کد خبر: ۴۸۷۶۷۳
زمان انتشار: ۰۹:۴۴     ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
دیپلماسی التماس و انفعال به پایان عمر خود رسید؛
نگاهی کوتاه به سخنان، مواضع و برنامه‌های صدا و سیمایی عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده گویای این مطلب است که آنان هم برجام بی‌فرجام را شکست خورده می‌پندارند و در سخنان تبلیغاتی خود یا اصلا اشاره‌ای نمی‌کنند و یا بسیار کم وکوتاه نامی می‌برند و تمام می‌کنند زیرا بخوبی همگان می‌دانند که با طرح آن عاقبت خوشی در سبد آرای‌ ایشان قابل تصور نیست. در نتیجه عطای طرحش را به لقای دولت حسن روحانی بخشیده اند.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، ترافیک این روز‌های رسانه‌ها قطعا بسیار زیاد و موضوعات مطرح شده در آن نیز متنوع و در ابعاد گوناگون به طرح موضوعات سلبی و یا ایجابی هریک از کاندیدا‌ها و جریانات حامی و همسو با تفکرات و وعده‌های آنان می‌پردازند.


اگر بخواهیم ما نیز نگاهی را مطرح و ابعاد مختلف آنرا مورد بررسی قرار دهیم و به موضوع جدیدی اشاره نکنیم قطعا خود را مدیون وقت و عمر خوانندگان گرامی کرده‌ایم. لذا در این نوشتار قصد این راقم توجه دادن به موضوعی است که به عمد و یا تغافل از سوی دولتمردان و اصلاح طلبان با سکوت گذشته و کاندیدا‌های منتسب‌ایشان هم به آرامی از کنارش رد شده اند. یا آنرا پررنگتر از دیگر موضوعات طرح نکرده اند:

۱- نگاهی کوتاه به سخنان، مواضع و برنامه‌های صدا و سیمایی عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده گویای این مطلب است که آنان هم برجام بی‌فرجام را شکست خورده می‌پندارند و در سخنان تبلیغاتی خود یا اصلا اشاره‌ایی نمی‌کنند و یا بسیار کم وکوتاه نامی می‌برند و تمام می‌کنند زیرا بخوبی همگان می‌دانند که با طرح آن عاقبت خوشی در سبد آرای‌ایشان قابل تصور نیست. در نتیجه عطای طرحش را به لقای دولت حسن روحانی بخشیده اند

۲- حتی شخصی چون عبدالناصر همتی که اینروز‌ها توجه جریان \"تکرارمی‌کنم\" را هم برای نمایندگی غرب گرایان بخود جلب کرده است نیز در حالی که بقول یکی از روزنامه‌های اصلاح طلب: از مدت‌ها قبل بسیاری از دولتمردان متوجه این موضوع شده‌اند که جدایی از دولت و مسیر دیگری را طی کردن هم عاقبت به‌خیری دارد و هم محبوبیت می‌آورد، چراکه دولت بی‌برنامه و بدون تدبیر حسن روحانی تا توانست هم‌امید را از مردم گرفت و هم محبوبیت را از خود، در سخنان و مواضع خود بر برجام تاکید زیادی ندارند و بر خلاف اینکه خود و بسیاری از سیاستمداران و اقتصاددانان بخوبی می‌دانند که روحانی در یک جنگ زرگری برای محبوب نمودن همتی، او را از رئیس‌کل بانک مرکزی برکنار می‌کند. لکن باز هم برجام و تبعات آن که (تشدید تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز) میراث جاویدان و محبوب حسن روحانی است مغفول و یک پرسش بزرگ بی‌جواب است وآن اینکه مگر همتی نبود که با اجرای سیاست‌های دولت دلار را نزدیک به ۳۰هزار تومان رسانید؟ پس بهتر است همتی نیز پاسخگوی عملکرد گذشته خود باشد اما وی ترجیح می‌دهد به آرامی از کنار برجام بگذرد! و اگر هم مسئولیتی در باره وضعیت فعلی مردم بدوشش قرار می‌گیرد ابعاد و حجم و عمقش به اندازه گستره کل کشور و کل نسل‌های امروز و فردای ایران و ایرانی نباشد.

۳- مذاکرات مستمر و دیپلماسی التماس و انفعال در شهر‌های مختلف اروپایی در طول چند سال گذشته و همچنین استقرار تقریبا دائم و همیشگی! \"عباس عراقچی\" در وین اتریش (به هزینه ملت شریف و مورد تحریم ایران) برای آخرین مرحله و شاید آخرین دوره حضورش در ساختار قدرت سیاسی کشور نشان از این دارد که تمام توان جریان غرب گرا در ایران هنوز هم چشم‌امید به برجام و رفتار حمایتی غربی‌ها در دادن امتیازی حتی در حد لغو چند تحریم بی‌خاصیت و خنثی دارد لاکن هم غرب گرایان و هم غربی‌ها بخوبی می‌دانند که برجام در شرایط فعلی فقط امکان دارد که بتواند در خوشبیانه‌ترین حالت‌های سیاسی - انتخاباتی فرصتی دوباره برای استمرار در قدرت را برای اشراف سالاران قدرتمدار فراهم کند که بر حجم و قدرت اقتصادی خود بیفزایند اما برای ملت ایران هیچ دستاوردی نداشته و نخواهد داشت.

۴- درست است که بگوییم حسب ظاهر سرنوشت برجام به دولت سیزدهم‌ گره‌خورده است و باید به انتظار نشست. دید که کدام تفکر و جریان سیاسی قدرت اجرایی کشور را در دست می‌گیرد لاکن باید توجه داشت:

هر دولتی با هر‌ ایده‌ای که باشد قطعا تا سال‌ها با تبعات تعهدات دولت روحانی و دیپلماسی لبخند ظریف سال‌ها دست و پنجه نرم خواهد کرد و ملت نیز کماکان تاوان خواهد پرداخت.

اگر تاکنون صحبتی از سوی کاندیدا‌های متمایل به اصلاح طلبان و دولتی‌ها مشاهده نمی‌شود بیشتر به این خاطر است خود را از نماد هزینه‌های برجام به جایگاه منافع برجامی ارتقاء دهند و اگر در آینده با هنر نیرو‌های مسلح و هدایت‌های رهبری معظم انقلاب غربی‌ها مجبور به پذیرش تعهدات برجامی خود شدند اصلاح طلبان بتوانند این امر را محصول و مالخود شده تلاش‌های خویش در برجام اعلام کنند.

در مناظرات پیش رو بنظر راقم همتی و علیزاده برای فرار از تبعات برجام سعی خواهند کرد با هیاهو و جو‌سازی‌های رسانه‌ای افکار عمومی را از مسیر توجه و موضوعاتی که کاندیدا‌های انقلابی قطعا در جایگاه منتقدان برجام موضوعات آنرا روی میز خواهند آورد منحرف سازند. یادمان باشد که همتی در توئیتی خداحافظی خود از روحانی بخاطر برجام تقدیر کرده بود(من هم مثل همه مردم بخاطر دفاع‌ایشان از برجام مدیون‌ایشانم. ) اما همتی دچار یک پارادوکس عجیب در م ناظره اول هم در این باره شد و آن اینکه گفت: من نماینده روحانی نیستم. از بانک مرکزی به خاطر اختلاف از روحانی کنار گذاشته شده‌ام. روحانی بینش اقتصادی نداشت. چگونه کسی که بینش اقتصادی نداشت توانسته با مدیریت خود برجام را به سرانجام برساند در نتیجه این مطالب با قبول کنیم که برجام نه محصول روحانی که دستاورد یارانی چون همتی و ظریف بوده است و لاغیر.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها