی، شکر، مواد اولیه و ماشینآلات صنعتی، مکملها، مواد اولیه، کود، لاستیک، چوب، کاغذ، خمیر چوب، لوازم الکترونیکی و پارچه و نخ از مهمترین کالاهای وارده از ترکیه بودند.