به گزارش پایگاه 598، به نقل از مشرق: «امارات را طوری هدف قرار میدهیم که به چند دهه قبل بازگردد». این موضع رسمی جنبش انصارالله یمن در سال ۲۰۱۹ و دورهای بود که شیخ نشینان ابوظبی در مذاکرات آتش بس و خروج از جنگ یمن سنگ اندازی میکردند.
اگر چه در سالهای اخیر بخش عمده نیروهای نظامی و تجهیزات جنگی امارات از یمن خارج شده است و حملات هوایی جنگندههای ارتش این کشور به شهرهای یمن متوقف شده است، اما این کشور همچنان به حمایت از نیروهای مزدور خود در جنوب این کشور نظیر مجلس انتقالی جنوبی مشغول است.
پس از اینکه هشدارهای پیاپی رهبران یمن به ابوظبی در خصوص توقف عملیات نظامی در استان شبوه و نقض مکرر توافق صلح افاقه نکرد، روز گذشته یگان موشکی و پهپادی ارتش یمن حملات گستردهای را به خاک اصلی امارات انجام داد.
سرتیپ "یحیی سریع" سخنگوی نیروهای مسلح یمن، جزئیات عملیات پهپادی و موشکی روز گذشته انصارالله در خاک امارات را تشریح کرد.
نیروهای مسلح یمن در این بیانیه عملیات صبح روز ۲۷ دی ماه را پاسخی به تشدید تجاوزات آمریکا، عربستان و امارات به یمن دانسته و آن را موفقیت آمیز اعلام کردند. سرتیپ "یحیی سریع" سخنگوی نیروهای مسلح یمن در خصوص این عملیات گفت:
«فرودگاههای دبی و ابوظبی، پالایشگاه نفتی المصفح در ابوظبی و تعدادی از سایتها و تأسیسات مهم و حساس اماراتی اهداف عملیات طوفان یمن بوده است. این عملیات با پنج فروند موشک بالستیک و بالدار و تعداد زیادی پهپاد انجام شده است.
نیروهای مسلح در حال اجرای وعدههای خود هستند. ما مجددا به کشورهای متجاوز هشدار میدهیم که ضربات دردناکتر و دردناکتری خواهند خورد. به شرکتهای خارجی، شهروندان و ساکنان کشور دشمن "امارات" هشدار میدهیم برای حفظ امنیت خود از سایتها و تأسیسات حیاتی دوری کنند.
نیروهای مسلح یمن اعلام میکند که امارات متحده عربی تا زمانی که علیه یمن جنگ افروزی میکند، کشوری ناامن است.
لازم به ذکر است عملیات "طوفان یمن" منجر به انفجار در منطقه المصفح و آتش سوزی تانکرهای سوختی در منطقه و همچنین اختلال شدید در پروازهای فرودگاه ابوظبی شده است.
به این بهانه قصد داریم به معرفی اهداف احتمالی بعدی در خاک امارات از جمله مراکز نفتی و پایگاههای نظامی این کشور بپردازیم.
صنایع نفت و گاز امارات متحده عربی
از آنجا که عمده میادین نفت و گاز امارات در منطقه شیخنشین ابوظبی و ساحل آن واقع شده است، کلیه تاسیسات و صنایع نفتی این کشور زیرمجموعه شرکت نفت و گاز ابوظبی ADNOC قرار دارد که با عنوان تکریر نیز اطلاق میشود. این کمپانی مجموعا ظرفیت تولید روزانه ۳ میلیون بشکه نفت خام و ۹.۸ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی را داراست. حال به معرفی اصلی ترین تاسیسات نفتی این کشور که میتواند از اهداف بالقوه ارتش یمن برای حملات انتقامی باشد میپردازیم.
تاسیسات رویس - Ruwais
پالایشگاه الرویس در شیخ نشین ابوظبی، بزرگ ترین پالایشگاه امارات متحده عربی و بازوی اصلی شرکت ملی نفت امارات"تکریر" است. تاسیسات رویس در سال ۱۹۸۱ با ظرفیت اولیه پالایش ۱۲۰ هزار بشکه نفت راه اندازی شده و هم اکنون با پالایش روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام، اصلی ترین مرکز پالایش نفتی این کشور است.
در ماه می ۲۰۱۸ سلطان احمد الجابر وزیر کشور امارات اعلام کرد که شرکت نفتی امارات «تکریر» پروژه ای به ارزش ۴۵ میلیارد دلار برای توسعه این مرکز و ساخت صنایع تولید محصولات پتروشیمی به ظرفیت ۶۰۰ هزار بشکه در روز را در دست اجرا دارد که مجموع ظرفیت تولید این مرکز را به ۱ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد.
در مقام مقایسه، این تاسیسات نقشی مشابه پالایشگاه البقیق عربستان را برای امارات ایفا میکند و در صورتی که حمله ای در سطح حملات سال ۲۰۱۹ به البقیق در تاسیسات رویس اتفاق بیفتد، کمر صنایع نفتی این کشور شکسته خواهد شد. نکته مثبت در قبال این منطقه این است که از پایگاههای نظامی و مراکز پدافندی اصلی امارات دور بوده، در غرب این کشور واقع شده و هدفی سهل الوصول تر محسوب میشود.
پالایشگاه جبل علی
این مرکز در سال ۱۹۹۶ احداث شده و در ساحل دبی قرار دارد. تاسیسات جبل علی روزانه به تصفیه و تولید ۱۲۰ هزار بشکه انواع فرآورده های نفتی مانند گاز مایع، بنزین سنگین، سوخت جت و گازوئیل میپردازد. در سال ۲۰۱۰ امارات قراردادی را با شرکت KBR امریکا به ارزش ۸۵۰ میلیون دلار منعقد کرد که به موجب آن تاسیسات جداسازی گوگرد از بنزین سنگین تولیدی این مرکز و تولید سوخت یورو۵ در این محل احداث شد.
