کد خبر: ۴۸۳۵۰۶
زمان انتشار: ۰۹:۲۳     ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
«مردم ایران را موش آزمایشگاهی هیچ کشوری نخواهیم کرد»؛ این جمله‌ای است که بار‌ها از دهان رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت شنیده‌ایم و همین رویکرد هم موجب شد در اوج القای جهانی برای تزریق واکسن فایزر و پیش از آنکه دنیا در برابر عوارض جانبی و مرگ‌های مشکوک ثبت‌شده پس از تزریق فایزر دچار ابهام شود، ما از خرید و تزریق این واکسن خودداری کنیم، چراکه بنا نبود مردم ایران موش آزمایشگاهی هیچ کشوری باشند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از جوان آنلاین: رسانه‌ای شدن خبر واردات واکسن روسی به کشور با حاشیه‌هایی همراه بود؛ حاشیه‌هایی از جنس ابهام در سلامت، ایمنی و اثرگذاری این واکسن. حتی صحبت‌های سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره مجوز اضطراری این سازمان برای واردات واکسن روسی به این حاشیه‌ها پایان نداد. حالا وزیر بهداشت شخصاً به میدان آمده و با تأکید بر اینکه اجازه ورود واکسن نامطمئن را به کشور نمی‌دهد، گفت: «ما واکسنی وارد کشور می‌کنیم که فاز ۳ مطالعات بالینی‌اش بیرون از این سرزمین صورت گرفته باشد و گواهی مصرف اضطراری داشته باشد. همچنین ما واکسنی را وارد این کشور خواهیم کرد که حداقل در پنج یا شش کشور دنیا هم خریده و مصرف شود. ما پنج منبع شناسایی و ثبت کردیم. یکی از این منابع واکسن روسی در کشور‌های روسیه، آرژانتین، مجارستان، صربستان، مکزیک، امارات متحده عربی، پاکستان، بلاروس، بولیوی، الجزایر و برخی کشور‌های دیگر مصرف شده‌است.»

«مردم ایران را موش آزمایشگاهی هیچ کشوری نخواهیم کرد»؛ این جمله‌ای است که بار‌ها از دهان رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت شنیده‌ایم و همین رویکرد هم موجب شد در اوج القای جهانی برای تزریق واکسن فایزر و پیش از آنکه دنیا در برابر عوارض جانبی و مرگ‌های مشکوک ثبت‌شده پس از تزریق فایزر دچار ابهام شود، ما از خرید و تزریق این واکسن خودداری کنیم؛ چراکه بنا نبود مردم ایران موش آزمایشگاهی هیچ کشوری باشند. چند روز پیش، اما رسانه‌ای شدن خبر واردات واکسن کرونای روسی و واکنش برخی چهره‌ها درباره ایمنی و سلامت این واکسن موجب شکل‌گیری دامنه وسیعی از شایعات و علامت سؤال‌های متعددی در مقابل این واکسن شد؛ اینکه آیا واکسن کرونای روسی کارایی لازم را دارد یا بناست بر خلاف قول وزیر بهداشت و رئیس‌جمهور مردم ایران موش آزمایشگاهی واکسن روسی شوند؟!

روز گذشته سعید نمکی وزیر بهداشت در برابر رسانه‌ها قرار گرفت تا به سؤالات و ابهامات پیش آمده پاسخ دهد.

قول مرکل برای دریافت مجوز اتحادیه اروپا برای واکسن روسی

واکسن اسپوتنیک وی که توسط شرکت گامالیای روسیه تولید شده برای استفاده در روسیه و سایر نقاط دنیا تأیید شده و دو ماه است تزریق آن آغاز شده‌است. مؤسسه تحقیقاتی سازنده این واکسن در دسامبر گذشته اعلام کرد واکسن مذکور دارای ۴/ ۹۱ درصد اثربخشی در برابر ویروس کرونا است. از جمله کشور‌هایی که این واکسن به طور گسترده در آن‌ها توزیع شده می‌توان به آرژانتین و بلاروس اشاره کرد. مجارستان نیز به‌عنوان اولین کشور عضو اتحادیه اروپا، اخیراً برای دریافت این واکسن با روسیه قرار‌داد امضا کرده و آلمان نیز اعلام کرده بعد از تأیید اداره بهداشت اتحادیه اروپا، برای تولید مشترک واکسن اسپوتنیک و استفاده از آن اقدام خواهد کرد. آنگلا مرکل تأکید کرده این کشور در فرایند دریافت مجوز اتحادیه اروپا به روسیه کمک خواهد کرد. همچنین مزیت مهم این واکسن آن است که نیازی به نگهداری در دمای پایین ندارد و تنها باید آن را در یخچال‌های عادی نگهداری کرد.

آزمایش واکسن کشور‌های دیگر روی مردم کشور‌های منطقه

روز گذشته نیز وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه تا زمانی که واکسن داخلی پاسخگوی نیاز ما شود مجبور به واردات واکسن برای گروه‌های آسیب‌پذیر خواهیم بود، گفت: «خیلی از کشور‌های منطقه که می‌گویند تزریق واکسن را از مدت‌ها قبل آغاز کردند، کلینیکال ترایال یا آزمایش بالینی واکسن‌های کشور‌های دیگر را انجام می‌دهند. در حالی که ما اجازه ندادیم واکسن هیچ کشوری بر مردم ما آزمایش بالینی شود. ما ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن در قالب سبد کوواکس پیش‌خرید کردیم که قول دادند در روز‌های آینده اولین مقادیر آن برسد. در آن سبد به جز امریکایی‌ها بقیه واکسن‌ساز‌ها هستند. این ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برای ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است.»

وزیر بهداشت تأکید کرد: «هیچ‌کدام از این واکسن‌ها قبل از طی کردن فاز سوم انسانی نباید به کشور بیاید. الان واکسن در دنیا هنوز به فاز چهارم نرسیده‌است و این فاز معمولاً پنج سال طول می‌کشد. به همین دلیل تا امروز سازمان جهانی بهداشت برای هیچ سازنده واکسنی گواهی انتهایی واکسن را صادر نکرده‌است، زیرا این فاز ۴ طی نشده‌است. یکی از واکسن‌ساز‌هایی که گواهی موقت از سازمان بهداشت جهانی گرفته است، از FDA امریکا یک گواهی گرفته که تا پنج سال آینده هیچ حق اعتراض و شکایتی علیه این واکسن‌ساز قابل قبول نیست، زیرا فاز ۴ طی نشده‌است.»

واردات واکسنی که گواهی مصرف اضطراری دارد

نمکی ادامه داد: «برای همین گفتیم ما واکسنی وارد کشور می‌کنیم که فاز ۳ مطالعات بالینی‌اش بیرون از این سرزمین صورت گرفته‌باشد و گواهی مصرف اضطراری داشته باشد. همچنین ما واکسنی را وارد این کشور خواهیم کرد که حداقل در پنج یا شش کشور دنیا هم خریده و مصرف شود. ما پنج منبع شناسایی و ثبت کردیم. تاکنون از برندی اسم نبرده بودم، اما امروز می‌گویم تا مردم حرف درست و علمی را در رابطه با واکسن از وزیر بهداشت بشنوند؛ پرونده منبع اروپایی آسترازنیکا، دو کمپانی در هند، یک کمپانی در چین و یکی در روسیه در حال ثبت هستند.»

نمکی با بیان اینکه یکی از این منابع که برخی روی آن بلوا به راه انداختند، این مجموعه روسی است، افزود: «این واکسن روسی در کشور‌های روسیه، آرژانتین، مجارستان، صربستان، مکزیک، امارات متحده عربی، پاکستان، بلاروس، بولیوی و الجزایر وجود دارد. این چه خباثتی است که برای میزگرد کشوری که خودش در باتلاق کرونا مانده‌است، خوراک تهیه کنیم؟ مگر نمی‌شود این سؤالات را در کشور از خود وزیر بهداشت پرسید؟ مگر می‌شود قبول کرد وزیر بهداشت این مملکت اجازه دهد پای واکسن نامطلوب به این کشور برسد؟ می‌گویند من فلان واکسن را نمی‌زنم، خب معلوم است که مبتلایان نباید واکسن بزنند، کسی که قبلاً بیمار شده اصلاً جزو کاندیدا‌های تزریق واکسن نیست. برخی حرف‌ها دل مردم را خالی می‌کند.»

وزیر بهداشت با تأکید بر خستگی و آشفتگی مردم تصریح کرد: «خدمتگزاران را خائن به مردم جلوه ندهید که این خیانت و ظلم است و این خیانت ملی در سخت‌ترین زمان‌های این مملکت است. مردم بدانند این خدمتگزار کوچک و همکارانش برای فدا کردن جسم و جان و آبرویشان آمده‌اند و هرگز نمی‌گذاریم پای محصولی به کشور باز شود که با سلامت مردم در تضاد و تقابل باشد. کسانی هم که فکر می‌کنند در این آشفته بازار می‌توانند سوار موج اقتصادی شوند، بدانند وزیر اجازه نخواهد داد.»

نمکی ادامه داد: «ما هم واکسن داخلی را با قدرت دنبال می‌کنیم و هم از مطمئن‌ترین منابع واکسن وارد می‌کنیم و به کوری چشم خیلی‌ها اول هم به خانواده خودمان تزریق می‌کنیم تا همه بدانند ما سلامت مردم را در اولویت می‌دانیم.»

تأییدیه WHO به سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز تأیید

محمدرضا شانه‌ساز، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به حاشیه‌های واکسن روسی کرونا و لزوم برخورداری از تأییدیه سازمان جهانی بهداشت گفت: «سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به عنوان عالی‌ترین مرجع علمی در کشور، ۱۰ سال قبل از سازمان بهداشت جهانی تأییدیه واکسن را دریافت کرده به این معنا که اگر ما واکسنی را تأیید کردیم، سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف آن را حتی در سایر کشور‌ها علاوه بر ایران داده‌است. بنابراین اظهاراتی مبنی بر اینکه سازمان غذا و داروی ایران نمی‌تواند در این زمینه اقدام کند، حرف بی‌ربطی است.»

شانه‌ساز با بیان اینکه واکسن چهار فاز مطالعات بالینی دارد، افزود: «در شرایط حال دنیا که کرونا به صورت گسترده تلفات می‌گیرد، سازمان جهانی بهداشت و مراجع رسمی را متقاعد کردند که فاز ۳ مطالعه بالینی را بپذیرند. واکسنی که این روز‌ها درباره آن بحث می‌شود که یک واکسن روسی است، فاز سوم مطالعه بالینی را گذرانده است و از ۱۵ کشور مجوز مصرف اورژانس یا EUL را دریافت کرده‌است. همچنین علاوه بر کشور سازنده در کشور‌های دیگر مانند برزیل، آرژانتین، الجزایر و حتی اتحادیه اروپا خریدار این واکسن هستند.»

وی تأکید کرد: «در درجه اول تولید داخل مدنظر ما است و بعد انواع وارداتی مطمئن که بدانیم سلامت مردم به خطر نمی‌افتد و واردات آن‌ها را مدنظر قرار خواهیم داد.»


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها