به گزارش پایگاه خبری 598 به نقل از مشرق، بررسی آمارهای منتشر شده در سامانه کُدال حاکی از تولید ۲۲۶ هزار و ۴۲۸ دستگاه خودرو توسط سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو از ابتدای امسال تا پایان خردادماه است. این میزان تولید در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۲۰۳ هزار و ۵۲۹ دستگاه خودرو) رشد ۱۱.۲ درصدی نشان میدهد.
تولید ۱۰۴ هزار و ۱۴۱ دستگاه از این خودروها مربوط به آمارخرداد خودروسازان است.
رشد ۲۷ درصدی تولید آبیپوشان جاده مخصوص
برپایه این گزارش، در سه ماهه ابتدایی امسال گروه صنعتی ایرانخودرو ۱۲۳ هزار و ۸۸۷ دستگاه خودرو تولید کرد که بیش از ۶۲ درصد آنها در گروه پژو بوده است.
این گروه صنعتی توانست در این مدت ۷۷ هزار و ۱۲۸ دستگاه در گروه پژو، ۱۸ هزار و ۶۱۸ دستگاه در گروه سمند، ۱۴هزار و ۶۱۱ دستگاه دنا، هفت هزار و ۷۸۶ دستگاه رانا، ۲هزار و ۲۴۷ دستگاه تارا، سههزار و ۴۸۳ دستگاه هایما و ۱۴۹ دستگاه سایر محصولات تولید کند.
برپایه این گزارش، جمع تولیدات آبیپوشان جاده مخصوص در سه ماهه امسال در همسنجی با پارسال (۹۷ هزار و ۲۳۰ دستگاه) رشد ۲۷.۴ درصدی داشته است.
ایرانخودروییها در خردادماه نیز موفق به تولید ۵۸ هزار و ۴۱ دستگاه خودرو شدند.
افت ۷.۸ تولیدات سایپا
برپایه آمارهای سامانه کدال، در این مدت گروه سایپا موفق به تولید ۷۵ هزار و ۳۰۴ دستگاه خودرو شد که شامل ۵۹ هزار و ۹۲۰ دستگاه خودرو از خانواده ایکس ۲۰۰ (مشتمل بر تیبا، کوئیک و ساینا)، ۶هزار و ۲۰۱ دستگاه شاهین و ۹هزار دستگاه سایپا ۱۵۱ (وانت پراید) بود.
در سه ماهه امسال همچنین ۱۸۳ دستگاه خودرو شامل ۱۶۰ دستگاه اس. کی. دی (قطعات نیمهکامل خودرو) و ۵۳ دستگاه سی. بی. یو (خودروی کامل صادراتی) توسط این گروه خودروسازی به دیگر کشورها صادر شد.
این میزان تولید از سوی نارنجیپوشان جاده مخصوص در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (تولید ۸۱ هزار و ۶۶۹ دستگاه خودرو) کاهش ۷.۷۹ درصدی نشان میدهد.
شایان ذکر است ۳۳ هزار و ۴۶۵ دستگاه از تولیدات سه ماهه نارنجیپوشان مربوط به آمار خردادماه این شرکت است.
رشد ۱۰.۶ درصدی تولیدات پارسخودرو
بر اساس این گزارش، از ابتدای امسال تا پایان خردادماه همچنین پارسخودروییها موفق به تولید ۲۷ هزار و ۲۳۷ دستگاه خودرو شامل ۱۴هزار و ۳۵۸ دستگاه در گروه کوئیک (کیو ۲۰۰)، ۱۹۴ دستگاه کوئیک اس، ۱۱هزار و ۹۵۷ دستگاه کوئیک معمولی دندهای، ۴۲۷ دستگاه کوئیک اتومات پلاس و ۳۰۱ دستگاه در گروه ساینا شدند.
این میزان تولید در مقایسه با مدت بهار ۱۴۰۰ (تولید ۲۴ هزار و ۶۳۰ دستگاه خودرو) رشد ۱۰.۵۸ درصدی نشان میدهد. همچنین ۱۲ هزار و ۶۳۵ دستگاه از مجموع تولیدات سه ماهه پارسخودرو مربوط به آمار خردادماه این شرکت است.
تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگها در پایان بهار پارسال ۱۴۳ هزار دستگاه بود اما با کاهش ۷۰ درصدی امروز به کمتر از سال ۴۲ هزار دستگاه رسیده است.
در سه ماه نخست سال جاری تعداد ۲۴۶ هزار خودرو تحویل داده شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۳۶ درصدی همراه شده است.
گروه صنعتی ایرانخودرو در سال ۱۴۰۱، برای تولید ۷۲۵ هزار دستگاه سواری و ۲۵ هزار خودروی تجاری برنامهریزی کرده است. همچنین تولید ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری برای سایپا برنامه ریزی شده است.
رئیسجمهوری ۱۱ اسفندماه سال گذشته از ایرانخودرو و سایپا بازدید کرد و دستورالعمل هشت مادهای به خودروسازان ابلاغ کرد.
لزوم افزایش ۱.۵ برابری میزان تولیدات خودرویی کشور در سال آینده، افزایش کیفیت تولیدات با چند اولویت ویژه، خروج خودروهای دارای پلتفرم قدیمی از خطوط تولید و جایگزینی محصولات جدید و بهروز و افزایش گارانتی خودروهای عرضه شده از ۲ سال و ۴۰ هزار کیلومتر به سه سال و ۶۰ هزار کیلومتر از جمله این دستورها بوده است.