به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با حضور رئیس جمهور آغاز شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از امروز به بررسی صلاحیت 19 وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم میپردازند.
پیش از بررسی برنامهها و صلاحیت هر یک از وزرا، کلیت برنامه دولت رئیسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس جمهور: عمل به وعده ها می تواند اعتماد را برگرداند
*رئیسی پس از صحبتهای مخالفین و مفاقین درباره کابینه سیزدهم: عمل به وعده ها می تواند اعتماد را برگرداند
*بنای عمل به وعده ها را دارم با ادعا نمی توانم این را اثبات کنم، مردم باید ببینند. مردم نباید تصور کنند که وعده ها برای انتخابات و ایجاد هیجان بوده است.
*آنچه من تقدیم مجلس کردم برنامهای چند صفحه ای و کلان است.
*نسبت به سفره مردم همه دولت مسئولیت دارند.
*رئیس جمهور که صبح هم از برنامه های خود در کمتر دو ساعت و نیم دفاع کرده بود در جلسه بعداظهر از باقیمانده وقت قانونی خود استفاده کرد
کدام وزرای پیشنهادی مخالفی در مجلس ندارند؟
*عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به جزئیات رسیدگی به رای اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: برای وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی، دادگستری و دفاع مخالفی ثبت نام نکرده است.
تذکر قالیباف برای رعایت پروتکلهای بهداشتی
*رئیسمجلس: صحن به صورت زنده از تلویزیون پخش میشود، مردم برداشت خوبی از ازدحام و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مجلس نداشتهاند
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی جلسه مجلس تا ساعت ۱۱.۱۰ متوقف میشود.
سلیمی در موافقت با کلیات کابینه سیزدهم: کابینه پیشنهادی رئیسی حلقه بسته مدیریتی را شکسته است
وی با اشاره به اظهارات حسینزاده بحرینی در مخالفت با برنامههای دولت سیزدهم گفت: نماینده مشهد چند حوزه را به عنوان خلاء در برنامههای رئیسجمهور یاد کردند که عبارت است از بانکهای خصوصی، محیط زیست، صندوقهای بازنشستگی و تبدیل وضعیت نیروهای شاغل. خلاءهای یاد شده به صورت جدی در برنامههای وزرا مورد بررسی قرار گرفته است؛ به عنوان مثال وزیر پیشنهادی کشاورزی در مورد محیط زیست برنامههای جدی دارد.
ایزد پناه در موافقت با کلیات کابینه: وزرای پیشنهادی، فساد ستیز، جهادی و با برنامه هستند
نماینده مردم ایذه در مجلس با اشاره به رویکرد دولت در اجرای سند تحقق دولت مردمی اظهار داشت: عدالت و پیشرفت کانون برنامه وزرای پیشنهادی بوده است. عدالت محوری، مبارزه با فساد، اقدام جهادی برای حل مشکلات کشور، استفاده از ظرفیت جوانان و نخبگان، حمایت از مراکز دانش بنیان نمونهای از مشترکات برنامههای وزرای پیشنهادی است. اجرای این برنامهها نیاز به حضور وزرای متعهد و متخصص در کابینه دولت دارد.
باباییکارنامی در مخالفت با کلیات کابینه: دولت باید برای مقابله با اقدامات بانکها برنامه داشته باشد
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی گفت: بانکها پدر ملت را درآوردهاند و توقع ما این است که دولت سیزدهم برنامه عملیاتی و اجرایی جهت مقابله با اقدامات بانکها داشته باشد.
فاضلی در مخالفت با کلیات کابینه: همه اعضای دولت باید در خدمت مقابله با کرونا باشند
نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی گفت: اولین مشکل جامعه ما مقابله با بیماری کرونا است و همه اعضای کابینه باید در این جهت فعال باشند.
مولوی در موافقت با کلیات کابینه: برنامه وزرای پیشنهادی با قوانین بالادستی مطابقت دارد
نماینده مردم آبادان خاطرنشان کرد: معاونت مجلس در ابتکار عملی برنامه وزرا را با اسناد بالادستی و برنامه ششم مقایسه کرد و برنامه اکثر وزرا با قوانین بالادستی مطابقت داشت.
حسینی در موافقت با کلیات برنامه پیشنهادی دولت: شاخص اصلی کابینه سیزدهم جوانگرایی و تخصص است
نماینده مردم اهواز در مجلس اظهار داشت: نمایندگان مجلس هفته گذشته ۲۶۰ جلسه با وزرای پیشنهادی داشتند که نشان از حمایت جدی آنها از برنامههای رئیسجمهور است. وزرای پیشنهادی و برنامههای آنها از علم و درایت خوبی برخوردار هستند. شاخص متبلور در کابینه رئیسجمهور، جوانگرایی، علم، تخصص و سلامت نفس است.
نوروزی در مخالفت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی دولت: برنامه وزرای پیشنهادی کیفی و توصیفی است
حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی دولت، گفت: برنامههای ارائه شده اغلب وزرا کیفی و توصیفی بود و بنده برنامه آنان را به صورت کمی ندیدم.
حسینزاده بحرینی در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی: برنامه وزرای پیشنهادی دولت مجزا و متفرق است
محمدحسین حسین زاده بحرینی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی دولت، گفت: برنامه وزرای پیشنهادی دولت مجزا و متفرق است و هر وزیری برنامه خودش را ارائه داده است و ترکیب این برنامهها مورد توجه قرار نگرفته است. توقع ما از دولت این بود که یک برنامه جامع و منسجم ارائه میکرد و باید هر بخش از آن را یک نفر از وزرای پیشنهادی قبول میکرد.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در مراسم بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام سجاد (ع)، اظهار کرد: صمیمانه از مردم و هیات ها برای عزاداری در ایام عاشورا با رعایت مقررات بهداشتی تشکر می کنم.
وی ادامه داد: از رییس مجلس، هیات رئیسه، کمیسیون ها و نمایندگان مجلس و ابتکار خوب و ارزشمند در بررسی وضعیت وزرای پیشنهادی و جلسات با وزرای پیشنهادی صمیمانه تشکر می کنم.
رییس جمهور با اشاره به برنامه های کلان دولت، افزود: امانت دار اولین دولت در گام دوم انقلاب هستیم. می دانیم فرصت خدمت کوتاه و مشکلات مردم بسیارند. اکنون نوبت حرکت جهادی و مردمی با استفاده از نظرات نخبگانی و مشارکت مردمی است. سند تحول دولت مردمی بیانیه گام دوم انقلاب، تعالی فرهنگ اسلامی ایرانی و توسعه روابط بین اسلامی است.
رئیسجمهور در مجلس: اولویت اول دولت مهار کروناست
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، حسین باغگلی؛ وزارت آموزش و پرورش، عیسی زارع پور؛ وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجت الاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب؛ وزارت اطلاعات، سیداحسان خاندوزی؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی، حسین امیرعبداللهیان؛ وزارت امور خارجه، بهرام عیناللهی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حجت الله عبدالملکی؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سیدجواد ساداتی نژاد؛ وزارت جهادکشاورزی، امین حسین رحیمی؛ وزارت دادگستری، امیر سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی؛ وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح، رستم قاسمی؛ وزارت راه و شهرسازی، سیدرضا فاطمی امین؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی زلفیگل؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی اسماعیلی؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد وحیدی؛ وزارت کشور، سیدعزت الله ضرغامی؛ وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، جواد اوجی؛ وزارت نفت، علی اکبر محرابیان؛ وزارت نیرو و سید حمید سجادی هزاوه؛ وزارت ورزش و جوانان، ۱۹ وزیری هستند که از سوی حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی برای اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شدهاند.
طبق ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی مجلس، در شروع بحث در مورد هیأت وزیران، رئیس جمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفی وزیران از ترکیب هیأت وزیران دفاع خواهد کرد. پس از آن مجلس، بررسی برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام برای مدت ۱۵ دقیقه انجام خواهد داد.
بعد از پایان بررسی کلیات برنامه پیشنهادی دولت ، مجلس وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی می شود.
به گزارش پایگاه 598، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (شنبه ۳۰ مردادماه) مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۰۳ آئین نامه داخلی مجلس از نمایندگان خواست نظر خود را درباره برگزاری جلسات علنی مجلس در دو شیفت صبح و عصر تا پایان رأی اعتماد به وزرا اعلام کنند.