کد خبر: ۴۸۰۳۲۶
زمان انتشار: ۱۱:۲۰     ۱۷ آبان ۱۳۹۹
این روزها بازار ارز ریزش بی‌‌سابقه قیمت را تجربه می‌کند؛
هرچند ریزش نرخ ارز و سکه و شکسته‌شدن حباب در این بازار امری مطلوب است اما پیوندخوردن اقتصاد کشور به تحولات خارجی امری خارج از رویه و غیرمعقول است که متاسفانه در اثر سیاست‌‌‌های اشتباه دولت این عارضه به اقتصاد کشورمان حاکم شده است.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، با بالارفتن شانس بایدن برای پیروزی در انتخابات ریاست‌‌جمهوری، قیمت دلار به سرعت خود را سه کانال عقب کشید و به محدوده 24,500 تومان رساند. سکه نیز بی‌چندو‌چون، از دلار پیروی و به راحتی تا کانال 11 میلیون تومانی عقب‌نشینی کرد.

قیمت سکه و ارز در معاملات بازار تهران مورخ 15 آبان‌ با ریزش قابل‌توجهی مواجه شد. بررسی‌های میدانی از بنگاه‌های تبادل ارز مشخص‌کننده آن است که فشار عرضه در معاملات بر تقاضا غلبه کرده و همین امر زمینه ریزش قیمت‌ها را پدید آورده است.

این عقب‌نشینی در حالی رخ داد که در طول یکی، دو ماه گذشته نرخ دلار 35 هزار تومان را هم دیده و سکه نیز از مرز 16 میلیون تومان گذشته است؛ اما اکنون سکه چاره‌ای جز تبعیت از جو روانی بازار ندارد.

فعالان بازار ارز می‌‌گویند از عصر دیروز و با بالارفتن شانس پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا، جَو بازار ارز، مثبت و همین موضوع موجب کاهش چشمگیر قیمت ارز طی چند ساعت شده است. با توجه به تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه، بیشتر فروشنده‌‌‌های ارز مردم عادی بودند اما از روز شنبه با آغاز فعالیت شرکت‌ها، احتمالا بر تعداد فروشنده‌‌‌های بازار افزوده خواهد شد و با توجه به افزایش فروش ارز، رویه کاهشی دلار نیز در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.

هرچند ریزش نرخ ارز و سکه و شکسته‌شدن حباب در این بازار امری مطلوب است اما پیوندخوردن اقتصاد کشور به تحولات خارجی امری خارج از رویه و غیرمعقول است که متاسفانه در اثر سیاست‌‌‌های اشتباه دولت این عارضه به اقتصاد کشورمان حاکم شده است؛ چنانکه در اولین روز از شمارش آرا و با جلوداربودن ترامپ، قیمت ارز و سکه افزایش یافت و فردای آن روز با پیشی‌گرفتن بایدن مجددا قیمت‌ها کاهش یافت.

تمام سیاست‌‌‌های ارزی دولت از زمان خروج آمریکا از برجام تاکنون مانند ارز جهانگیری موثر واقع نشده و باوجود ترزیق دلار در چند ماه اخیر توسط بازارساز اما نرخ دلار همچنان صعودی بود. در هفته‌‌‌های اخیر درحالی هر روز دلار یک رکورد جدید را ثبت می‌‌کرد که این افزایش قیمت‌ها هیچ توجیه اقتصادی نداشت؛ چنانکه بانک مرکزی در پنج روز کاری هفته دوم آبان (از تاریخ ۸ تا ۱۴ آبان ۱۳۹۹) روزانه به طور متوسط ۶۵ میلیون دلار ارز به صورت اسکناس در «بازار متشکل معاملات ارزی» در نرخ‌‌‌های حاشیه بازار عرضه کرده بود اما باوجود این میزان عرضه و امکان خرید هر صرافی به میزان 500 هزار دلار در بازار مذکور از میزان عرضه طی مدت یادشده، در مجموع فقط حدود 11میلیون دلار توسط صرافی‌ها خریداری شده بود؛ یعنی تقاضای موثری که موجب افزایش قیمت شود در بازار ارز وجود نداشت.

حالا هم با پیروزی بایدن و داغ شدن بحث مذاکره با آمریکا، مجددا بازار وارد رکود خواهد شد؛ تجربه تلخی که در دولت اول روحانی شاهد آن بودیم؛ دورانی که اقتصاد به سیاست خارجی گره خورد.

حال امیدواریم كه دولت از ظرفیت ایجادشده و جو مثبتی که در بازار به‌وجود آمده است، استفاده کرده و با درس‌گرفتن از تجربه‌‌‌های غیرموفق خود، سیاست‌‌‌های موثری را برای ایجاد ثبات در بازار و کاهش تورم در پیش گیرد.

* صبح نو
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها