به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایسنا، دست کم از سال ۱۳۹۱ زمزمههای تخریب خانه پدری فروغ فرخزاد (شاعر معاصر متولد ۱۳۱۳ و درگذشته ۱۳۴۵) واقع در انتهای کوچه خادم آزاد در محله امیریه تهران توسط مالکان این خانه شنیده میشد که در سال ۱۳۹۷ بار دیگر قوت گرفت. در پی این موضوع شهرداری تهران قولهایی برای حفظ این خانه داد و سازمان وقت میراث فرهنگی هم مهرماه همان سال خبر داد که خانه به ثبت ملی رسیده است. اما وضعیت این خانه در یکی دو سال اخیر نامشخص بود و پیگیریهایی برای حفظ آن وجود داشت تا اینکه سرانجام به تملک شهرداری درآمد.
دیانا قوقاسیان، همسر مهرداد فرخزاد (برادر فروغ فرخزاد) که پیگیر کارهای خانه پدری فروغ فرخزاد بوده است به ایسنا میگوید: کارهای تملک روز چهارشنبه (۲۲ مهرماه) به انجام رسید و توانستند خانه را بگیرند زیرا کسی که ساکن بود، سخت میخواست بلند شود. قبلا هم کارهای ثبت ملی این خانه انجام شده است و انشاءالله از هفته آینده کارهای مرمت خانه آغاز و به زودی به روی علاقهمندان باز میشود.
او میافزاید: قرار شد کارهای مرمت توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران و با نظارت من انجام شود، زیرا تقریبا آخرین کسی هستم که همه مسائل را میداند. همسر من کوچکترین فرد خانواده بود و دائم به آن خانه میرفتیم، توضیحات را داریم، از قبل هم نقشه اولیه را برای شهرداری آماده کردهام و امیدوارم خانه هرچه زودتر به روز اول برگردد و موزهای شود برای آیندگان.
عروس خانواده فرخزاد درباره جزئیات این خانه موزه و اینکه آیا اشیاء باقیمانده از فرخزادها در این خانه به نمایش گذاشته خواهد شد مانند اتفاقی که برای خانه موزه «سیمین و جلال» افتاد بیان میکند: تقریبا چیزی نمانده است. این خانه شبیه خانه سیمین و جلال نخواهد شد و مقداری متفاوتتر خواهد بود. چیزی نمانده که به عنوان چیدمان منزل باشد؛ در حد عکس و مدارک خواهد بود.
کوی خادم آزاد در محله امیریه تهران متشکل از دو کوچه به هم متصل است که یکی به خیابان مولوی امروز میرسد و دیگری به خیابان ولیعصر؛ «خیابان دراز لکههای سبز». خانه پدری فروغ فرخزاد درست در نقطه اتصال این دو کوچه قرار گرفته است.
«کوچهای هست که قلب من آن را
از محلههای کودکیام دزدیدهست» (فروغ فرخزاد/ تولدی دیگر)
به گفته پوران فرخزاد (شاعر و پژوهشگر فقید و خواهر فروغ فرخزاد)، سروان محمد فرخزاد، پدرشان، این خانه را سالها پیش در میان باغی در این کوچه بنا کرده بود.