به گزارش پایگاه 598، به نقل از شهرآرا، در هفتهای که گذشت، واکسیناسیون مادران باردار به یکی از خبرهای داغ روز تبدیل شده بود. وزیر بهداشت اعلام کرد که واکسنهای فایزر در راه است و ویژه مادران باردار.
حالا با گذشت چند روز از وعده وزیر بهداشت و توصیههای سخن گوی ستاد مبارزه با کرونا درباره تزریق واکسن، واردات آن منتفی شده است و سینوفارم برای مادران تجویز میشود. شرکت سینوفارم اگرچه تاکنون مقالهای درباره تزریق واکسن برای مادران باردار منتشر نکرده و جزئیاتی هم اعلام نکرده است، اما با این حال در کشورهای زیادی سینوفارم برای مادران باردار تزریق شده و نتیجه خوبی در پی داشته است.
ممکن است نتایج بالینی و آزمایشگاهی واکسنهای کووید ۱۹ اندکی با یکدیگر متفاوت باشد، اما هیچ کدام دلیل قطعی برتری یک واکسن بر واکسن دیگر نیست؛ محیط آزمایش واکسن، افراد شرکت کننده، سویه ویروس تحت آزمایش و... بی شک تفاوتهایی با یکدیگر دارند. واقعیت این است که میان واکسنهای موجود برای مقابله با کووید ۱۹ تفاوت چندانی وجود ندارد و همه این واکسن ها، اثربخش خواهند بود، اما سؤال اصلی اینجاست که کدام گروه از مادران باردار به واکسیناسیون نیاز قطعی دارند.
همه مادرانی که بیش از ۱۲ هفته از بارداری شان میگذرد، میتوانند برای تزریق واکسن سینوفارم اقدام کنند و خیالشان از مراحل پیش رو راحت باشد. در این بین تزریق واکسن کویید ۱۹ برای برخی از مادران ضروری است و مادرانی که در مراکز بهداشتی و درمانی شاغل هستند، باید برای گذراندن دوره بارداری ایمنتر واکسینه شوند. مادرانی که بارداری دوقلویی یا چندقلویی را تجربه میکنند نیز در گروههای حساس قرار دارند و مادرانی هم که سن بالای ۳۵ سال دارند، بهتر است برای دریافت واکسن به مراکز بهداشت مراجعه کنند.
در کنار همه اینها اگر مادر بارداری را میشناسید که بیماری زمینهای دارد یا اعضای خانواده او در محیطهای پرمخاطره حضور دارند، به عنوان مثال در محیطهای درمانی مشغول به کار هستند؛ آنها را برای انجام واکسیناسیون تشویق کنید. پیشتر نیز تزریق واکسن آنفلوانزا برای مادران باردار همواره توصیه میشد و علت آن نیز ضعف سیستم ایمنی بدن در دوره بارداری بود.
در شرایط کنونی نیز، استفاده واکسن سینوفارم یا هر واکسن دیگری برای مقابله با ویروس کرونا، برای مادران باردار توصیه میشود و این اقدام، تأثیری بر فرایند رشد و سلامت جنین ندارد. در نقطه مقابل، اما ابتلای مادران به کرونا، به ویژه در هفتههای پایانی؛ میتواند به زایمان زودرس و عوارض این چنینی منجر شود. مادران باردار با واکسیناسیون خود، سلامت جنینشان را تضمین میکنند و عوارض کوتاه مدت واکسن برای آنها نیز نظیر دیگر افراد، شامل؛ تب زودگذر، بدن درد یا تورم در قسمت تزریق واکسن خواهد بود.