کد خبر: ۴۷۸۵۸۷
زمان انتشار: ۱۰:۲۹     ۱۳ مهر ۱۳۹۹
ذوالفقاری اعلام کرد:
رئیس ستاد مرکزی اربعین با تایید خبر موافقت دولت عراق با اعزام هزار و ۵۰۰ زائر اربعینی از سوی ایران گفت: در مورد ۲۵۰۰ زائر اربعین دیگری که مطرح شده هنوز هیچ موضع رسمی از سوی عراق به ما اعلام نشده است.
به گزارش پایگاه 598، حسین ذوالفقاری دبیر ستاد مرکزی اربعین و معاون امنیتی وزیر کشور شامگاه امروز در برنامه پخش زنده شبکه خبر سیما در پاسخ به سوال پیرامون برخی اخبار مبنی بر مجوز دولت عراق برای اعزام ۱۵۰۰ زائره اربعینی به این کشور اظهار داشت: سال گذشته که ما کار را شروع کردیم و به این نکته توجه داشتیم که اربعین برگزار می‌شود فلذا خودمان را برای برگزاری اربعین آماده کردیم و حتی تا یکی دو ماه گذشته هم تلاش جمعی همه عزیزان این بود که آمادگی داشته باشیم چون شاید شرایطی ایجاد شود که بشود این مراسم را برگزار کنیم؛ که نشد.

وی افزود: در تمامی تماس های سفیر جمهوری اسلامی ایران با مقامات در جلسات رسمی اعلام کردند که ما هیچ زائری را نمی‌پذیریم و در نهایت این طور شد که برخی از اخبار فضای مجازی به مناسبت‌های مختلف می‌آمد و یک فضای تردیدآمیزی را در داخل زائرین ایران ایجاد می‌کرد که پیگیری‌های زیادی شد. من ارتباط زیادی با عراق داشتم و اعلام کردیم که تصمیم قطعی را اعلام کنید که در نهایت وزارت بهداشت عراق اعلام کرد ما هیچ زائر خارجی را در مراسم راهپیمایی اربعین امسال نخواهیم پذیرفت.

ذوالفقاری ادامه داد: همزمان با این قضیه وضعیت بیماری در داخل ایران هم بررسی شد و ستاد ملی مدیریت کرونا هم اعلام کرد که راهپیمایی در داخل و بیرون کشور نخواهیم داشت. تقریباً پس از اینکه رسمی اعلام شد ستاد مرکزی اربعین تکلیفش روشن شد و اعلام کردیم که مرزها باز نمی شود و دولت عراق هم اعلام کرده که هیچگونه زائر خارجی را نمی پذیرد. البته ما خودمان را برای سناریوهای مختلف آماده کرده بودیم و بحثی داشتیم که خدمات بهداشتی و درمانی بدهند که با این تصمیم دولت عراق و دولت ایران با آن موضوع هم موافقت نشد و تقریباً همه موارد منتفی اعلام شد؛ لذا ما به دنبال برنامه‌های جایگزین رفتیم.

وی با اشاره به اینکه در روز پنجشنبه برخی از افراد با من تماس گرفتند و گفتند که دولت عراق تصمیم گرفته برای ۲۵۰ موکب هر موکب ۱۰ نفر که در مجموع ۲۵۰۰ نفر می‌شود بعلاوه ۱۵۰۰ نفر از شهروندان ایرانی را می‌توانند بپذیرند،‌ گفت: ما این را از فضای مجازی و کانال های غیر رسمی دریافت کردیم و من با سفارت ما در عراق تماس به پیدا کردم و پس از بررسی دیروز به من اعلام کردند که طبق پیگیری‌های این موضوع صحت داشته است. تماس‌هایی با مسئولین و مقامات عراقی گرفته شد که چرا چنین تصمیم دیر هنگامی را آن هم با یک عدد ۱۵۰۰ نفری اعلام کرده اید؟ چون ما یک میلیون نفر هم سهمیه داشته باشیم، تدبیر کردن آن در شرایط کنونی سخت است.

معاون امنیتی وزیر کشور افزود: من امروز هم با وزارت خارجه و هم با عراق و هم با سفیر عراق در ایران صحبت کردم و آنچه که تا الان اعلام شده ۱۵۰۰ نفر را به سفیر عراق اعلام کرده‌اند و ایشان به وزارت خارجه ما یادداشت داده‌اند. همچنین من امروز درمورد ۲۵۰۰ نفری که مطرح شده، سوال کردم که گفتند قرار است وزارت کشور عراق به شما اعلام کند؛ که البته هنوز هیچ موضع رسمی به ما اعلام نشده است.


ذوالفقاری در پاسخ به سوالی پیرامون چگونگی انتخاب ۱۵۰۰ نفر از بین میلیون ها مشتاق زیارت اباعبدالله الحسین(ع) در روز اربعین خاطرنشان کرد: طبق پیگیری‌هایی که از کانال‌های غیررسمی داشتم متوجه شدم که دولت عراق تحت فشار برخی از افراد متنفذ در داخل خود عراق تصمیم گرفته که چنین عددی را اعلام کند تا یک سری افراد به واسطه وابستگی ها،‌ ارتباطات و رفاقت‌هایی که داشتند، این کار را برای کشورهای دیگر انجام دهند البته این را باید دقیقاً از خودشان سوال کرد که چرا دیر هنگام اعلام کردند و باید دید که چگونه این ۱۵۰۰ نفر را در داخل ایران باید توزیع کرد.

معاون امنیتی وزارت کشور با بیان اینکه من امروز سفیر عراق صحبت کردم اعلام کردم که ستاد ملی کرونای ایران با همین هم به خاطر بیماری مخالفت کرده است، گفت: لذا تصمیم بر این شد که صرفاً کسانی که ضرورت کاری ویژه‌ای دارند، مانند تعدادی از بچه‌های شهرداری که قرار شده کار خاصی را انجام دهند و یا تعدادی از خبرنگاران بروند صرفاً فضای آنجا را ثبت و ضبط کنند یا کسانی هستند که باید انبارهایی که از قبل وجود دارد را تخلیه و در اختیار موکب داران عراقی قرار دهند،‌ جزو این ۱۵۰۰نفر قرار بگیرند.

وی همچنین در مورد ۲۵۰۰ نفر دیگر نیز خاطر نشان کرد: موضوع ۲۵۰۰ نفر که مربوط به موکب ها هست اولاً اعلام نشده و ثانیاً قابل اجرا نیست. وقتی که ما می‌گوییم موکب حرکت کند و به سمت عراق برود حداقل یک ماه وقت لازم داریم. هرچند اولاً از بین ۲۵۰۰ موکبی که داریم این ۲۵۰ موکب با چه معیاری انتخاب خواهد شد؟ دوما اینکه این ها با ده نفر نمی توانند کارشان را انجام دهند و سوم اینکه اگر بخواهند حرکت کنند باید الان باید دو سه روز بود که موکب داران ایرانی برای خدمات دهی در عراق مستقر می شدند. 

ذوالفقاری افزود: اگر برای مثال وزارت کشور عراق فردا به صورت رسمی به ما اعلام کند و دوشنبه ما تصمیم بگیریم که تعدادی موکب حرکت کنند و بروند، اگر به عراق برسند آخر اربعین رسیده‌اند. بعد هم باید در آنجا مستقر شوند و خود استقرار موکب زمان می برد و عملاً من دیشب و هم امروز به سفیر عراق در ایران اعلام کردم که این تصمیم قابل اجرا نبود جا داشت قبل از اینکه مسئولین عراقی اعلام کنند حداقل می‌دیدند که آیا زمینه اجرایی وجود دارد؟ و بی جهت زمینه یکسری انتظارات را ایجاد نمی کردند و با احساسات برخی افراد بازی نمی کردند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه از این طرف تعدادی هم هستند که دامن می زنند و می گویند که امکان دارد برویم و مرز باز است، اظهار داشت: همین الان همکاران به بنده اطلاع دادند افرادی که حتی با ویزا رفته اند همین امروز نیروهای عراقی آنها را به داخل مرز و خاک عراق راه نداده‌اند.

وی در پاسخ به سوالی با این مضمون که آیا وزارت بهداشت ایران مسئولیت این ۱۵۰۰ نفری که به عراق می‌روند را می پذیرد، گفت: اصلاً نمی پذیرد. وزارت بهداشت مثل همه ما و کسانی که در داخل کشور است و دوستدار اباعبدالله الحسین علیه السلام هستند تمایل دارد که مردم به زیارت بروند تا شاید از دعای خیر آنها، این عزیزان هم بی‌نصیب نباشند. اما شرایط بیماری واقعاً توجیه ندارد. ما خودمان متولی زائر هستیم و بیش از هر کس دیگری علاقه مندیم و زمینه‌سازی می‌کنیم که زائرین ما بتوانند به سفر بروند و در مراسم شرکت کنند اما وقتی می بینیم چون خطری متوجه هم مردم ایران و هم مردم عراق هست به چنین شرایطی می رسیم.

ذوالفقاری افزود: سفر اربعین با دیگر سفرها متفاوت است چون وقتی از مرز می‌گذریم، شرایط حمل و نقل آن سوی مرز و شرایط استقرار موکب‌ها، شرایط مسیر و راهپیمایی در هوای نسبتا گرم و ارتباطات بسیار نزدیک و ورود داخل حرم و بسیاری از شرایط دیگر، مسئولین وزارت بهداشت به خاطر شرایط بیماری به صورت صریح نظر مخالف دارند و می گویند شرکت در این مراسم به صلاح مردم نیست.

ذوالفقاری در خصوص انتشار برخی کلیپ ها در فضای مجازی مبنی بر صدور ویزا برای برخی کشورها برای شرکت در راهپیمایی اربعین گفت: نمونه های بسیاری از این کلیپ ها از قبل مواجه شدیم و اگر یادتان باشد یک مصاحبه از استاندار کربلا در همان اوایل منتشر شد که ایشان می‌گفت ما برای میزبانی از زائرین اربعین آماده می شویم، که در پیگیری ها معلوم شد که مقداری در ترجمه مشکل بوده و مجدداً با وابسته نظامی ما به طور مشترک مصاحبه کردند. همچنین در بررسی برخی کلیپ ها مشخص شد که جعلی هستند این فضاسازی ها فعلا وجود دارد. تعدادی در داخل خاک عراق این کار را انجام می دادند و تعدادی هم از روی دلسوزی در داخل خاک ایران این موارد را منتشر می‌کردند ولی واقعیت این است که آنچه رسماً دولت عراق اعلام کرده این بود که ما با توجه به شرایط بیماری هیچ زائری را نمی پذیریم.

وی تاکید کرد: کشورهای دیگر هم اگر قصد اعزام داشته باشند تنها راه شان بر اساس همین ۱۵۰۰ نفری که اعلام کرده‌اند، هوایی است و از راه زمین امکان ندارد چون عمدتاً مسیر زمینی شان از ایران است و ما هم با چنین شرایطی اساساً نمی توانیم بپذیریم و خود دولت عراق هم شرط سفر هوایی را برای این ۱۵۰۰ نفر در نظر گرفته است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه العراقیه فعلاً پروازهایی را به عراق از ایران دارد، گفت: تا این لحظه ممنوعیتی در این خصوص نبود اگرچه وزارت راه و شهرسازی ما اعلام کرده که ممنوع کرده‌اند اما طبق آنچه که من اطلاع دارم و امروز هم سوال کردم هواپیمایی العراقیه تا دیشب هم پروازهایی داشته و شاید امشب هم داشته باشد.

ذوالفقاری همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت برنامه های روز اربعین حسینی در داخل ایران اظهار داشت: در مورد این مسائل در ستاد اربعین بحث شده و و طبق هماهنگی هایی که در ستاد مرکزی اربعین صورت گرفت و دوستان پیشنهاداتی داشتند که چند موضوع برای اجرا قطعی شد.

وی در همین خصوص افزود: یکی اینکه راهپیمایی در داخل نداریم. هرچند در فضای مجازی تبلیغ می کنند و حتی امروز دیدم که استاندار کرمان اعلام کرده اند که برخی افراد از استان‌های دیگر کشور دعوت می کنند که حالا که نتوانستیم به عراق برویم سر مزار شهید سردار سلیمانی مراسم برگزار کنیم؛ ولی ما راهپیمایی و تجمع نداریم و ستاد ملی مبارزه با کرونا این را رسما اعلام کرده است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به برنامه‌های جایگزین راهپیمایی اربعین گفت: برگزاری زیارت اربعین در روز پنجشنبه ساعت ۹ در سراسر کشور با رعایت همان پروتکل ایام محرم و در فضای باز و با فاصله گذاری و رعایت موارد بهداشتی برنامه ای است که پیش بینی شده و از سویی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هم اعلام شده است.

ذوالفقاری ادامه داد: موکب داران می توانند در محل هایی که در آنجا زیارت اربعین قرائت می‌شود، موکب بزنند و اقلام بهداشتی توزیع کنند یا حداکثر کاری که می توانند بکنند این است که با رعایت موارد بهداشتی غذای بیرون بر توزیع کنند. 

وی با بیان اینکه کار دیگری که قرار شده انجام بگیرد این است که کمک های شرعی را به صورت کمک مومنان به افراد نیازمند در سراسر کشور بدهند، تصریح کرد: یعنی موکب‌داران در شهر خودشان با هماهنگی کمیته امداد برنامه ریزی کنند و این کار را انجام بدهند تا بتوانند کمک به افراد نیازمند توزیع کنند. در کنار این موضوع ما کارهای فرهنگی و تبلیغی گسترده‌ای داریم که کمیته فرهنگی به تبلیغ این کار را انجام داده و حدود ۲۰ همایش ملی به صورت مجازی با حضور اندیشمندان در سراسر دنیا که هم بین ادیان و هم بین مذاهب تدارک شده است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به ایجاد موکب مجازی گفت: به صورت مجازی افراد می توانند مسیر نجف تا کربلا را طی کنند و حتی به صورت مجازی در مکتب ها مستقر شوند و نوشته هایشان را در آنجا بنویسند در این خصوص اپلیکیشنی را آماده کرده‌اند که از امروز شروع کرده‌اند تا در اختیار تمایل دارند قرار بگیرد.

ذوالفقاری همچنین پیرامون برگزاری مراسم اربعین در تهران برای این شهر تا یک هفته اعلام شد، اظهار داشت: ما فردا جلسه ویژه برای بررسی بیماری کرونا در تهران با مسئولیت وزارت محترم کشور داریم که در آنجا باید جزئیات این کار را بررسی کنیم و اگر این محدودیت شامل بخش زیارت اربعین در تهران هم باشد اعلام خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال پیرامون برخورد ستاد مرکزی اربعین با افرادی که در شرایط کنونی به سمت مرزهای سه‌گانه ایران با عراق حرکت می‌کنند تصریح کرد: همین دیروز ۲۳۰ نفر فقط از خرمشهر برگردانده شدن عده‌ای هم از مرزهای غیر قانونی قصد سفر پنهانی داشتند که تعدادی با احترام توسط مرزبانی برگردانده شدند و تعدادی هم عبور کردند که توسط پلیس عراق دستگیر شدند که با توجه به هماهنگی مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با پلیس عراق خوشبختانه آنها را تحویل دستگاه قضایی ندادند؛ چون اگر تحویل دستگاه قضایی می دادند شاید چندین ماه در بازداشت می‌ماندند. لذا طبق هماهنگی‌هایی که صورت گرفت، این افراد بدون تحویل به مقامات قضایی تحویل مرزبانی ما شده و به داخل کشور عودت شدند.

معاون امنیتی وزارت کشور با با بیان اینکه از مردم خواهش می کنم که به سمت مرزها نروند تصریح کرد: در مرزها امکان عبور وجود ندارد هیچ امکانات هم مانند سال‌های گذشته در مرزها ایجاد نشده و هیچ موکبی دایر نیست فلذا هیچ کس به مرزها مراجعه نکند و تا دو سه روز آینده هم مسئله راهپیمایی تمام شده و حرکت به سوی عراق هم هیچ فایده ای ندارد.

وی با بیان اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی بالای ۹۰ درصد در عراق امکان‌پذیر نیست، اظهار داشت: باید دید دولت عراق برای زواری که در داخل عراق هستند چه تدابیری داشته و ممکن است راه های متعددی را اندیشیده باشند زوار از راه های مختلف بروند تا حجم و تراکم کمتر شود. احتمال قوی ورود به داخل کربلا را ممنوع می کنند اما باز هم رعایت پروتکل‌ها امکان پذیر نیست.

ذوالفقاری با بیان اینکه حداقل ۷ استان در طول این هفته مجوز اضافه تری دریافت کردند تا یکسری محدودیت ها را با توجه به شرایط شان اعمال کنند چون به نقطه خطر رسیده اند و از قرمز هم بالاتر رفته اند، گفت: اجازه داده شده تا یکسری از محدودیت ها را ایجاد کنند. کل موضوع شرایط بیماری کرونا اقتضائاتی دارد که در طول زمان باید مبتنی بر آن شرایط تصمیم گیری کنیم ولی آنچه که الان برای مناسبت‌های محرم و صفر معیار هست همان پروتکل و دستورالعمل این موضوع ابلاغ شده است ولی سایر موضوعاتی چون اصناف ادارات و مدارس تابع تصمیماتی هست که گرفته شده و اگر بیماری فروکش نکند این ضوابط تشدید خواهد شد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها