همانگونه که جمهوری اسلامی ایران بار ها تاکید کرده است، رژیم ایالات متحده بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت جهانی است؛ این واقعیت هیچگاه مانند امروز که آمریکا علنا به ارعاب و تهدید جهان میپردازد و قطعنامههای شورای امنیت را به هیچ میانگارد، نمایان و علنی نشده بود.
در سال 2018 زمانی که ایالات متحده به صورت یکجانبه و بر خلاف قوانین مصرح بینالمللی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد و هرگونه حق استفاده از ساز و کارهای مندرج در این توافق و قطعنامه 2231 را صراحتا از خود سلب کرد، امیدوار بود با راهبرد به اصطلاح فشار حداکثری، ایران را بر سر دو راهی تسلیم یا فروپاشی قرار دهد.
امروز اما با گذشت دو سال از آن تاریخ، ایالات متحده که در پیشبرد پروژه امنیتیسازی جمهوری اسلامی ایران، تنهاتر از هر زمان دیگری است، سرخورده از ناتوانی در ایجاد اجماع علیه ایران، به قلدری و باجخواهی از جامعه بینالمللی روی آورده و در حالی که تقریبا تمام اعضای شورای امنیت به صراحت رویکرد مضحک ایالات متحده در قبال قطعنامه 2231 شورای امنیت را رد کردهاند، رژیم آمریکا در چارچوب سیاست یکجانبهگرایانه و زورمحور خود کشورهای جهان را به دلیل پایبندی به قوانین بینالمللی به تحریم تهدید میکند.
جمهوری اسلامی ایران بیانیههای خشمآلود وزیر خارجه ایالات متحده را اقداماتی با مصرف سیاسی داخلی و از سر ضعف و استیصال و حاصل «نه» شنیدنهای مکرر از جامعه بینالمللی در ماههای اخیر و شکستهای پی در پی در برابر دیپلماسی فعال جمهوری ایران میداند و به رییس جمهور آمریکا توصیه میکند بیش از این با پیروی از مشورت افراد جاهل و ناآشنا به شرایط جهانی، خود و کشورش را در سطح بینالمللی منزوی ننماید.
رویکرد رژیم کنونی آمریکا خطری بزرگ برای صلح و امنیت بینالمللی و تهدیدی بی سابقه برای سازمان ملل متحد و شورای امنیت است. این بار وزیر خارجه رژیم آمریکا نه تنها تمامی اصول حقوق بینالملل و منشور ملل متحد را به سخره میگیرد بلکه رسما و علنا جامعه بینالمللی را به چالش کشیده و قلدری و یاغیگری دولتش را از اقدامات پشت صحنه به حرکت وقیحانه علنی تبدیل میکند.
جمهوری اسلامی ایران تأکید مینماید که چنانچه آمریکا رأسا - یا با همکاری معدود دستنشاندههای خود اقدامی در راستای این تهدیدات انجام دهد با واکنش جدی مواجه خواهد شد و مسئول تمامی عواقب خطرناک آن خواهد بود.