به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایسنا در گزارش فرهنگستان آمده است: در پاییز ۱۳۹۹، حسن ملکی، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزشوپرورش، پس از رایزنی با برخی صاحبنظران و استادان ازجمله رؤسای فرهنگستان زبان و ادب فارسی و انجمن صنفی ویراستاران، شورایی در سازمان متبوع خود با عنوان «شورای عالی نگارش و ویرایش کتابهای درسی» تشکیل داد. در جلسات این شورا، علاوهبر برخی مقامات و کارشناسان سازمان پژوهش، موسی اسوار، هومن عباسپور، مهدی قنواتی و فهیمه شانه به نمایندگی از فرهنگستان زبان و ادب فارسی و انجمن صنفی ویراستاران حضور یافتند. تاکنون این شورا بیش از پنج جلسه تشکیل داده و نکات مهم این شیوهنامه بررسی و کارشناسی شده است. ویراست نخست این شیوهنامه، که مباحث صوری و رسمالخطی در آن درج شده، در تاریخ یکشنبه (۲۳ خرداد) در دفتر تألیف کتابهای درسی رونمایی شد.
گزارش این جلسه در وبگاه سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درج شده که در اینجا میآید.
کتاب «شیوهنامه ویرایش صوری» بهعنوان مرجع ویرایش کتابهای درسی توسط حسن ملکی معاون وزیر آموزش و پرورش رونمایی شد.
این کتاب اولین کتاب در حوزه شیوهنامه نگارش و ویرایش صوری بوده که توسط سعید فرمانی و با نظارت سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و همکاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی به تألیف درآمده است.
سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی قصد دارد با تدوین کتاب دستورالعمل برای ویرایش کتابهای درسی، نخستین و شاید مهمترین گام را در انسجامبخشی و ساماندهی تألیف کتابهای درسی گام بردارد.
این کتاب شامل هشت بخش نشانهگذاری، اعداد و ارقام، فهرستها، کوتهنوشتها، شکلها، ارجاعدهیها، علائم ویرایش کاغذی و دستور خط است. قرار است افزون بر کتابهای درسی، مرجع ویرایش دیگر منشورات سازمان اعم از کتابهای راهنمای معلمها، نشریات رشد، کتابها و مکاتبات و… بر اساس این کتاب انجام پذیرد.
تهیه این شیوهنامه پس از انتصاب حسن ملکی بهعنوان ریاست سازمان پژوهش و طی برگزاری جلسات یک سال گذشته و تعامل با فرهنگستان زبان و ادب فارسی تسریع شد و اکنون حاصل برگزاری این جلسات در قالب شیوهنامهای در اختیار علاقهمندان امر قرار میگیرد. در شورای بررسی و تدوین این شیوهنامه که با ریاست حسن ملکی تشکیل شد، علی محبی، حسین سوزنچی، موسی اسوار، فهیمه شانه، مهدی قنواتی، هومن عباسپور، ملاحت نجفی عرب، سیداکبر میرجعفری و… نیز حضور داشتند.