پالایشگاه ام النار ابوظبی
ام النار اولین پالایشگاه ساخته شده در کشور امارات از زمان تاسیس این کشور است. در سال ۱۹۷۶ این تاسیسات در ۲۵ کیلومتری ابوظبی پایتخت این کشور به منظور تولید گازوئیل و سوخت جت احداث شده و در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه ۸۵ هزار بشکه از این محصولات را داراست.
تاسیسات شارجه
مرکز نفتی شارجه به عنوان محلی برای پالایش و فرآوری محصولات نفتی مانند گازوئیل، بنزین و گاز مایع در سال ۲۰۰۵ احداث شده است اما ویژگی اصلی و مهم آن به عنوان پایانه ای برای صادرات محصولات سایر تاسیسات نفتی امارات شناخته میشود.
به علت موقعیت بسیار مناسب شارجه در مجاورت تنگه استراتژیک هرمز و اتصال این شهر توسط بزرگراه بین المللی واقع شده در ساحل این شهر که دو شیخ نشین ابوظبی و دبی را به هم متصل میکند، این بندر ظرفیت ذخیره بیش از ۲ میلیون بشکه فرآورده های نفت و گاز را به منظور صادرات به کشورهای خارجی داراست.
اگر تاسیسات رویس را قلب تولید محصولات نفتی امارات بدانیم، شارجه شریان اصلی صادرات نفتی امارات محسوب میشود.
فرودگاه ها و مراکز تجاری
هر اندازه که شیخ نشین ابوظبی وابسته به درامدهای نفتی خود است برای شیخ نشین دوبی سرمایهگذاری خارجی و امنیت تجاری این شهر حائز اهمیت است. در واقع هر گونه حادثه بزرگ ناشی از حملات نظامی به دبی موجب اخلال شدید در امر تجارت این منطقه خواهد شد. از جمله مهمترین مراکز که میتواند هدف حملات باشد :
الامارات ایر
یکی از پایه های قدرت و ثروت در کشور امارات، شرکت هواپیمایی الامارات است که کار جذب توریست برای این کشور از کل جهان را انجام می دهد، یکی از اولین اهداف ارتش یمن حمله به ساختمان مرکزی این شرکت بزرگ حامی تروریست در کنار فرودگاه دبی هست.
در کنار هدف قرار دادن ساختمان اصلی شرکت هواپیمایی الامارات و با توجه به موقعیت مکانی، فرودگاه دبی هم میتواند از اهداف اصلی حملات ارتش یمن و کمیته های مردمی این کشور باشد.
ساختمان بورس و تجارت جهانی دوبی
هدف قرار دادن ساختمان بورس و تجارت جهانی در شهر دبی در برج Rashid واقع در خیابان شیخ زاید شاید دور از انتظار به نظر برسد اما در صورت انجام قطع به یقین موجب فروپاشی نظام تجاری این شهر و فرار شرکتهای بزرگ خارجی خواهد شد.
وضعیت پایگاههای نظامی و توان پدافندی ارتش امارات
امارات کشوری کوچک با ارتشی کم حجم محسوب میشود. نیروی هوایی این کشور در دو پایگاه هوایی الظفره ابوظبی و المنهاد دوبی مستقر است که از جنگندههای F۱۶ و Mirage۲۰۰۰ برای عملیات هجومی و دفاع هوایی و سیستمهای پدافندی پاتریوت و THAAD به منظور دفاع موشکی در برابر حملات برخوردار است. عمده توان پدافندی این کشور در اطراف دو شهر ابوظبی و دوبی متمرکز شده و پایگاه هوایی الظفره به عنوان مرکز حضور نیروهای امریکایی و جنگندههای این کشور قویترین تجهیزات نظامی را برای دفاع در برابر حملات داراست. به جز پالایشگاه رویس، سایر مراکز نامبرده شده در این گزارش تحت پوشش این ابر پایگاه نظامی قرار دارند که محل استقرار جنگنده های اماراتی و امریکایی و چندین آتشبار پدافندی پاتریوت، تاد و سیستم دفاع نزدیک Pantsir-S است.
اگر توان دفاعی این کشور برای حمله احتمالی از سمت یمن را با عربستان مقایسه کنیم، بایستی گفت حجم ارتش و تجهیزات موجود در امارات به مراتب کمتر از عربستان است اما مساحت بسیار کم این کشور و پوشش کامل تر پدافندی و راداری، طبیعتا بایستی وضعیت مناسبتری را برای دفاع در برابر حملات موشکی یا پهپادی در اختیار ارتش این کشور قرار دهد، اما در حملات روز گذشته ارتش یمن به این کشور، کلیه سیستمهای دفاعی امارات هیچ گونه واکنشی در برابر حملات نداشتند.
پس از اینکه تاسیسات البقیق عربستان در سپتامبر ۲۰۱۹ با وجود محافظت توسط انواع سامانههای پدافندی نظیر پاتریوت هدف قرار گرفت، موفقیت احتمالی انصارالله در هدف قرار دادن هر کدام از اهداف معرفی شده بار دیگر توانمندیهای نظامی ملت یمن و ارتش این کشور را ثابت کرده و فاجعهای دیگر برای متجاوزین به خاک این کشور و تجهیزات نظامی گرانقیمت خریداری شده از امریکا خواهد بود. به ویژه پس از اینکه سخنگوی ارتش یمن رسما از قصد این کشور برای انتقام از امارات در صورت عدم تغییر رویه خود در دخالت نظامی در این کشور خبر داده است.