کد خبر: ۴۸۳۱۲۶
زمان انتشار: ۱۱:۲۸     ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
از عجایب دولت این است که یک مسئول مراجعات تعیین کننده سیاست خارجه، داخلی و اقتصادی دولت می‌شود و قدرتش از وزرا و معاون اول بیشتر می‌شود.
به گزارش پایگاه 598، به نقل از جهان نيوز، روز گذشته محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور موضع ایران در قبال بازگشت احتمالی آمریکا به برجام را بازگشت شرایط تحریمی به دوره قبل از دولت ترامپ اعلام کرد.
 
حال سوال از آقای واعظی اینجاست که مگر قبل از دوره ترامپ و در زمان ریاست جمهوری اوباما، تحریمی برداشته شده بود که خواهان بازگشت به آن دوران هستند و آیا هدف، بازگشت آمریکا به برجام یا رفع کامل تحریم‌ها است. علاوه بر آن در دوره اوباما نه تنها تحریمی رفع نشد بلکه بر تعداد تحریم‌ها نیز افزوده شد.
 
واعظی در بخشی دیگری از سخنان خود نیز اظهار داشت: «در دوره جدید، ما می‌بایست نسبت به آنچه که آنها باید دقیقا انجام دهند، مطمئن شویم تا اقدامات متقابل صورت بگیرد». ای کاش این اطمینان در اوایل دولت و در زمان اجرای برجام صورت می‌گرفت تا تعهدات برجامی یک طرفه اجرا نشود و با وجود اجرای تمام تعهدات از طرف ایران، طرف‌های غربی‌ها به تعهدات خود در «برجام» عمل نکرده و حتی پس از خروج آمریکا از برجام که قرار بود اروپا نهایتاً ظرف چند هفته درباره اجرای تعهدات برجامی خود و احقاق حقوق برجامی ایران تضمین بدهد، در واکنش به عهدشکنی آمریکا به ابراز تأسف بسنده کرده و با گستاخی تمام تأکید کردند که ایران باید بدون هیچ چشمداشتی یک طرفه به تعهدات خود ادامه دهد.
 
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین با انتقاد از برخی اظهارنظرها در زمینه برجام از سوی نمایندگان مجلس، نظر نمایندگان مردم درباره برجام را نظر شخصی دانست و گفت که موضع رسمی کشور را مقامات رسمی و ذی‌ربط می‌گیرند.
 

یک مسئول مراجعات همه کاره شده است
در همین رابطه دکتر ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با جهان نيوز در واکنش به صحبت‌های واعظی اظهار داشت: ما صحبت‌های برخی مسئولین که اسم ارز دیجیتال را نشنیده‌اند و بیت کوین را بیت کورن تلفظ می‌کنند ولی در اوج اعتماد به نفس برای بورس کف حمایتی مشخص می‌کنند را جدی نمی‌گیریم.
 
وی با بیان اینکه سیاست های نظام در قبال تحریم‌ها مشخص و دقیق است، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در سخنرانی ۱۹ دی‌ماه فرمودند که تا تحریم‌ها برداشته نشود بازگشت آمریکا به برجام برای ما خطرناک است. این موضع‌گیری هم کاملاً دقیق و هم کاملا استراتژیک است. اگر آمریکایی‌ها تحریم‌ها را رفع نکرده و وارد برجام شوند قطعاً برای حوزه‌های موشکی، منطقه‌ای، حقوق بشر و غیره وارد چانه زنی و فشار بیشتر خواهند شد و بیشتر از اینکه سود داشته باشد محل ضرر است.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در رابطه با احتمال بازگشت آمریکا به برجام به مقامات دولتی توصیه کرد: دولتی‌ها نباید خطا کنند. چراکه اگر آمریکایی‌ها بدون برداشتن تحریم‌ها به برجام برگردند اولین اقداماتشان استفاده از مکانیزم ماشه و افزایش زمان یا طولانی مدت کردن بند غروب آفتاب در برجام است.
 
رضایی در پایان با اشاره به وضعیت نامطلوب فعلی و انتقاد مجدد از عملکرد دولت روحانی گفت: از عجایب دولت تدبیر این است که یک مسئول مراجعات، تعیین کننده سیاست خارجه، داخلی و اقتصادی دولت می‌شود و قدرتش از وزرا و معاون اول بیشتر می‌شود. وقتی که یک مراجعاتچی اینقدر قدرت پیدا می‌کند شرایط وضعی می‌شود که الان مردم مشاهده می‌کنند.


دولتی‌ها ذوق زده؛ امریکایی‌ها همچنان خبیث
یک روز پس از اعلام پیروزی بایدن، آقای روحانی به شکلی تلویحی با استقبال از پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا، از دولت آینده آمریکا خواست «از فرصت پیش آمده برای جبران اشتباهات گذشته استفاده کند» و اضافه کرد که ایران، همواره به تعهدات خود در صورت رعایت مسئولانه از سوی همه اطراف تعهد، پایبند بوده و تعامل سازنده با جهان را راهبرد خود می‌داند.

البته که شکست دونالد ترامپ در انتخاب آمریکا موجب خوشحالی فراوان به خاطر جنایات او بر علیه بشریت به خصوص ملت ایران و شکست سیاست‌های خارجی آمریکا و فشار حداکثری شد اما این موضوع نباید باعث استقبال از بایدن شود. قطعا جوبایدن در دشمنی و کینه‌توزی علیه ایران دست کمی از ترامپ ندارد. کسی که از ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی حمایت و پشتیبانی کرده است.

«جیک سالیوان» که اخیراً از سوی «جو بایدن» به عنوان گزینه تصدی سمت مشاور امنیت ملی آمریکا معرفی شده، قبل از انتخابات آمریکا اظهاراتی مطرح کرده که نشان می‌دهد ظاهراً او و تیم بایدن امیدوارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنایی برای گفت‌وگو با تهران بر سر مسائل غیرهسته‌ای مانند برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای استفاده کنند.  

او گفته در صورتی که ایران به تعهدات خود در برنامه هسته‌ای عمل کند، همان‌طور که بایدن گفته است آمریکا به این توافق باز خواهد گشت اما این بازگشت باید سرآغاز مذاکراتی دیگر باشد.
 
یک منبع نزدیک به «بایدن» هم توضیحات جدیدی درباره سیاست او درباره بازگشت به توافق هسته‌ای برجام ارائه کرده است. او گفته است که «اگر ایران به پایبندی به توافق بازگردد ما هم به آن باز می‌گردیم. این نخستین گام خواهد بود».

وی در ادامه تصریح کرده که بازگشت به توافق اولیه کف سیاست دولت بایدن در قبال ایران است نه سقف آن و سیاست دولت بایدن در قبال ایران به اینجا ختم نمی‌شود.

با وجود این اظهارنظرهای مقامات آمریکایی و تجربه تلخ گذشته به مسئولان دولتی ایران توصیه می‌شود به جای امیدواری به دشمن و احتمال بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای از فرصت حدود شش ماهی که تا پایان دولت مانده برای خدمت به مردم حداکثر استفاده را کنند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها