کد خبر: ۴۸۵۹۳۸
زمان انتشار: ۱۲:۰۸     ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
روند مرگ و میرهای کرونایی در موج چهارم کرونا، به شکلی است که مرز بین سه تا پنج دقیقه یک فوتی کرونا در کشور رقم خورده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، شرایط کرونایی کشور وخیم‌تر از آن چیزی است که تصورش را در موج چهارم می‌کردیم. به طوری که شاهد رکوردشکنی مرگ و میرها و بستری‌های بیماران در یک ماهه اخیر هستیم.

بر اساس آنچه تاکنون در آمارهای روزانه وزارت بهداشت به چشم می‌خورد، میزان مرگ و میرها در نوسان است و هر سه دقیقه تا پنج دقیقه یک فوتی را شاهد هستیم.

در اول اردیبهشت ۱۴۰۰، آمار فوتی‌ها ۴۵۳ نفر اعلام شد و این بیشترین آمار مرگ و میر تا کنون در سال جدید بوده است. زیرا، قبل از این، رکورد ۴۸۶ مرگ در ۲۶ آبان ۱۳۹۹ ثبت شده بود.

بر همین اساس، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر و در سال ۱۴۰۰، شاهد نوسان مرگ و میر در هر سه تا پنج دقیقه هستیم. اما، اینکه چرا این روند همچنان در حال شتاب است، سوالی است که متخصصین حوزه پزشکی به آن پاسخ می‌دهند.

شرایط واقعاً بحرانی است

حمید عمادی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی، با عنوان این مطلب که تعداد مراجعان کرونایی به بیمارستان‌ها بسیار بالا بوده و شرایط واقعاً بحرانی است، گفت: ما افرادی را که تا قبل از عید بد حال نبودند ولی بستری می‌کردیم، دیگر بستری نمی‌کنیم و با دادن داروهای لازم و در صورت امکان تهیه اکسیژن به منزل می‌فرستیم تا بار شدید بر بیمارستان‌ها کم شود.

ما افرادی را که تا قبل از عید بد حال نبودند ولی بستری می‌کردیم، دیگر بستری نمی‌کنیم وی یا تاکید بر رعایت دستورات بهداشتی و دوری از حضور در تجمعات و میهمانی‌ها، افزود: ما افرادی را داشتیم که برای بار دوم و سوم هم دچار کرونا شدند، اما دفعات بعد با شدت کمتری بوده است.

کمبود تخت‌های بیمارستانی

در همین حال، سید فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با عنوان این مطلب که در پیک چهارم کرونا و کمبود تخت‌های بیمارستانی نیاز به تغییر شرایط داریم، گفت: در مراکز ۱۶ ساعته شبکه بهداشت و درمانگاه‌های سرپایی در صورت نیاز لازم است در خصوص داروهای تجویزی در زمینه آنتی وایرال ها، ضدالتهابی‌ها و کورتیکو استروئیدها تصمیم‌گیری شود.

علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به فعالیت ۲۱ مرکز ۱۶ ساعته در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: پزشکان به طور متوسط روزانه ۱۰۰ بیمار را از طیف خفیف تا شدید ویزیت می‌کنند.

رفتار ویروس قابل پیش بینی نبود

کیوان گوهری مقدم رئیس بخش ریه و ICU داخلی بیمارستان شریعتی گفت: در موج چهارم رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی و متفاوتی را از بیماری شاهد بودیم و تنها با یک معیار پاراکلینیک نمی‌توان بیماری را مدیریت کرد.

تداوم افزایش مرگ و میرها تا دو ماه آینده

در همین حال، پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به پیامدهای منفی عدم جلوگیری از مسافرت‌های نوروزی و عدم اعمال محدودیت‌ها در شیوع بیماری، گفت: اگر در دو هفته تعطیلات نوروز محدودیت ایجاد می‌شد مطمئناً وضعیت ما بهتر از شرایط کنونی بود.

وی با بیان اینکه از اول فروردین ۱۴۰۰ شاهد هجوم بیماران به اورژانس بیمارستان‌ها بودیم، افزود: اگر در حال حاضر نیز محدودیت‌ها را اعمال کنیم اتفاق خاصی در این موج نخواهد افتاد و این موج دو ماه طول خواهد کشید، زیرا تجربه نشان داده است زمانی که یک موج شروع می‌شود دو ماه طول می‌کشد، تنها می‌توان با انجام برخی اقدامات ارتفاع موج را تا حدی کم کرد اما در خود موج نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

حداقل تا دو ماه آینده «آی سی یو» ها و بیمارستان‌ها پر خواهد بود و متأسفانه مرگ و میرها بیشتر خواهد شد طبرسی با بیان اینکه حداقل تا دو ماه آینده «آی سی یو» ها و بیمارستان‌ها پر خواهد بود و متأسفانه مرگ و میرها بیشتر خواهد شد، پیش بینی کرد که شاهد افزایش میزان مرگ و میرها خواهیم بود.

وی با عنوان این مطلب که هر روز با علائم جدیدی از بیماری کرونا در جهان مواجه می‌شویم، گفت: سکته‌های مغزی و قلبی برای جوانانی که هیچ زمینه بیماری و سابقه‌ای ندارند را می‌توان بخشی از آثار و علائم نو ظهور بیماری کرونا عنوان کرد.

روند بیماری همچنان صعودی است

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله در گزارشی که روز شنبه چهارم اردیبهشت ۱۴۰۰ و در پایان جلسه ستاد ملی کرونا، ارائه داد، وضعیت بیماری را همچنان صعودی دانست و گفت: در ۷ استان تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، لرستان و همدان روند شیوع بیماری به شدت صعودی است و در مجموع ۲۵ استان وضعیت خوبی ندارند.

وی افزود: در تعدادی از استان‌ها به اوج کرونا رسیده‌ایم و در استان‌هایی مانند مازندران، خوزستان، قزوین، فارس، اردبیل، یزد و کردستان روند نسبتاً ملایمی طی می‌شود و تعدادی از استان‌ها نیز روند نزولی کرونا شروع شده است.

شتاب مرگ‌های کرونایی ادامه دارد

با توجه به گزارش سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و اینکه میزان رعایت پروتکل‌ها آن طور که باید در سطح مطلوبی نیست، به نظر می‌رسد باید همچنان منتظر سیر صعودی مرگ‌های کرونایی در کشور باشیم. به طوری که گفته می‌شود از تعداد بیماران بد حال که در بخش‌های آی سی یو بیمارستان‌ها بستری هستند، می‌توان حدس زد که از ۵۱۰۷ بیمار بد حال، مرگ‌های کرونایی چگونه خواهد بود.

قطعاً ادامه این وضعیت و سهل انگاری در رعایت پروتکل‌ها، حداقل تا زمانی که دسترسی همگان به واکسن امکان پذیر نیست، می‌تواند بر شدت مرگ و میرها بیافزاید.



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها