کد خبر: ۵۰۵۰۸۲
زمان انتشار: ۱۰:۱۹     ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
یک روانشناس با تاکید بر اهمیت مشاوره پیش از ازدواج برای شناخت بهتر زوجین از یکدیگر، گفت: اکثر افراد در جلسات روان درمانی ویژگی‌هایی از همسر خود مطرح می‌کنند و می‌گویند نمی‌توانند با آن کنار آیند و به همین علت هم باید طلاق بگیرند این در حالیست که این ویژگی‌ها یک شبه ایجاد نشده بلکه از ابتدا وجود داشته و پس از مدت‌ها زندگی مشترک تغییر شکل داده‌اند، پس زوجین باید از همان ابتدا آگاهانه وارد زندگی مشترک شوند.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایسنا، شبنم طلوعی  با بیان اینکه زوجین باید راهکارهای ارائه شده از سوی مشاور را به منظور حل مشکلات خود اجرا کنند تا به نتیجه برسند و از روی احساس صرف برای طلاق گرفتن اقدام نکنند، اظهار کرد: تصمیم گیری برای طلاق گرفتن یا ادامه دادن زندگی مشترک کار روان درمانگر نیست، روان درمانگر نباید به زوجین بگوید زندگی مشترک را ادامه دهند و یا طلاق بگیرند.

وی ادامه داد: وقتی زوجین به مشکلی در زندگی مشترک بر می‌خورند در ابتدا می‌کوشند که مشکل را با راهکارهای ذهنی و عملی خود حل کنند اما گاهی این روش‌ها کارساز نیست و تنها اوضاع را خراب تر می‌کند. در این شرایط باید به سراغ روان درمانگر و روانشناس متخصص رفت تا با تحلیل درست مشاور، زوجین مسیر درست را انتخاب کنند.

به گفته این روانشناس، طلاق در سه جنبه خانوادگی، فردی و زناشویی تاثیر گذار است و می‌تواند اثرات مخربی بر جای بگذارد.

طلوعی احساس گناه، مشکلات جسمی، مشکلات روحی نظیر دوگانگی نقش، مشکلات اقتصادی، انزوای اجتماعی، اختلال هویت و به طور کلی کاهش رضایت از زندگی را از جمله آثار فردی طلاق دانست و در عین حال این را هم گفت که گرچه تمام عناصر زندگی تحت تاثیر طلاق قرار می‌گیرند اما عنصر خانواده بیشترین تاثیر پذیری را از طلاق افراد دارد.

این روانشناس همچنین این را هم گفت که احساس رنج، اضطراب، گناه و پوچی معمولا در خانواده‌های افرادی که طلاق می‌گیرند دیده می‌شود و طلاق بر پیچیدگی وظایف خانوادگی می‌افزاید.

وی با بیان اینکه عاطفه، عصبانیت، خشم و آشفتگی می‌تواند به گرفتن تصمیم نادرست طلاق شدت بخشد و منجر به پشیمانی افراد پس از طلاق شود، تاکید کرد: قرار نیست در جلسه مشاوره تصمیم گرفتن برای طلاق یا ادامه زندگی مشترک بر عهده روانشناس باشد بلکه روانشناس تنها راهکارهای مد نظر خود را برای بهبود زندگی مشترک مطرح می کند و این زوجین هستند که باید تصمیم نهایی را بگیرند.

طلوعی با بیان اینکه طلاق انواع مختلفی دارد که از جمله آن طلاق عاطفی است و تلاش برای بازگشت زوجین به زندگی مشترک نیز اغلب در این نوع طلاق نتیجه بخش است، درباره طلاق عاطفی توضیح داد: وقتی زوجین از نظر جسمی فعال و سالم اند اما نسبت به هم کششی ندارند طلاق عاطفی رخ می دهد و نشانه هایی دارد که زوجین با مشاهده آنها به عنوان یک زنگ خطر جدی باید به روانشناس مراجعه کنند.


این روانشناس تغییر علایق، لذت‌ها، تفریح و سبک زندگی زوجین در زندگی مشترک، خیانت، صمیمی نبودن با همسر، کینه ورزی همسران نسبت به هم و یا بی تفاوتی همسران نسبت به یکدیگر را از جمله نشانه‌های طلاق عاطفی عنوان کرد و افزود: طلاق عاطفی معمولا با شکایت زوجین از یکدیگر به علت انتظارات برآورده نشده و در نهایت دعوا خود را نشان می‌دهد و خیانت، خشم، افسردگی و آسیب روانی به فرزندان نیز از جمله آسیب‌های آن است.

طلوعی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تصمیم به جدا شدن از همسر یا ادامه دادن زندگی مشترک بر عهده شخص است اما باید با آگاهی کامل انجام شود، درباره لزوم مراجعه به روانشناس و مشاور برای از بین بردن آسیب های روانشناختی پس طلاق، اظهار کرد: پس از طلاق افراد باید برای احیای روان خود و از بین بردن آسیب‌های روانشناختی طلاق، روان درمانی انجام دهند چراکه آسیب های روانی پس از طلاق بدون مراجعه به روانشناس و روان درمانگر همراه افراد باقی خواهد ماند.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه گاهی ماندن در زندگی پر آشوب تاوان بیشتری از طلاق دارد و به همین منظور برای گرفتن تصمیم درست، مشاوره پیش از طلاق مهم و لازم است، ادامه داد: افراد نباید تا شش ماه پس از طلاق وارد رابطه جدیدی شوند و ورود به یک رابطه جدید نیز باید با مشاوره دقیق انجام شود تا اشتباهات گذشته در زندگی مشترک جدید تکرار نشود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها