به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایلنا، فریدون عباسی درباره برنامههای ساماندهی یارانههای پنهان اظهار داشت: چند طرح در مجلس درباره یارانه پنهان انرژی مطرح است؛ نخست اینکه بنزین به هر نفر اختصاص داده شود. طرح دیگر اینکه چگونه کسی که بنزین بیشتری مصرف میکند هزینه بیشتری بپردازد و در مقابل این اضافه پرداخت بین کسانی خودرو نداشته و از سوخت استفاده نمیکنند، توزیع شود و دیگری طرح وان(جایگزین سهمیهبندی بنزین) است، البته این طرحها خام است و باید اشکالات اجرایی آنها برطرف شود.
وی افزود: ما تمامی طرحهای مطرح شده در خصوص یارانه سوخت را بررسی اولیه کرده و نظر کارشناسان مختلف و مشاوران کمیسیون را دریافت کرده و پاسخ هم دادهایم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در هر حال مردم نباید دچار استرس و تب و تاب شوند و این طرحها زندگیشان را تحتتاثیر قرار دهند، طرحها باید پخته و جامع بوده و دولت هم قبول داشته باشد. نباید شتابزده کار کنیم، با دقت بررسی کنیم تا به یک طرح جامع برسیم.
وی یادآور شد: باید به گونهای عمل کنیم که تمام حاملهای سوخت را تحت پوشش قرار دهیم و به مردم اجازه دهیم خودشان مصرف را مدیریت کنند.
عباسی گفت: دیدگاه ما بررسی کارشناسی بدون شتاب است حتما درست بررسی کنیم و گردش را کامل در نظر بگیریم یعنی بدانیم اگر احیانا قیمت و میزان مصرف تغییر کند روی چه موارد دیگری تاثیرگذار است، زیرا یک تصمیم کوچک در حاملهای انرژی روی خیلی از مراکز اقتصاد تاثیر گذاراست، باید حتما نظام حقوق و دستمزد کشور هم در کنار آنها در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: تغییر در یارانههای پنهان سوخت فقط در راستای این است که مردم خود کمک کنند مصرف بهینه شود، قرار نیست قیمت و میزان سوخت تغییر کند.
این نماینده مجلس ادامه داد: باید قدرت صادرات فرآورده برای کشور حاصل شود و از صادرات مردم هم نفع ببرند یعنی کسی که اتومبیل شخصی ندارد هم در یارانه سهیم باشد. درواقع وقتی دارندگان خودرو یارانه سوخت دریافت میکنند و کسانی هم که خودرو ندارند در این یارانه سهیم باشند، ما باید به یک راهحل درست برسیم.
وی خاطرنشان کرد: نباید به جامعه القا کنیم که سوخت گران میشود و یا مصرف مردم محدود میشود، اگر طرحی در مجلس بررسی میشود حتما باید در راستای مصرف بهینه بوده و قیمتها با زندگی مردم سازگار باشد.