کد خبر: ۴۸۶۰۱۷
زمان انتشار: ۱۱:۳۵     ۲۵ اسفند ۱۳۹۹
باز نشر به مناسبت تلاش بی ثمر دولت برای احیای برجام در دولت بایدن:
از همان ابتدای روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده، بزرگان و دلسوزان نظام به دولت هشدار دادند که بایدن و ترامپ برای اعمال فشار بر ایران، یک هدف را دنبال می کنند و فرقی در سیاست های خصمانه آمریکا در قبال ایران وجود ندارد و دل خوشی به برجام و نادیده گرفتن ظرفیت های داخلی، ضررهای جبران ناپذیری برای کشور به دنبال دارد.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، پس از انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دولت بایدن، از گوشه و کنار پاستور زمزمه هایی مبنی بر احیای برجام و بازگشت آمریکا به برجام شنیده می شد و نور امیدی در دل دولتی ها روشن شده بود! اما از همان ابتدای روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده، بزرگان و دلسوزان نظام به دولت هشدار دادند که  بایدن و ترامپ برای اعمال فشار بر ایران، یک هدف را دنبال می کنند و فرقی در سیاست های خصمانه آمریکا در قبال ایران وجود ندارد و دل خوشی به برجام و نادیده گرفتن ظرفیت های داخلی، ضررهای جبران ناپذیری برای کشور به دنبال دارد. در همین رابطه ابوالفضل عمویی نماینده مجلس پس از تصویب اقدام راهبردی در گفتگویی با پایگاه 598 به این امر اشاره کرد و تاکید کرد که مجلس در کنار دولت حاضر است که اثرات تحریم ها را بی اثر و با بالابردن توان داخلی بتواند اثرات زیان بار برجام را خنثی کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیحات تکمیلی در خصوص طرح راهبردی گفته بود: روند بررسی این طرح که مسیر تقریبا طولانی را طی کرد از اوایل مهرماه شروع شده بود. پس از بد عهدی اروپایی ها و تلاش های آمریکا برای فعال سازی مکانیزم ماشه و تحریم هایی که طی چند مرحله اجرا کرده بود، طرح های مختلفی از طرف همکاران برای مقابله با اروپا و آمریکا در مجلس مطرح شد. همین امر باعث شد که رئیس مجلس، از کمیسیون امنیت ملی درخواست کند همه این طرح ها تجمیع شده و به صورت یک طرح جامع درآید. ما در کمیسیون امنیت ملی پس از برگزاری جلسات بسیار و تجمیع تمامی دیدگاه ها و نظرات دستگاه های مختلف، توانستیم تمامی طرح های مختلف را به صورت یک طرح واحد در آوریم.

وی ادامه داد: ما در کمیسیون اصرار داشتیم که این طرح پیش از انتخابات آمریکا تصویب شود تا این واقعیت را بیان کنیم که برای ما فرقی نمی کند که بایدن رئیس جمهور شود یا ترامپ؛ آن چیزی که برای ما تعیین کننده است سیاست ها و اقدامات آمریکایی ها می باشد. همانطور که مشاهده کردید، بایدن و ترامپ برای اعمال فشار بر ایران، یک هدف را دنبال می کنند. بر این مبنا نگاه ما در مجلس این نبود که معطل بشویم تا نتیجه انتخابات آمریکا مشخص شود؛ ما برای اینکه تحت تأثیر آن فضا قرار نگیریم تصمیم گرفتیم که به فوریت تصویب این طرح، سرعت بدهیم که الحمدالله این اتفاق امروز افتاد.


وی در پایان با اشاره یکی از بندهای این طرح که به تکلیف دولت پس از تصویب این قانون اشاره دارد(چنانچه پس از ۳ ماه از تصویب این قانون طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.)، گفت: به جهت اینکه دولت وظیفه مذاکره و همچنین امکان تهیه گزارش در این زمینه را به دوش دارد، مجلس از دولت فقط درخواست گزارش می‌کند ولی تصمیم گیری نهایی با مجلس می‌باشد. 

گفتنی است مجلس شورای اسلامی سال گذشته با تصویب یک فوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» گام مهمی برای وادار سازی آمریکا و اروپا به لغو تحریم‌ها برداشت. تکلیف دولت به تولید سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد، راه اندازی هزار سانتریفیوژ IR-۲m در بخش زیر زمین تاسیسات نطنز، نصب و راه اندازی هزار سانتریفیوژ IR-۶ تا پایان سال جاری در فردو و اقدام فوری برای احیای قلب راکتور اراک به شرایط قبل از برجام، از جمله مهم ترین بخش های این طرح راهبردی است.

* علی شعبانی

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها