رپرتاژ/ صنعت بسته بندی مواد غذایی در زندگی مدرن امروزی، امری ضروری محسوب میشود. بسته بندی علاوه بر افزایش مدت ماندگاری، توزیع راحتتر محصول و تأثیر زیاد بر جذابتر به نظر رسیدن محصول، مسئله مهمی با عنوان بهداشت محصول را نیز به همراه دارد. رعایت بهداشت امری بسیار مهم در تمامی مراحل تولید و بسته بندی مواد غذایی محسوب میشود؛ بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمینه بسته بندی مواد غذایی نسبت به بسته بندی سایر محصولات باید سختگیرانهتر صورت گیرند.
یکی از روشهای بستهبندی محصولات تولیدی در کارخانهها، شیرینگ کردن محصولات است و درواقع نوعی بسته بندی نهایی برای محصولات محسوب میشودکه جلوهای خاص به محصول میبخشد. در این نوع از بستهبندی یک روکش پلاستیکی شفاف و خاص، به جهت زیبایی، حفاظت در برابر ضربه و خراش، برهمنخوردن چینش، افزایش مقاومت و سایر موارد دور محصول را محصور مینماید. شرینک کردن مانع از نفوذ گردوغبار و رطوبت به داخل محصول میشود، این نوع بستهبندی نسبت به سایر بستهبندیها مانند کارتن، بسیار مقرونبهصرفهتر است. باید توجه نمود که شیرینگ پی وی سی مواد غذایی مختلف نیز با یکدیگر بسیار متفاوت است.
تبلیغ: استعلام قیمت و خرید فیلم استرچ کره ای - مناسب بسته بندی مواد غذایی
بسته بندی بیسکوییت
بسته بندی بیسکوییت باید به صورتی انجام گیرد که در اثر حمل و نقل و شرایط محیطی دچار خرد شدن و کاهش کیفیت محصول نشود. توجه به بودجه در بسته بندی امری ضروری است و معمولا بسته بندی 10 درصد از هزینه کل محصول را شامل میشود. بسته بندی محصولی مانند بیسکوییت اگر با رعایت اصول صورت گیرد علاوه بر جذب مشتری برای خرید، به ماندگاری و حفظ کیفیت این محصول نیز کمک بسیار زیادی مینماید.
معمولاً بیسکوییتهایی که بهصورت جعبهای به بازار ارائه میشوند در مرحله نهایی با لایهای از نایلون شرینک پوشانده میشوند. این نوع بسته بندی مانع از نفوذ رطوبت، گردوغبار و سایر موارد به داخل محصول میشود.
ویژگیهای بسته بندی مواد خشک
هر نوع ماده غذایی دارای الزامات و مقررات خاصی برای بسته بندی است بهطوریکه بسته بندی نامناسب بر روی کیفیت و مزه محصول اثر منفی میگذارد. بسته به نوع محصول، بسته بندی میتواند داخل جعبه، قوطی و حتی بطری صورت گیرد.
- عدم وجود مواد سمی در جنس بسته بندی
- مقاومت در برابر فشار و ضربه خارجی
- بهصرفه و ارزان بودن
- قابلیت تحمل تغییرات دمایی در مراحل انبارداری، جابهجایی و فروش
- قابلیت کنترل در انتقال رطوبت، بخار آب و گازهایی مانند اکسیژن، دیاکسیدکربن و نیتروژن
- شفافیت و درخشش کافی برای جلب نظر کردن مشتری
- قابلیت پذیرش چاپ و دوخت در حرارت بر روی بسته بندی
- قابلیت شکلپذیری به کمک خلأ، فناوری حرارتی و باد
- قابلیت استفاده در ماشینهای لفاف را دارا باشد
- از هر نظر محصول را در مقابل نور، گردوغبار و انواع واکنشهای شیمیایی حفاظت نماید
- بسته بندی مناسب درواقع نوعی ایمنسازی در حین حملونقل نیز محسوب میشود
پیشنهاد: مقایسه و بررسی انواع پلاستیک بسته بندی– مناسب برای مواد غذاییخشک
پلاستیک بستهبندی مواد غذایی
تمام کارخانههای تولیدکننده مواد غذایی نیاز اساسی به پلاستیک جهت بسته بندی محصولات خود دارند. برای بسته بندی مواد غذایی از پلاستیکهایی شامل فیلم opp و cpp استفاده میشود. نایلونهای شیرینگ انواع مختلفی دارند که برخی از آنها برای بسته بندی مواد غذایی مناسب هستند.
cppها به دلیل شفاف بودن، قابلیت چاپ، لمینت بالا و نرمتر بودن برای بسته بندی مواد غذایی بسیار مناسبتر هستند.
بررسی نایلون شیرینگ
حضور این نوع نایلونها در برخی از صنایع بسیار ضروری است بهطوریکه نبود آنها موجب توقف در تولید میشود. برخی از صنایع از این نایلونها جهت پلمب کردن درب ظروف و حتی بهعنوان لیبل بر روی ظروف مواد غذایی مانند سس، شربت، دوغ و غیره استفاده مینمایند بدین صورت که یک غلاف از این نایلون بر روی بخش موردنظر قرار داده و سپس محصول برای چند ثانیه از تونلی که حرارت ساطع میکند عبور داده و همین امر موجب محصور و جمعشدن نایلون در اطراف محصول میشود.
استفاده از این نوع نایلونها در بسته بندی بسیار بهصرفه است و سبب کاهش چشمگیری در هزینه بسته بندی میشود. نایلون شیرینگ، پس از بسته بندی تحت دمای 160 تا 230 درجه سانتیگراد قرار میگیرد و به دلیل نازک بودن بهراحتی تغییر شکل داده و محصول را وکیوم مینماید. این نایلونها بهصورتتکلایه و چندلایه تولید میشوند که هرچه تعداد لایهها بیشتر باشد سبب بالاتر رفتن کیفیت بستهبندی میشود. این نوع نایلونها برای انواع بستهبندیها مناسب است و سبب افزایش سرعت و کیفیت در بسته بندی نیز میشود.
عرض این نایلونها از 10 تا 120 سانتیمتر متغیر است و ضخامتی بین 30 تا 200 میکرون را دارا هستند. در زمان انتخاب ابعاد و ضخامت نایلون، توجه نمایید که متناسب با نوع محصول و ابعاد آن باشد زیرا در این صورت میزان ضایعات به مقدار بسیار زیادی کاهش مییابد تنها کافی است که ابعاد نایلون 10 درصد بزرگتر از اندازه محصول باشد. این نایلونها باید در مکانهای خشک و خنک و بهدوراز تابش نور خورشید و رطوبت نگهداری شوند. از ویژگیهای بسیار برجسته این نوع نایلونها قابلیت چاپ رنگی بر روی آنها است که قابلیتی بسیار کاربردی برای متمایزکردن برندها نسبت به یکدیگر است. در زمان بسته بندی باید توجه کرد که دمای دستگاه بیش از حد زیاد نباشد تا سبب ذوب شدن نایلون نشود.
تولید کننده پلاستیک بسته بندی مواد غذایی
شرکتهای بسیار زیادی در زمینه تولید پلاستیک بسته بندی مواد غذایی فعالیت میکنند. پلاستیک بستهبندی مواد غذایی انواع مختلفی دارد که هرکدام در ابعاد و ضخامتهای گوناگون و برای کاربردهای متنوعی تولید میشوند. فرایندپذیری خوب، مقاومت فیزیکی و شیمیایی مناسب، انعطافپذیری و شفافیت از جمله ویژگیهای انواع پلاستیکهای بسته بندی دانست که امروزه در کشور ایران با کیفیتی بالا و در سطح استانداردهای بینالمللی تولید و در اختیار صنایع مختلف قرار داده میشود. تولیدکنندگان این محصول با بهکارگیری از فناوری روز دنیا و مهارت نیروی انسانی توجه مشتریان خارجی را به کیفیت بالای پلاستیکهای بسته بندی جذب کردهاند.
خرید رول شیرینگ
برای استعلام قیمت و خرید رول شرینک پی وی سیمیتوانید به سایتهای معتبر، مراکز خرید و نمایندگیهای فروش کلی و جزئی مراجعه نمود و این محصول را متناسب با نوع نیاز خریداری نمود. عوامل زیادی بر قیمت رول شیرینگ تأثیرگذارند که شامل برند، کیفیت، ابعاد و ضخامت است. یکی از مزیتهای خرید اینترنتی، خرید مستقیم از تولیدکننده بدون حضور واسطه است که تأثیر چشمگیری در قیمت تمام شده خواهد داشت. از دیگر مزایای خرید اینترنتی رول شیرینگ جلوگیری از رفتوآمد اضافی و هزینههای ناشی از آن است.
سخن پایانی
برای اینکه مشتریمحصول شما را جهت خرید انتخاب نماید نیازاست تا حس خوبی به کالای شما پیدا کند و این حس خوب بیش از هر چیزی از طریق دیدن صورت میگیرد؛ بنابراین نوع بستهبندی در میزان فروش محصول بسیار مؤثر است.
شما بهعنوان صاحب کسبوکار یا کسی که میخواهد بهتازگی وارد صنعت بسته بندی شود، اگر بتوانید بسته بندی جذاب و چشمنوازی برای محصول خود فراهم کنید، نسبت به دیگران، شانس بیشتری برای فروش کالای خود خواهید داشت. یک بسته بندی جذاب مانند قلاب عمل کرده و مشتری را جذب کالای شما خواهد کرد.