کد خبر: ۴۹۰۷۵۶
زمان انتشار: ۱۳:۳۷     ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
ثبت رکورد تابستانه دلتا با ۶۲۰ فوتی در یک روز این واقعیت را نشان داد که هنوز تا رسیدن به شرایط ثبات فاصله داریم و برآوردها نشان می‌دهد حداقل تا ۱۴ روز آینده باید منتظر ثبت رکوردهای تازه‌ای باشیم.

در شرایطی که روز گذشته ثبت رکورد فوت ۶۲۰ نفر از هموطنان مشخصاً به دلیل ویروس دلتا همه را شوکه کرد برخی از کارشناسان براین باورند این روند تازه آغاز شده و باید تا ۱۴ روز آینده منتظر ثبت رکوردهای تازه‌ای در این زمینه باشیم.

در این زمینه کارشناسان براین باورند که سیر صعودی بیماری به دلیل قابلیت سرایت بسیار بالای دلتا در سراسر کشور موج سهمگینی از بیماران را روانه مراکز درمانی کرد که بدحالی برخی از آنها به نوعی تمام ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را در بخش بستری عادی و مراقبت‌های ویژه را تکمیل کرد که این اتفاق نهایتاً منجر به افزایش تعداد موارد فوتی شده؛ چون این سونامی در واقع نفس‌های کادر درمان را به شماره انداخت.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در تایید شرایط فعلی روز گذشته رسماً اعلام کرد: شرایط فعلی و روند صعودی بیماری در موج پنجم باعث شده تا هنوز امکان برآورد از رسیدن به قله پیک پنجم را نداشته باشیم و مشخص نیست که چه زمانی به این نقطه خواهیم رسید و این اتفاق نگران کننده است.

علیرضا رئیسی همچنین درباره شرایط استان‌ها تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان ۹ شهرستان در وضعیت زرد، ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۶ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند و در این استان به قله موج بیماری رسیده‌ایم البته این اولین موج جدی بیماری در استان سیستان و بلوچستان بوده و اکنون خوشبختانه روند نمودار بیماری در این استان، نزولی می‌شود. 

رئیسی  خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان ۱۳ شهرستان در وضعیت قرمز و ۲ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند. در استان هرمزگان علیرغم اینکه الگوی بیماری مشابه سیستان و بلوچستان داشت و شاید زودتر از سیستان و بلوچستان، موج بیماری در هرمزگان آغاز شد اما همچنان به قله موج بیماری نرسیده ایم و تحلیل های مختلفی در این زمینه وجود دارد که یکی از دلایل اصلی آن، حجم مسافرت‌ها و ورود گردشگران به ویژه به جزایر هرمزگان است. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از موضوعاتی که همواره در رصدخانه سلامت وزارت بهداشت به طور جدی پیگیری می کنیم، پایش رعایت پروتکل های بهداشتی در سراسر کشور است. در حال حاضر متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور حدود ۳۷.۴ درصد است.

وی تاکید کرد: اگر رعایت پروتکل های بهداشتی به کمتر از ۸۰ درصد برسد یعنی در معرض خطر هستیم. درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در استانهای مختلف متفاوت است بگونه ای که در تهران، ۴۴ درصد، سیستان و بلوچستان ۲۷ درصد، هرمزگان ۳۵ درصد، البرز ۴۴ درصد و خوزستان ۴۲ درصد است. 

از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به آغاز تعطیلات جدید تصویب شده ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید می‌کنند: تجارب تعطیلی‌های مشابه مثل تیرماه گذشته نشان داد که عدم رعایت جدی موارد قرنطینه و جلوگیری از جابه‌جایی گسترده جمعیت خود به معنی ایجاد بحران در چند روز بعد از تعطیلی است به همین دلیل از همین امروز پیش‌بینی می‌شود که ۱۴ روز آینده دوباره شاهد افزایش بحران در سراسر کشور باشیم.

این گروه معتقدند فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی در سراسر کشور و البته بی‌توجهی گروهی از هموطنان و بستن بار سفر قبل از آغاز محدودیت‌ها به نوعی این هشدار را به کادر درمان می‌دهد که باید خودشان را برای موج سهمگین‌تری در دو هفته آینده باشند چون دلتا قدرت سرایت و بیماری زایی ۶۰ درصد بیشتر از انواع ویروس قدیمی‌تر دارد و این روند می‌تواند صحنه‌های بحران در بیمارستان‌های هندوستان یعنی زادگاه ویروس دلتا را در کشورمان ایران دوباره زنده کند.

البته به گفته کارشناسان بهداشت و درمان این پایان ماجرا نیست چون هرچه مدیریت شرایط یک موج طولانی‌تر باشد قطعاً هزینه‌های آن رشد فزاینده‌تری نسبت به گذشته خواهد داشت که این روند احتمالاً منجر به تسلیم شدن کادر درمان خواهد شد؛ چون هرچند مدافعان سلامت با تمام توان مقابل این ویروس ایستادگی می‌کنند اما توانی برای آنها بعد ۱۸ ماه ایستادگی باقی نمانده است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به سهمگین بودن پیک پنجم نسبت به موج‌های گذشته گفت: طولانی شدن مدیریت و کاهشی شدن آمارها در یک پیک می‌تواند مشکلات را گسترش دهد.

علیرضا زالی در ادامه افزود: علی رغم گذشت نُه هفته از پیک پنجم کرونا همچنان همه شاخص‌های بیماری صعودی است، بنابراین طبق پیش بینی‌ها از امروز تا دو هفته دیگر در انتظار روزهای سختی خواهیم بود.

در چنین شرایطی کارشناسان می‌گویند: طولانی شدن روند مدیریت پیک‌ها می‌تواند این نگرانی را ایجاد کند که قبل از پایان یافتن یک موج بیماری یکباره شاهد شکل‌گیری پیک‌تازه‌ای بسیار مخرب‌تر از قبل باشیم دقیقاً اتفاقی که در پیک چهارم تجربه کردیم.

این گروه تاکید دارند: بهترین راهکار در شرایط فعلی افزایش سطح توجه به پروتکل‌های بهداشتی در کنار سرعت گرفتن واکسیناسیون خواهد بود اما واکسیناسیون در شرایط فعلی نمی‌تواند از افزایش روند بیماری جلوگیری کند و تنها دستاورد آن کاهش میزان مرگ و میر در پیک‌های آینده است و شاهد مثال آنهم افزایش تعداد بیماران واکسینه شدن در پیک پنجم است.

جدیدترین اخبار کرونا در ایران

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها