به گزارش پایگاه 598، علی علیزاده در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، درباره اظهارات نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر آنکه در صورت عدم احیای توافق، تحریم ها علیه ایران بیشتر می شود، گفت: در موضوع برجام این آمریکا بود که عهدشکنی کرد و برای بازگشت به برجام، باید یکسری از تعهداتش را بپذیرد.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در ابتدا قرار بود آمریکا، تحریم های ترامپ علیه ایران را که بعد از خروج از برجام اعمال شده بود را بردارد و در این میان اروپایی ها نیز آن را پذیرفتند اما متاسفانه آمریکایی ها دبه درآوردند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، با تاکید بر اینکه طبیعی است ایران از خواسته های خود کوتاه نیاید، تصریح کرد: ما همچنان مانند سابق، به عهد خود پایبند هستیم و این آمریکایی ها هستند که باید تصمیم بگیرند که آیا برجام را می خواهند یا خیر.
وی بیان داشت: اگر آمریکا خواهان برجام است باید تحریم های ترامپ را بردارد چراکه در برجام تصویب شده بود که آمریکا حق تحریم جدید را ندارد اما متاسفانه آمریکا طبق معمول با عهدشکنی خود، تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع کرد؛ حال خواسته ایران آن است که بر اساس برجام، تحریم های اضافه شده برداشته و آمریکا تضمین دهد که دوباره چنین عهد شکنی را انجام نخواهد داد.
علیزاده با تاکید براینکه جمهوری اسلامی ایران معطل برجام نیست، تصریح کرد: اکنون بیش از 50 درصد حجم صادرات نفتی ما و همچنین حجم مبادلات بازرگانی ایران افزایش یافته است، این درحالی است که آمریکایی ها یک تحریم غیر قانونی و ظالمانه مبنی بر عدم استفاده ایران از چرخش دلار و عدم استفاده از سیستم سوییفت یا همان مبادلات بین المللی دارند که با این وجود، در حال حاضر ایران قراردادهای دو جانبه ای با کشورهای دور و نزدیک منعقد خواهد کرد.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس با اشاره به واکنش بازار نسبت به تصویب یا عدم تصویب توافق، تاکید کرد: امروزه بازار واکنش خاصی به امضا یا عدم امضای برجام نمی دهد و اگرچه دلار به دلیل بحث جراحی اقتصادی کمی بالا رفت اما بر خلاف سابق که اگر رئیس جمهور آمریکا اقدامی انجام می داد، دلار 4 تا 5 هزار تومان جا به جا می شد، اما اکنون مشاهده می کنیم که این اتفاق رخ نمی دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ، ادامه داد: عدم واکنش بازار نسبت به رسیدن یا نرسیدن به توافق، نشان دهنده آن است که تا حد زیادی، این موضوع از اقتصاد ایران جدا و کنار گذاشته شده است لذا عدم دستیابی به توافق، برای ایران مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.