به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، آیت الله رئیسی در نطق های انتخاباتی خود با انتقاد از رفتار دولت وقت و بیان سخنانی مانند جبران کسری بودجه دولت از طریق این بازار گفته بود: الان راهحل این است که صندوق جبران خسارت راه اندازی کنیم تا به مردم اعتماد بدهد. به گفته رئیسی، دولت باید برای جبران خسارت مردم که به بورس امید بستند این موضوع را حل و جبران میکند. وی همچنین مهمترین عامل اعتماد مردم به بازار بورس را ثبات این بازار عنوان کرد. ایشان تاکید کرد: نباید بورس به محل رفع مشکلات بودجهای کشور و جبران کسری بودجه دولتها تبدیل شود؛ آن هم بدون مدیریت لازم. وی امیدواری داد:در قانون برای بورس یک سازوکار نظارتی طراحی شده که اگر به موقع هشدار ندهد و جلوی برخی اقدامات را نگیرد، سفتهبازی و برخی کارها جای کار اصلی بورس را میگیرد.
اینها بخشی از صحبت های رئیس جمهور در خصوص بازار سرمایه است. ابراهیم رئیسی در جریان رقابت های انتخاباتی و همچنین پس از آن که به صندلی ریاست جمهوری تکیه داد سعی کرد با گفتاردرمانی و دادن وعده هایی امیدواری را به بیش از 50 میلیون سرمایه گذار بازار بورس برگرداند؛ اما تا کنون موفق به این مهم نشده است.
البته با افت شاخص بورس در چند هفته اخیر عده اي از حقوقیهای بازار سرمایه اعلام کردهاند پول متعلق به حقیقی ها که در بازار سرمایه وجود داشت از بورس به سمت بانکها حرکت کرده است.
خروج پول از بورس به سمت بانکها موجب شده تا بازار شاهد ریزش باشد همچنین پیش بینی شده است از ٥٠ میلیون کد بورسی که در سالهای اخیر صادرشده ٢٠ میلیون کد برای همیشه بازار را ترک کنند و دیگر به سمت بورس نروند.
الان این سوال مطرح است که پس از گذشت سه ماه از شروع دولت، آیت الله رئیسی تا چه میزان توانسته وعده های خود را به سهامداران عملی کند.
کاربران فضای مجازی هم با بازنشر وعده های رئیسی در خصوص بورس به دولت این هشدار را دادند که: آقای رئیس جمهور، مواظب باش طوری نشود که مردم بگویند: رئیسی هم مثل قبلی فقط وعده داد! قبل از آنکه خیلی دیر شود کاری کنید...
کابر دیگری نوشت: آقای رییسی وعده هایی که دادید چیز دیگه ای را نشون میداد, مطمٔنید چندماه بعد هم قراره در این کشور زندگی کنیم یا بنای نابودی کل اقتصاد و سرمایه گذاری را دارید.
* گزارش از علی شعبانی