کد خبر: ۴۹۲۳۰۰
زمان انتشار: ۱۳:۵۳     ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
اقلیت مسلمان فرانسه به عنوان بخشی مطرح در مناظره‌های سیاسی و نیز به عنوان بازیگران مهم در عرصه سیاسی کشور نقش بزرگی در انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل فرانسه ایفا کردند، در واقع همین اقلیت در رقابت‌های پیش روی فرانسه می‌تواند تغییر به وجود آورده و حتی سرنوشت انتخابات را تعیین کند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایکنا، انتخابات ریاست جمهوری فرانسه با توجه به اهمیت این کشور در اروپا و تأثیرگذاری در عرصه بین‌الملل همواره از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است.

از طرفی، نوع برخوردهای یک سال اخیر دولت فرانسه با مسلمانان به بهانه مبارزه با تروریسم و بروز حوادث تروریستی از سوی افراط‌گرایان مسلمان‌نما، این کشور را به مرکز توجهات در غرب در مورد مسلمانان تبدیل کرده است.

نوع برخورد دولت ماکرون با مسلمانان به خصوص در دو سال اخیر مسئله‌ای مورد مناقشه بوده و تصویب و اجرای لایحه مبارزه با جدایی‌طلبی که به طور عمده مسلمانان و مراکز فرهنگی و عبادی آنها را هدف قرار می‌داد، باعث انتقادات شدیدی از دولت ماکرون شد.

از سویی برخی عقیده دارند که با توجه به رشد احزاب راست‌گرای افراطی در فرانسه، این اقدامات امانوئل ماکرون تلاشی برای جلب آرای طرفداران این احزاب برای نامزد حزب مورد نظر ماکرون است.

انتخابات فرانسه چه زمانی برگزار می‌شود؟
اولین دور انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه قرار است ۱۰ آوریل ۲۰۲۲ (۲۱ فروردین ۱۴۰۱) برگزار شود. براساس قوانین انتخاباتی در صورت عدم کسب اکثریت آرا در دور اول، دومین دور انتخابات بین دو نامزد برتر ۲۴ آوریل ۲۰۲۲ (سوم اردیبهشت) برگزار خواهد شد. از سال ۱۹۸۸ تاکنون تمامی انتخابات ریاست جمهوری در این کشور به دور دوم کشیده شده است. این انتخابات درست قبل از انتخابات قانونگذاری (انتخابات مجلس) ۲۰۲۲ برگزار می‌شود.

مارین لوپن(Marine Le Pen)، رئیس حزب راست‌گرا و محافظه‌کار اجتماع ملی(RN)، ۱۶ ژانویه ۲۰۲۰ اعلام کرد که در انتخابات شرکت می‌کند. او پیش از این در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ به عنوان نامزد این حزب شرکت کرد. لوپن در سال ۲۰۱۲ با ۱۷,۹ درصد آرا در دور اول، سوم شد و در سال ۲۰۱۷، ۲۱.۳ درصد آرا را در دور اول و ۳۳.۹ درصد آرا را در دور دوم به خود اختصاص داد. لوپن در انتخابات قانونگذاری ۲۰۱۷ برای مجلس شورای ملی انتخاب شد.

ژان لاسال (Jean Lassalle) که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ با ۱,۲ درصد آرا در رتبه هفتم قرار گرفت و اعلام کرده که دوباره نامزد ریاست جمهوری می‌شود.

در ۸ نوامبر ۲۰۲۰، ژان لوک ملانشون، بنیانگذار حزب پوپولیست جناح چپ فرانسه تسلیم‌ناپذیر(LFI) اعلام کرد که در انتخابات شرکت می‌کند. او پیش از این در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ از سوی جبهه چپ شرکت کرد(او در دور اول با کسب ۱۱,۱۰ درصد آرا در رتبه چهارم قرار گرفت) و در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ هم بار دیگر با ۱۹.۵۸ درصد آرا در دور اول چهارم شد. ملانچون در انتخابات قانونگذاری ۲۰۱۷ برای مجلس فرانسه انتخاب شد.

وضعیت جمعیتی مسلمانان فرانسه
اما یکی از مسائلی که همواره در انتخابات فرانسه مطرح بوده، نوع نگاه نامزد‌ها به مسائلی مانند مهاجرت و اقلیت‌های دینی و نژادی در این کشور است.

اسلام دومین دین در فرانسه بعد از مسیحیت کاتولیک است. فرانسه دارای بیشترین تعداد مسلمان در جهان غرب و از جمله در اروپا است که عمدتاً به دلیل مهاجرت از مراکش، آفریقای غربی(کشورهای فرانسوی‌زبان منطقه ساحل) و کشورهای خاورمیانه است.

 

مؤسسه نظرسنجی فرانسوی IFOP در سال ۲۰۱۶، تعداد مسلمانان فرانسه را بین ۳ تا ۴ میلیون نفر تخمین زد و مدعی شد که ۵,۶ درصد از مردم فرانسه بالای ۱۵ سال و ۱۰ درصد از افراد زیر ۲۵ سال را مسلمانان تشکیل می‌دهند. طبق آخرین نظرسنجی یوروبارومتر (Eurobarometer) که در سال ۲۰۱۹ انجام شد، جمعیت مسلمانان در فرانسه ۵ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.

اکثریت مسلمانان در فرانسه از اهل سنت هستند. با وجود اینکه اکثریت قریب به اتفاق مسلمانان فرانسوی مهاجران تشکیل می‌دهند، تخمین زده می‌شود که حدود ۱۰۰ هزار نفر از مسلمانان فرانسوی اصلیتی فرانسوی داشته باشند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها