به گزارش پایگاه 598، یکی از مهم ترین مشکلاتی که اکثر ما با آن در حین کار با گوشی برخورد کرده ایم، کند شدن گوشی می باشد. این در حالی است که قبل از کند شدن و هنگ کردن گوشی، بدون هیچ مشکلی می توانستید کارهای روزمره خود را با گوشی انجام دهید. اما یک اصل مهم در زمینه کند شدن گوشی وجود دارد و آن هم این است که بهصورت عادی، بعد از چند سال از خرید و استفاده گوشی، شروع به کند شدن های پیاپی خواهد نمود و این می تواند برای شما دردسر ساز باشد چرا که اگر کار شما با گوشی باشد، باید ساعت ها زمان صرف لود شدن فایل های ساده در گوشی کنید. از این رو در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با اصلی ترین دلایل کند شدن گوشی آشنا سازیم. همراه ما باشید.
۱. پر شدن حافظه داخلی گوشی
یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایلی که بعد از گذشت چند سال گوشی شما شروع به کند شدن می کند، پر شدن حافظه داخلی گوشی می باشد. حافظه داخلی گوشی این روزها به دلیل استفاده از برنامه هایی مانند فضای مجازی، اینترنت، نصب برنامه های مختلف و... می توان به سادگی و یک چشم به هم زدن، پر شود. از این رو زمانیکه حافظه داخلی گوشی پر می شود، بهصورت خودکار تغییراتی در سرعت گوشی از جانب سیستم عامل ایجاد خواهد شد. یکی از این تغییرات که بیشتر می توان نام آنرا محدودیت گذاشت، کند شدن گوشی می باشد. از این رو، حافظه داخلی گوشی را بررسی کنید و از حذف فایل های غیرضروری، گوشی را ریستارت کنید.
۲. پرشدن حافظه کش
حافظه کش یا همان حافظه رام (ROM)، که در کنار حافظه داخلی رم (Ram) قرار دارد، می تواند در کند شدن گوشی یک عامل مؤثر واقع شود. برای مثال اگر شما چندیدن برنامه را در گوشی باز کرده اید و مدام بین آنها جابجا می شوید، باید متوجه این موضوع شوید که گوشی هنگ می کند. در این زمان باید به بررسی میزان پر شده حافظه کش یا همان حافظه Rom بپردازید.
۳. ورود ویروس به گوشی
در طول روز ممکن است با لینک ها و همچنین وب سایت های متعددی روبرو شویم که شاید در ظاهر مشکلی نداشته باشند، اما در باطن وقتی که شما آنها را انتخاب می کنید، نوعی بدافزار را به گوشی شما بدون هرگونه دسترسی وارد خواهند کرد و از این رو علیرغم کند شدن گوشی، اطلاعات گوشی شما نیز نابود خواهند شد. از این رو توصیه ابتدایی که در این زمینه داریم این است که آنتی ویروس معتبر به همراه لایسنس اختصاصی بر روی گوشی خود دانلود و نصب کنید. همچنین توصیه می شود که به هیچ وجه بر روی لینک های ناشناس کلیک نکنید.
۴. باز بودن همزمان چندین برنامه
یکی از قابلیت های اصلی گوشی های هوشمند این است که می توانند از چندین برنامه همزمان باز، پشتیبانی کنند. ما انکار کننده چنین قابلیتی نیستیم. اما باز بودن همزمان چند برنامه، در چه صورتی می تواند باعث کند شدن گوشی شود؟ تصور کنید رام یا همان حافظه کش گوشی شما ۴ گیگابایت می باشد. حدودا ۱ گیگابایت از این فضا، در اشغال سیستم عامل می باشد. اما زمانیکه شما همزمان ۷ یا ۸ برنامه در چنین گوشی اجرا می کنید، شروع به پر شدن حافظه رام خواهد نمود. برای مثال شاید ۳.۳ گیگابایت از رام شما پر شود. در این صورت گوشی شما کند خواهد شد و راهکار هم این می باشد که برنامه باز غیر ضروری را ببندید.
۵. حذف برنامه های غیرضروری
یکی از عادات درست یا نادرستی که هر یک از ما داریم، می توان به نصب برنامه های غیرضروری در گوشی اشاره کرد که بعد از نصب آنها، شاید در طول چندین ماه هم حتی یکبار استفاده نکنیم. با این وجود زمانیکه تعداد این برنامه ها زیاد می شوند، باعث پر شدن حافظه گوشی می شوند. در مقابل زمانیکه حافظه گوشی شما پر می شود، کند شدن گوشی شما نیز شروع خواهد شد. از این رو توصیه می شود از بخش Apps یا همان برنامه در تنظیمات گوشی، اقدام به حذف نصب برنامه های غیر ضروری کنید که صرفا عاملی برای پر شدن گوشی شما هستند.
۶. لانچرها یا همان تم های دانلودی
لانچرها یا به اصطلاح تم هایی که برای گوشی شما طراحی شده اند، یکی از ابزارهای مورد علاقه برای اکثر کاربران گوشی های اندرویدی می باشد که با استفاده از آنها، طراحی ظاهری را تغییر می دهند. برای مثال ممکن است لانچری طراحی شود که ظاهر آن مانند سیستم عامل IOS می باشد. در کل لانچرها یکی از دلایل کند شدن گوشی شما می باشند چرا که هم می توانند در سیستم عامل گوشی، اختلال ایجاد کنند و هم اینکه جای زیادی را از حافظه رام اشغال کنند. در نتیجه گوشی شما کند خواهد شد. برای رفع این مشکل هم، راه حل بسیار ساده ای وجود دارد و آن هم حذف نصب لانچر می باشد.
۷. نصب برنامه مدیریت باتری
برنامه های مدیریت باتری، از برنامه هایی هستند که از چند سال گذشته تاکنون در سیستم عامل اندروید مورد استفاده قرار گرفته اند. اما این برنامه ها بهجای آنکه ابزاری برای افزایش سرعت گوشی کار کنند، بیشتر باعث کندی گوشی می شوند. همچنین بنابر کارایی که این برنامه ها دارند، هم باعث تخلیه سریعتر باتری می شوند و هم اینکه در کنار پر شدن حافظه رام گوشی، باعث داغ شدن گوشی نیز خواهند شد. از این رو عدم وجود این برنامه ها، کاربرد بیشتری نسبت به زمانیکه بر روی گوشی نصب شده اند، دارند. پس این برنامه ها را حذف کنید و صرفا خودتان باتری گوشی را مدیریت کنید.
۸. فعال بود ذخیره کننده نیرو
حالت ذخیره نیرو یا همان Battery Saver، حالتی می باشد که با روشن کردن آن در گوشی ها، با ایجاد برخی محدودیت ها باعث می شوند تا مصرف باتری یا همان نیروی گوشی شما کاهش پیدا کند. دقیقا همین محدودیت ها می توانند باعث کندی گوشی شما شوند. یک باتری ساده، در حالت عادی می تواند یک روز کامل از گوشی شما پشتیبانی کند. این بدین معناست که گرچه باتری گوشی شما ۳۰۰ میلی آمپر ساعت و گرچه ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت باشد، فرقی ندارد چرا که باتری بر اساس میزان ابعاد صفحه نمایش در گوشی جای داده می شود. از این رو نیازی به فعال کردن قابلیت هایی مانند ذخیره نیرو ندارید.
۹. فعال بودن دانلود خودکار
در گوشی های اندروید، قابلیت دانلود خودکار در برنامه هایی مانند گوگل پلی، از همان ابتدا فعال می باشد. برای مثال زمانیکه شما برای اولین بار گوشی اندرویدی را روشن می کنید و حساب جیمیل خود را در آن وارد می کنید، شروع به دانلود خودکار آپدیت تمامی برنامه ها می کند. زمانیکه گوشی شما بهصورت خودکار شروع به آپدیت می کند، علیرغم استفاده از داده، رام زیادی را به خود اختصاص می دهد و در نتیجه گوشی شما کند خواهد شد. از این رو برنامه هایی که بهصورت خودکار دانلود می کنند را غیرفعال کنید.
منبع:ایسکانیوز