کد خبر: ۴۹۸۷۷۰
زمان انتشار: ۱۱:۲۳     ۱۰ دی ۱۴۰۰
وسایل برقی غیراستاندارد تاثیر بسیاری بدی بر مصرف برق یک خانوار دارند، اما در صورت توجه به چگونگی مصرف می‌توان از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایرنا، این روزها قبض برق عده‌ای از مشترکان به گونه‌ای محاسبه شده بود که نارضایتی آنها را به دنبال داشت در همین رابطه معاون هماهنگی توزیع شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران ۲۶ آبان ماه گفته بود: برق مشترکان پرمصرف در صورت بی‌توجهی به اخطارها و ادامه دادن به رفتار غلط مصرفی قطع می‌شود.

«غلامعلی رخشانی مهر» در حاشیه اجرای هفتمین مانور فراگیر اصلاح و بهینه‌سازی روشنایی معابر در محل مرکز پایش صنعت برق در جمع خبرنگاران، افزوده بود: صنعت برق برای مشترکان پرمصرف هم هشدار صادر کرده و هم پیام‌هایی مبنی بر لزوم رعایت الگوها داده است و اگر همچنان بی‌توجهی‌ها تداوم یابد ناگزیر با قطع برق روبرو خواهند شد.

"عبدالامیر یاقوتی" مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و امور مشترکان شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران اطلاعاتی درباره اینکه چگونه می‌توان مصرف برق را کنترل کرد ارائه کرده است.

وی درباره عوامل سوق از خوش مصرفی به سمت پرمصرفی یا بدمصرفی می‌گوید: حدود ۸۶ درصد مشترکان خانگی کمتر از ۳۰۰ کیلووات ساعت (مصرف تا الگوی مصرف در ماه‌های گرم) در ماه مصرف می‌کنند، بنابراین در صورت توجه به چگونگی مصرف و البته استفاده از تجهیزات متعارف برقی، همه مشترکان می‌توانند مصرف خود را به گونه‌ای مدیریت کرده که همواره کمتر از الگو، برق مصرف کنند.

یاقوتی معتقد است: عوامل مختلفی باعث می‌شود مشترکان بیش از سقف الگوی مصرف استفاده کنند، عواملی همچون استفاده از تجهیزات کم بازده به‌خصوص یخچال، فریزر، استفاده از چند یخچال، بی‌توجهی به خاموش کردن تجهیزات برقی در صورت نداشتن نیاز به آنها (مثل تلویزیون، لامپ اضافه و کولر)، استفاده از کولر گازی در مناطق مرکزی و شمالی کشور و استفاده از یک انشعاب خانگی برای چند مکان مهم و تاثیرگذار است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر ادامه داد: استفاده از انشعاب خانگی برای مصارف دیگر (از جمله برق عمومی، چاه آب و ...)، استفاده از تجهیزات خاص برای بیماران (البته برای بیماران خاص تسهیلاتی دیده شده است) و استفاده از لامپ‌های پرمصرف از دیگر عوامل دخیل در افزایش مصرف مشترکان است.

وی افزود: درمجموع حدود ۳۵ درصد مصرف در تابستان و مناطق غیرگرم مربوط به کولرهای آبی، ۲۷ درصد به یخچال و فریزر، ۲۰ درصد به تجهیزات صوتی و تصویری، ۵ درصد به روشنایی و مابقی به سایر تجهیزات از جمله جاروبرقی، ماشین لباسشویی، اتو، سشوار و ... اختصاص دارد.

یاقوتی با اشاره به تاثیر وسایل برقی غیراستاندارد بر مصرف برق یک خانوار گفت: طبیعی است که استفاده از تجهیزات با بازدهی انرژی پایین می‌تواند سبب افزایش مصرف برق شود. در انتخاب و تهیه کالا خصوصا وسایل برقی توجه به مواردی چون شکل ظاهری، مدل، کارخانه سازنده و تکنولوژی ساخت، شرط‌های لازم در انتخاب یک کالا محسوب می‌شوند، اما توجه به نشان استاندارد و برچسب انرژی از شرط‌های ضروری در انتخاب و تهیه وسایل برقی خانگی است.

وی ادامه داد: این علائم اطلاعات بسیار مفیدی را در زمینه ایمنی، بازدهی و میزان مصرف انرژی وسایل برقی با توجه به خدماتی که ارائه می‌دهند در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال یک کولر گازی با راندمان ۷.۵ بی تی یو به ازای هر وات دو برابر یک کولر گازی با راندمان ۱۵ بی تی یو به ازای هر وات مصرف برق دارد. یا یک یخچال با رده انرژی E دو برابر یک یخچال مشابه با رده انرژی A مصرف برق دارد.

چندی پیش هم سخنگوی صنعت برق گفت: استفاده از تجهیزات فرسوده برقی یکی از عوامل مهم افزایش مصرف برق محسوب می‌شود، بر همین اساس قرار است تا با کمک منابع دولتی و منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها برای نوسازی آنها اقدام کرد.

«مصطفی رجبی مشهدی» افزود:‌ یکی از راهکارهای موثر در کاهش مصرف برق، تعویض تجهیزات برقی است که به دلیل فرسودگی بازدهی مناسبی ندارند.

وی ادامه داد: تعویض این نوع تجهیزات و جایگزین کردن آنها با تجهیزات به‌روز و جدید اثر زیادی در کاهش شدت انرژی دارد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تلاش براین است که با تدوین برنامه‌ای نسبت به تعویض این تجهیزات اقدام شود.

رجبی مشهدی ادامه داد: تلاش خواهد شد با استفاده از منابع در اختیار وزارت نیرو و نیز منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها برای اجرایی شدن این برنامه گام برداشته شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها