کد خبر: ۴۹۵۹۴۹
زمان انتشار: ۱۳:۲۲     ۱۹ آبان ۱۴۰۰
جدال دیپلمات ها در سازمان ملل؛
۹ نوامبر (۱۸ آبان) در سازمان ملل، عرصه جدال دیپلمات ها بود تا روز تلخی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی رقم زده شود.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598،  ۹ نوامبر (۱۸ آبان) در سازمان ملل، عرصه جدال دیپلمات ها بود تا روز تلخی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی رقم زده شود؛ روزی که ۶ قطعنامه علیه این رژیم تصویب شد و با پاسخ هایی صریح و قاطعانه "مجید تخت روانچی" سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل مواجه شدند و جمهوری اسلامی ایران با وجود مخالفت رژیم صهیونیستی و سنگ‌اندازی‌های آمریکا، به عضویت دائم کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته‌ای (آنسکِر-UNSCEAR) درآمد.

به دنبال چندین دور مذاکره بر سر پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی استرالیا در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی و تصویب اجماعی آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران توانست جایگاه خود را از وضعیت «ناظر» در نهاد علمی برجسته بین‌المللی سازمان ملل به «عضویت کامل» ارتقاء بخشد.

جمهوری اسلامی ایران به ‌رغم مخالفت رژیم صهیونیستی و سنگ‌اندازی‌های آمریکا، به عضویت دائم کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته ای (آنسکِر) درآمد.

با توجه به محدودیت‌های مرتبط با فرآیند پیوستن به این کمیته علمی که عمدتاً در اداره کشورهای بلوک غرب است، جمهوری اسلامی ایران اقدامات و رایزنی‌های دیپلماتیک خود را از نشست شصت ‌و ششم مجمع عمومی در سال ۲۰۱۱ آغاز کرد و در نهایت پس از چندین دور مذاکره طی سال‌های اخیر، عضویت دائم و کامل کشورمان در نشست مجمع عمومی امسال به تصویب رسید. در قطعنامه مصوب امسال از کشورمان دعوت شده است تا با حضور یک دانشمند هسته‌ای در نشست‌های آنسکر مشارکت نماید.

سرانجام کمیته ویژه سیاسی مجمع عمومی در نشست روز سه شنبه خود (۱۸ آبان ماه / ۹ نوامبر) با اجماع آرا عضویت دائم ایران در کمیته علمی سازمان ملل درباره آثار تشعشعات هسته ای را تصویب کرد و مورد تایید خود قرار داد.

علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهای نروژ، الجزائر و امارات متحده عربی  نیز به عضویت این نهاد علمی وابسته به سازمان ملل درآمدند.

به گزارش ایرنا، هنگام بحث درباره عضویت ایران کمیته علمی سازمان ملل درباره اثار تشعشعات هسته ای،  معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در سخنانی با عضویت ایران مخالفت کرد و در راستای تکرار لفاظی ها و اتهام پراکنی های واشنگتن علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران ، مدعی شد که ایران صلاحیت عضویت در این کمیته را ندارد.

نماینده آمریکا در این نشست با توجه به اتهامات بی پایه و اساس خود مدعی شد نباید با عضویت در این کمیته به ایران پاداش داده شود.

نماینده رژیم صهیونیستی نیز در این نشست لفاظی های تکراری خود را تکرار کرد اما سرانجام این رژیم و آمریکا به اجماع پیوستند و مخالفت هایشان راه به جایی نبرد و نتوانستند مانع عضویت ایران در کمیته علمی سازمان ملل درباره آثار تشعشعات هسته ای شوند.

تخت روانچی: دولت آمریکا درجایگاهی قرار ندارد که درباره عضویت ایران اظهار نظر کند

به گزارش ایرنا، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل که در این نشست حضور داشت، پس از تصویب عضویت دائم ایران در کمیته علمی سازمان ملل درباره آثار تشعشعات اتمی (آنسکر) توسط کمیته ویژه سیاسی  مجمع عمومی (کمیته چهارم) به اتهامات نماینده رژیم صهیونیستی و آمریکا، پاسخ داد.

تخت روانچی در پاسخ به اتهامات نماینده آمریکا اظهار داشت: دولت آمریکا با خروج از برجام و نقض تعهدات خود وفق این توافقنامه ،هرگز در جایگاهی قرار ندارد که در خصوص برنامه هسته ای مسالمت آمیز ایران و عضویت آن در کمیته عملی آثار تشعشعات هسته ای اظهار نظر کند.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد دولت قبلی آمریکا با خروج غیرقانونی برجام به وضع تحریم های غیرقانونی علیه مردم ایران اقدام کرد و ضروری است دولت کنونی آمریکا با برداشتن تحریم ها به تعهدات خود پایبند باشد.

تخت روانچی: اقدام منافقانه رژیم اسرائیل علیه ایران برای انحراف توجهات بین المللی از خطر واقعی اسرائیل است

به گزارش ایرنا، سفیر و نماینده دائم کشورمان در مقر سازمان ملل در نیویورک در پاسخ به لفاظی های نماینده رژیم صهیونیستی نیز به تاریخ طولانی نقض فاحش صدها قطعنامه مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل  توسط اسراییل از سال ۱۹۴۸، تجاوز ، اشغال و ارتکاب جنایت علیه فلسطین و مردم منطقه اشاره کرد.

تخت روانچی اظهار داشت: اسراییل با نپذیرفتن ان.پی.تی ، معاهده سلاح های شیمیایی و معاهده منع گسترش، تولید، و انباشت سلاحهای میکروبی و انهدام آنها، به نادیده گرفتن رژیم‌های بین المللی انهدام سلاح های کشتار جمعی ادامه داده و مانع جدی در برابر  ابتکار ایران در سال ۱۹۷۴ برای عاری سازی خاورمیانه از سلاح های هسته ای شده است.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل  افزود: تلاش این رژیم برای معرفی توانمندی تسلیحاتی متعارف و برنامه صرفا صلح امیز هسته ای کشورمان که تحت راستی ازمایی شدید اژانس بین المللی انرژی اتمی است، به عنوان چالشی برای ثبات منطقه ای، اقدامی منافقانه برای انحراف توجهات از خطر واقعی اسرائیل برای صلح و امنیت منطقه ای بویژه زرادخانه سلاح های هسته ای آن  است.

پیشینه آنسکر

به‌دنبال وقوع حادثه چرنوبیل و فوکوشیما این دغدغه جهانی شکل گرفت که در صورت وقوع سوانح طبیعی از جمله سیل، زلزله و نظایر آن و یا حوادث غیر مترقبه ناشی از خطای انسانی چگونه می‌توان آخرین دستاوردهای علمی مربوط به بررسی و چگونگی مقابله با اثرات تشعشعات اتمی ناشی از چنین رخدادهایی را به اشتراک گذاشت. بدین منظور، کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره  آثار تشعشعات هسته ای (آنسکر) بر اساس قطعنامه ۹۱۳ (x) در ۳ دسامبر ۱۹۵۵ و با هدف جمع‌آوری و ارزیابی اطلاعات در مورد تشعشعات اتمی که انسان‌ها در معرض آن قرار می‌گیرند و تأثیرات احتمالی چنین مواجهه‌هایی تشکیل شد.
 این کمیته در ابتدا متشکل از دانشمندان ارشد ۱۵ کشور عضو سازمان ملل متحد، یعنی آرژانتین، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، چکسلواکی، مصر، فرانسه، هند، ژاپن، مکزیک، سوئد، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی بود.

دو گزارش اساسی اولیه آنسکر که در سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ به مجمع عمومی ارائه شد، زمینه‌های علمی را ایجاد کردند که بر اساس آن معاهده منع آزمایش نسبی در مورد منع آزمایش سلاح هسته‌ای در جو در سال ۱۹۶۳ مذاکره و امضا شد.

در طول دهه‌های بعد، آنسکر به مرجع رسمی بین‌المللی در مورد سطوح و اثرات تشعشعات اتمی تبدیل شد که برای اهداف صلح‌آمیز از جمله مصارف پزشکی و همچنین نظامی و برگرفته از منابع طبیعی و همچنین ساخت بشر استفاده می‌شود و از این‌رو عضویت در این نهاد عالی‌رتبه بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است.

آنسکر همچنین به طور منظم وضعیت سلامت بازماندگان بمباران اتمی ژاپن در سال ۱۹۴۵ و سایر گروه‌های در معرض آن را به همراه پیشرفت‌های علمی درباره آثار مثبت تشعشعات هسته‌ای برای سلامتی افراد را ارزیابی می‌کند. این ارزیابی‌ها شامل بررسی اثرات سرطانی و غیر سرطانی تشعشعات هسته‌ای، اثرات آن بر سیستم ایمنی، و پاسخ‌های سلولی به قرار گرفتن در معرض تابش می‌شود .
بررسی هایی نیز در مورد مواجهه های پزشکی، عمومی و شغلی انجام می شود. قرار گرفتن در معرض تشعشعات ناشی از حوادث، اثرات سلامتی حادثه چرنوبیل و اثرات تشعشع بر موجودات زنده غیر انسانی.

در حال حاضر ۲۷ کشور (آرژانتین، استرالیا، بلاروس، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، مصر، فنلاند، فرانسه، آلمان، هند، کره‌جنوبی، اندونزی، ژاپن، مکزیک، پاکستان، پرو، لهستان، روسیه، اسلواکی، اسپانیا، سودان، سوئد، اوکراین، انگلستان و ایالات متحده آمریکا) عضو دائم این کمیته بوده که با تبدیل عضویت چهار عضو ناظر (ایران، نروژ، الجزائر و امارات متحده عربی)، تعداد اعضای دائم آنسکر به ۳۱ عضو افزایش پیدا می‌کند.

تصویب ۶ قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل

همچنین به رغم مخالفت هیات های آمریکا، کانادا و رژیم صهیونیستی، همزمان با تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل متحد شامگاه سه شنبه به وقت محلی، ۶ قطعنامه علیه این رژیم تصویب کرد

به گزارش ایرنا، این قطعنامه ها ‌ اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض سیستماتیک حقوق بشر مردم فلسطین و کاربرد زور علیه شهروندان فلسطینی بویژه ساکنان نوار غزه که منجر به کشته و زخمی غیرنظامیان شده و نیز شهرک سازی در سرزمین های اشغالی از جمله در بیت المقدس شرقی و جولان اشغالی را محکوم کردند.

در این قطعنامه ها همچنین محاصره زمینی، هوایی و دریایی غزه، شهرک سازی در سرزمینهای اشغالی، ‌اقدامات تحریک آمیز شهرک نشینان علیه شهروندان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی و نیز تخریب منازل و بازداشت های خودسرانه و زندانی کردن فلسطینیان محکوم و بر بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود، تاکید شده است.

در قطعنامه مربوط به جولان سوریه، از رژیم صهیونیستی خواسته شده تا به قطعنامه های مصوب سازمان ملل در خصوص جولان عمل کرده و به اشغال این منطقه پایان دهد.

همچنین رژیم صهیونیستی از اعطا حق شهروندی اسرائیل به ساکنان جولان سوریه منع شده است.

در قطعنامه دیگری با اشاره به وضعیت اسفناک اجتماعی و اقتصادی آواراگان فلسطینی و نیز وضعیت شدیدا بحرانی آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد(آنروا)، از تمامی کشورها،‌ آژانس های تخصصی و سازمان های غیردولتی درخواست شده است از تلاش ها و اقدامات آنروا در کمک رسانی به آوارگان فلسطینی حمایت کنند.

در نشست مذکور، محمدرضا صحرایی رایزن نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، طی سخنانی ضمن تشریح مواضع کشورمان در خصوص مساله فلسطین اظهار داشت: با تصویب قطعنامه های ارائه شده به کمیته، جامعه جهانی بار دیگر حمایت قاطع خود را مردم فلسطین و حق تعیین سرنوشت آنان اعلام و خواستار پاسخگویی رژیم صهیونیستی بدلیل جنایاتی که علیه مردم فلسطین از جمله زنان و کودکان مرتکب شده، گردیده است. وی تاکید کرد از ابتدای آغاز تراژدی فلسطین، سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی و منطقه ای طرح ها و ابتکارات مختلفی را برای حل مساله فلسطین و کاهش آلام مردم این سرزمین ارائه نموده اند. تصویب قطعنامه های متعدد در محکومیت رژیم اشغالگر، ارائه طرح های و ابتکارات مختلف صلح و نیز ایجاد ماموریت های حقیقت یابی در این راستا بوده است. علیرغم این واقعیت، عدم پایبندی رژیم صهیونیستی که از سوی برخی قدرتها حمایت می شود، به حقوق و مقررات بین المللی، مانع دستیابی جامعه بین المللی به یک راه حل عادلانه برای این بحران شده است.

صحرایی افزود: تجربه های تاریخی و تحولات سال های اخیر ثابت کرده است که فلسطینیان هیچ گزینه به جز مقاومت علیه اشغالگری و تجاوز ندارند. بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که حمایت از مرم فلسطین تا دستیابی کامل آنان به حقوق اساسی خود، بویژه حق تعیین سرونوشت و تاسیس دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیت المقدس بایستی ادامه داشته باشد. بدین منظور بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود و برگزاری یک رفراندوم با مشارکت همه مردم فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی و تعیین نظام سیاسی توسط آنان موثرترین راه حل برای مساله فلسطین می باشد.

در هر حال، دیپلمات های آمریکا و رژیم صهیونیستی روز سختی را سپری کردند چرا که هیچ تحرک و تقلایشان با پاسخ مثبتی مواجه نشد و کشورها پیام واحدی را با محکومیت جنایات اسرائیل و حمایت از ایران برای عضویت در کمیته علمی سازمان ملل درباره آثار تشعشعات هسته ای به جهان مخابره کردند .

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها