به گزارش پایگاه خبری 598 به نقل از گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رسمی عراق(واع)، شرکت آمریکایی «شلومبرژره»روز دوشنبه خروج خود از منطقه کردستان عراق را به منظور آنچه احترام به تصمیم دادگاه فدرال عراق خوانده است، اعلام کرد.
منابع مسئول به این خبرگزاری عراقی گفتند: شرکت آمریکایی شلومبرژه در تعهد خود به تصمیم شماره ۵۹ دادگاه فدرال، که شامل عدم تعامل با منطقه کردستان عراق در خصوص موضوع نفت است، نامه ای همراه با سند رسمی به وزارت نفت عراق ارسال کرد.
در این سند آمده است که شلومبرژه در هیچ یک مناقصههای نفت و گاز منطقه کردستان عراق شرکت نخواهد کرد برای حل مسائل مربوط به قراردادهایش در این منطقه همه تلاشهای لازم را انجام خواهد داد.
پیش از این نیز شرکت آمریکایی «بیکر هیوز»، غول جهانی در زمینه خدمات میادین نفتی، خروج خود از منطقه کردستان عراق را به منظور احترام به تصمیم دادگاه فدرال عراق اعلام کرده بود.
شلومبرژه بزرگترین شرکت خدمات نفتی در جهان است.این شرکت بینالمللی، در حدود ۱۲۳ هزار پرسنل از ۱۴۰ ملیت مختلف دارد و در حال حاضر در ۸۵ کشور فعالیت میکند.
دفاتر مرکزی شرکت شلمبرژه در شهرهای هیوستون آمریکا، پاریس و لاهه قرار دارند. رقبای این شرکت، «هَلیبرتون»، «بِیکر هیوز» و «ودرفورد» میباشند. بیکر هیوز هم شرکت نفت و گاز آمریکایی و یکی از بزرگترین شرکتهای خدمات نفتی جهان است.
از سوی دیگر برخی منابع، خروج پی در پی شرکتهای نفتی خارجی در منطقه کردستان عراق را با حملات راکتی گهگاه علیه این شرکتها و احساس ناامنی آنها مرتبط میدانند.
شرکت اماراتی «دانا گاز» هم اعلام کرده است که در پی شلیک چندینباره راکت به میدان گازی «کورمور» طی روزهای گذشته، فعالیت خود در بخشهایی از این میدان در منطقه کردستان عراق را متوقف کرده است.
در همین حال، کُرد پرس به نقل از«نبیل المرسومی»،کارشناس اقتصادی عراق آورده است که از سال ۲۰۰۵ تاکنون ۵۷ شرکت خارجی در بخشهای نفت و گاز منطقه کردستان عراق قرارداد امضا کردهاند که تعداد اندکی از آنها شرکتهای بزرگ جهانی هستند.
او گفت که با شدت گرفتن اختلافات میان بغداد و اربیل و پس از آنکه وزارت نفت عراق شرکتهای نفتی فعال در منطقه کردستان را در فهرست سیاه خود قرار داد و اعلام کرد که با آنها قراردادی نخواهد بست، شرکت بیکر هیوز که از مهمترین شرکتهای نفتی در سطح جهان است از منطقه کردستان عراق خارج شده است.
وی افزود که این شرکت پروژههای بزرگی در میدانهای گازی جنوب عراق دارد و ۳۷۰ میلیون دلار در میدانهای نفتی الغراف و ناصریه سرمایهگذاری کرده است.
المرسومی افزود که اقدام این شرکتها در خروج از منطقه کردستان عراق در تولید نفت این منطقه تأثیر مستقیم خواهد گذاشت
سوران عمر، عضو کمیسیون اقتصاد و صنایع مجلس عراق، نیز گفت که انتظار میرود شرکتهای دیگری نیز به فعالیت خود در منطقه کردستان عراق پایان دهند.