به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایسنا، در همهگیری کووید۱۹ با توجه به نحوه انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی و تماس فیزیکی، رعایت بهداشت دست، استفاده از مواد شوینده و استفاده از ماسک و دستکش، برای جلوگیری از انتقال ویروس، افزایش یافت.
شستوشوی مداوم دستها نیازمند تماس طولانی با آب و دیگر مواد شیمیایی است که ممکن است باعث آسیب به لایههای مختلف پوست و ایجاد واکنشهای التهابی و حساسیت شود.
بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه مروری شیوع اگزما در کارکنان درمانی و در میان عموم مردم را مورد بررسی قرار دادند.
برای انجام این مطالعه، کلیدواژههای مرتبط با این موضوع در پایگاههای معتبر علمی جستجو شد و مقالات مرتبط بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ مورد بررسی قرار گرفتند.
در این بررسیها، ۱۰ مقاله شامل ۶ مطالعه در کادر درمان، سه مطالعه بر روی کودکان و یک مطالعه در عموم مردم بهدست آمد. این مطالعات شیوع اگزما در قبل و بعد از پاندمی، علائم اگزما و عوامل خطر مرتبط با آن و همچنین راهکارهای برای جلوگیری و درمان اگزما را مورد بررسی قرار داده بودند.
بررسیهای این مطالعه حاکی از آن بود که شیوع اگزما در دوران کرونا در اقشار مختلف جامعه، افزایش تقریباً دو برابر داشته است.
بر اساس این نتایج؛ مهمترین عوامل خطر مرتبط با اگزما در دوران کرونا، دفعات شستوشوی دستها، استفاده از دستکش و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی است.
پژوهشگران این مطالعه توصیه میکنند، مواردی از جمله آموزش صحیح بهداشت دست و استفاده از مواد حاوی نرمکننده، مهمترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا به اگزما هستند.
در انجام این مطالعه؛ عرفان ایرانی، محمد غنیپور، سمیه پلوی و مرضیه نوروزیان؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی شیوع اگزما و عوامل مرتبط با آن در دوران Covid-۱۹ یک مطالعه مروری نظاممند» در مجله پایش؛ نشریه پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی منتشر شده است.