سامولی راوتاوا از دانشگاه هلسینکی فنلاند و همکارانش در مورد اثرات طولانی مدت دادن آنتی بیوتیک به نوزادان در طی دو هفته پس از تولد مطالعه کردند.
آنها رشد ۱۲ هزار و ۴۲۲ کودک را از بدو تولد تا شش سالگی ثبت کردند. همه آنها بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ در بیمارستان دانشگاه تورکو در فنلاند به دنیا آمدند. از این تعداد، به ۱۱۵۱ نوزاد در ۱۴ روز اول زندگی آنتی بیوتیک داده شد، زیرا پزشکان مشکوک به عفونت باکتریایی بودند.
نوزادانی که آنتی بیوتیک دریافت کردند، در طول شش سال اول زندگی خود به طور قابل توجهی قد و وزن کمتری نسبت به کودکانی که به آنها آنتی بیوتیک داده نشده بود، داشتند اما این فقط در پسران مشاهده شد، نه دختران.
راوتاوا میگوید: ما برای اولین بار نشان دادیم که قرار گرفتن در معرض آنتی بیوتیک در روزهای اول زندگی اثرات طولانی مدتی دارد.
محققان گمان میکنند آنتی بیوتیکها باعث تغییرات طولانی مدت در میکروبیوم روده نوزادان و در نتیجه کاهش رشد آنها میشوند.
به گفته راوتاوا از آنتی بیوتیکها برای از بین بردن باکتریهایی که ممکن است باعث بیماری شوند، استفاده میشود که از این طریق ناخواسته سایر باکتریهای مفید نیز از بین میرود. به نظر میرسد این تغییر در میکروبیوم روده عامل اصلی اختلال رشد در پسران جوان پس از استفاده از آنتی بیوتیک باشد.
برای آزمایش این ایده، آنها میکروبهایی را از مدفوع نوزادانی که آنتی بیوتیک به آنها داده نشده بود استخراج و در موشها کاشتند. آنها نتایج مشابهی را مشاهده کردند. اینکه چرا این اثر فقط در مردان مشاهده میشود، هنوز در حال بررسی است.
مارتین بلزر از دانشگاه راتگرز نیوجرسی میگوید این ممکن است به تفاوتهای مربوط به جنس در بیان ژن روده مرتبط باشد زیرا مردان و زنان از دو روز پس از تولد، تفاوتهای ژنتیکی در روده را تجربه میکنند.
اثرات طولانی مدت یک دوره آنتی بیوتیک باید بررسی شود اما راتاوا میگوید: ما نباید فراموش کنیم که داروها برای جلوگیری از عفونت شدید باکتریایی در نوزادان لازم هستند. به اعتقاد او آنتی بیوتیکها زندگی افراد را نجات میدهند.