به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، رسانههای کانادایی گزارش کردند که در پی تظاهرات گسترده کامیونداران کانادایی در اعتراض به دستور اجباری واکسیناسیون رانندگان کامیون، «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا به همراه خانواده خود به مکانی نامعلوم منتقل شدند. شبکه «سی بی سی» کانادا گزارش کرد که ترودو و خانواده وی به مکان متفاوتی در «اتاوا» منتقل شدند و ادامه داد که کامیونهایی با بنرهایی که ترودو و اقدامات بهداشت عمومی کانادا را محکوم میکر،در امتداد خیابان «ولینگتون» مقابل پارلمان کانادا تجمع کردند. رسانههای محلی گزارش کردند که هزاران کامیوندار و صدها معترض دیگر در اعتراض به اقدامات دولت کانادا در ارتباط با ویروس «کووید-۱۹» در «اتاوا» تجمع کردند. کامیونداران از جمعه شب هفته گذشته (هشتم بهمن ماه) از سراسر کانادا خود را به اتاوا رساندند تا در تظاهرات علیه دولت ترودو مشارکت کنند.
با اینحال، روز جمعه هفته گذشته، ترودو اعلام کرد که ایدههای غیرعلمی، غیردولتی و ضدجامعهای کامیونداران نه تنها تهدیدی برای خود آنها است بلکه برای تمام مردم کانادا محسوب میشود.«ایلان ماسک» بنیانگذار تسلا و اسپیس ایکس روز پنجشنبه هفته گذشته (هفتم بهمن ماه) با تأیید تظاهرات ضددولتی در کانادا در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: «قانون کامیونداران کانادا».گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که تاکنون ۸۲ درصد از مردم کانادا در بازه سنی پنج سال به بالا واکسن کرونا دریافت کرده اند و ۹۰ درصد از این تعداد را بزرگسالان تشکیل میدهند.
شبکه «سی بی سی» کانادا گزارش کرده است که تاکنون اعتراضات در کانادا صلحآمیز و آرام بوده است و به گفته اتحادیه حمل و نقل کانادا، اکثریت قریب به اتفاق رانندگان کامیون در این کشور واکسینه شدهاند و این اتحادیه گفته است که به شدت با گردهمایی اتاوا مخالف است.خبرگزاری روسی اسپوتنیک روز پنجشنبه هفته گذشته گزارش کرد که حدود ۵۰ هزار کامیوندار کانادایی در قالب یک کاروان بزرگ در سراسر کانادا سفر میکنند تا مخالفت خود را با قوانین کووید و واکسیناسیون اجباری که اواخر دی ماه آغاز شد، نشان دهند و مردم زیادی در کانادا از این کامیونداران حمایت کردهاند.
طبق این گزارش، دولت کانادا در برنامه جدید خود اعلام کرده که رانندگان کامیون که در مقابل ویروس کرونا واکسینه نشدهاند، میبایست از این پس حین ورود از آمریکا به کانادا تست کرونا دهند و قرنطینه شوند. اتحادیه حمل و نقل کانادا (CTA) نیز برآورد کرده است که در پی این حکم جدید دولت کانادا، برآورد کرده است که حدود ۳۲ هزار راننده یا همان ۲۰ درصد از ۱۶۰ هزار راننده کامیون، مجبور به خروج از جادهها و ترک کار خود شوند.
* سیاست روز