عصر امروز، چند سالی هست که علی رغم تعطیلی نسبی رسانه های ایران در روزهای نخست سال جدید سخنان مقام معظم رهبری بازتاب گسترده ای در سانه های بین المللی پیدا می کند و هر بخش از آن با تحلیل های مختلف کارشناسان رسانه های غربی مواجه می شود.
سخنان معظم له در نوروز امسال نیز از این قائده مستثنا نشد و ایران را در نخستین روزهای سال نو شمسی بار دیگر در کانون توجهات جهانی قرار داد.
تاکید معظم له روی راهبرد" اقدام متقابل در همان سطح" چیزی است که این روزها دهن استراتژیست های غربی و ر سانه های بین المللی را به شدت به خود مشغول کرده است.
خبرگزاری فرانسه لحظاتی پس از پایان سخنرانی مقام معظم رهبری در شهر مقدس مشهد، این سخنان را بازتاب و گزارش داد آیتالله خامنهای هشدار داد ایران هرگونه حمله از سوی آمریکا یا اسرائیل را پاسخ خواهد داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز با بازتاب سخنان رهبری ایران در حرم رضوی(ع) نوشت:" آیتالله خامنهای در سخنرانی که به طور زنده از شبکه دولتی ایران پخش میشد، با نامبردن از اسرائیل و آمریکا هشدار داد، ایران هرگونه حمله آمریکا و اسرائیل را به همان سطح پاسخ خواهد داد."
خبرگزاری انگلیسی رویترز هم به نقل از رهبر ایران نوشت: ایران تسلیحات هستهای ندارد و نخواهد ساخت اما در مقابله با تجاوز دشمنان چه از سوی آمریکا باشد یا رژیم صهیونیستی، برای دفاع از خود، در همان سطحی که دشمن به ما حمله کند، حمله خواهیم کرد.
پایگاه اینترنتی "دویچهوله" آلمان طی خبری کوتاه به انتشار بخشهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در مشهد مقدس پرداخت و نوشت: رهبر جمهوری اسلامی ایران روز سهشنبه (اول فروردین) در سخنان نوروزی خود در مشهد گفت: ایران در صورتی که مورد حمله قرار بگیرد در همان سطح پاسخ خواهد داد.
پایگاه اینترنتی "بی بی سی" طی خبری به پوشش بخشهایی از سخنان مقام معظم رهبری در جمع مردم در مشهد مقدس پرداخت.
بیبیسی نوشت: آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران تأکید کرد که کشورش در پی تولید سلاح اتمی نیست، اما اگر مورد حمله قرار گیرد، در همان سطح پاسخ خواهد داد.
بنا بر این گزارش، همان طور که مشخص است، این بخش از سخنان ایشان که: "ممکن است امریکایی ها خطرآفرینی و یا دیوانگی کنند ما ضمن تأکید بر اینکه سلاح اتمی نداریم و تولید نیز نمی کنیم اعلام می کنیم در مقابل تهاجم احتمالی آنها یا رژیم صهیونیستی، در همان سطحی که به ما حمله شود به آنها حمله خواهیم کرد" در صدر توجه رسانه ای دنیا قرار گرفت و از همین دریچه می توان به اهمیت راهبردی این بخش از فرمایشات معظم له در سطح جهانی پی برد.
عده ای از رسانه های غربی سعی کردند با حذف و تقطیع مرسوم خود سخنان رهبر انقلاب را این گونه تاویل کنند که ایران در صورتی که مورد حمله نظامی قرار گیرد کشور یا کشورهای متجاوز را با بمب اتم هدف قرار خواهد داد. از سوی دیگر عده ای نیز سعی کردند این گونه وانمود کنند که ادعای "اقدام متقابل در همان سطح" با فتوای تحریم ساخت سلاح هسته ای متناقض است و اساسا ایران در صورت حمله نظامی توانایی اقدام متقابل را نخواهد داشت مگر آنکه برنامه صلح آمیز هسته ای خود را بر ساخت سلاح اتمی متمرکز کند.
این گزارش در پی آن است تا با مرور بخش بسیار کوچکی از توان دفاعی کشورمان به عنوان مشت نمونه خروار نشان دهد چگونه می توان ضمن پایبندی به فتوای تحریم سلاح هسته ای هر گونه تجاوز را با پاسخی دندان شکن مواجه نمود
شهاب سه - کابوس چندین ساله تل آویو
موشک شهاب ۳ اولین موشک بالستیک میان برد ایران است. این موشک از کلاهکی سنگین بهره میگیرد و توانایی هدف قرار دادن اهدافی ۲۲۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر را داراست.
اولین برنامه پرواز آزمایشی موشک شهاب ٣ در ژولای ۱۹۹۸ انجام شد دو فروند از این نوع موشک نیز در سال 1377 به نمایش عمومی در آمد. در سال 1380 یک موشک شهاب ۳ مدل D آزمایش شد که ایران عنوان کرد که از آن به عنوان نخستین وسیله پرتاب ماهواره در ایران استفاده خواهند کرد. این موضوع نشان می دهد که موتور استاندارد شهاب ٣ ابتدا یک موتور با سوخت جامد دو مرحله ای بود.
برد موشکهای نسل جدید « شهاب ۳»، در مقایسه با سری قبلی حدود ۱۰۰ درصد ارتقا پیدا کرده و از ۱۳۰۰ کیلومتر به ۲۵۰۰ کیلومتر افزایش یافته و خطای هدفگیری که در نسل قبلی نسبت به برد آن ۸ در دههزار بوده، در نسل جدید، به ۲ در دههزار کاهش یافته است.
نکته دیگر، سیستم اختصاصی ناوبری موشکهای شهاب است که موجب شده کسانی که ادعا دارند ایران این موشک ها را از کشورهای دیگر تهیه کرده است، اما این سیستم ناوبری و الکترونیکی ساخته شده توسط متخصصان ایرانی، جای شبهه ای را باقی نگذاشته است. این سیستم علاوه بر آنکه قدرت شناسایی و اصابت به اهداف را به گونه ای بسیار دقیق در اختیار ایران قرار داده است که علاوه بر اطمینان از برخورد موشک به هدف موردنظر، در صورت خروج از مسیر تعیین شده نیز می تواند آن را تصحیح کرده و درصد اطمینان از برخورد را به نحو چشمگیری افزایش دهد.
"سجیل"؛ اسلحه پنهان ابابیل ایران برای فیل سواران صهیونیست
سجیل نسلی از موشکهای زمین به زمین دو مرحلهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران است. موتور سوخت جامد مرکب و بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارد و کاملا توسط متخصصان کشورمان ساخته شده است. این موشک در ۲۲ آبان ۱۳۸۷ با حضور مصطفی محمد نجار وزیر دفاع با موفقیت آزمایش شد.
این موشک موشکی با توانمندیهای کاملاً جدید است که به طور کلی با موشک شهاب ۳ متفاوت است؛ شهاب ۳ تک مرحلهای است اما سجیل در دو مرحله عمل میکند، سوخت شهاب ۳ مایع است اما موشک سجیل از سوخت جامد استفاده میکند و برد سجیل بسیار بیشتر از شهاب ۳ است.
یکی از قابلیتهای بسیار خوب موشک سجیل این است که بسیار سریع عملیاتی میشود و عملیات مورد نظر را انجام میدهد. این موشک با سوخت جامد کار میکند و متخصصان میدانند که سوخت جامد قدرت تحرک بسیار بالایی دارد و برد آن بسیار زیاد است. در موشکهای قبلی از طول ۲۶ متری موشک حدود ۲۳ متر را سوخت تشکیل میداد اما استفاده از سوخت جامد حجم سوخت را به یک هشتم، ۱/۰ و حتی یک دوازدهم کاهش میدهد.
قدر 110 - موشکی که یکبار بیشتر دیده نشد و هنوز تن اسرائیل می لرزد
موشک قدر ۱۱۰، یک موشک بالیستیک با برد متوسط (۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر) و کاملا بومی است که به همت متخصصین داخلی و در صنایع موشکی شهید همت طراحی و تولید شده است. این موشک نخستین بار در یک رژه سالانه به مناسبت سالگرد آغاز جنگ تحمیلی رونمایی و دیگر هیچ خبری از آن منتشر نشد.
این موشک در مقایسه با شهاب ۳ که نصب آن ساعتها زمان میبرد، زمان نصب بسیار کمتری دارد و در ۳۰ دقیقه نصب میشود.
برخی منابع معتقدند این موشک توان ضربه زدن به دورترین نقاط اروپا را داراست و بیش از ۷۰ درصد اسیا را در تیرس توان موشکی ایران قرار می دهد. سر جنگی این موشک ماسوره انفجاری، ضربتی و مجاورتی است و به صورت عمود پرواز شلیک میشود.
موشک کروز دریایی نور(بهینه شده c-۸۰۲)
موشک کروز نور از جمله موشک های ساخت داخل میباشد که توسط متخصصان داخلی تولید شده .این موشک در ایران در سال ۸۰ به صورت تولید انبوه در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفت.در سال ۱۳۸۵ و در رزمایش پیامبر اعظم(ص) نوع بهینه شده ای از موشک نور مورد ازمایش قرار گرفت و با موفقیت ازمایش شد.موشک بهینه نور بدون نیاز به سیستم OTHT با حداکثر برد به سمت اهداف سطحی شلیک میشود.جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری است که توانست موشک نور(c-۸۰۲) را بر روی بالگرد نصب کند و ما نخستین کشوری هستیم که این تکنولوژی را دارا میباشیم
موشک چند کلاهکه فجر ۳؛ شهاب سنگ آتشین شبهای حیفا
موشک چند کلاهکه فجر ۳ ایران یک موشک پیشرفته بالستیک است.این موشک به صورت بومی و با سوخت مایع گسترش داده شده است از برد این موشک اطلاعاتی در دسترس نیست.این موشک با توجه به چند کلاهکه بودن (نسبتاً خوشه ای) از قدرت تخریب بالا در حجم وسیعی برخوردار است.طبق برخی گمانه زنی ها فجر ۳ از کلاهکی ۳ قسمته ساخته شده است.
این موشک به طور همزمان می تواند چند هدف را مورد اصابت قرار دهد و از کمند موشک های ضد موشک هر دشمنی با دقت بالا عبور کند. این فناوری بر مبنای گریز از سیستمهای دفاع ضد موشک و گریز از رادار طراحی شده است.
کلاهک این موشک قادر است روی هر موشکی با هر برد متغیری نصب شود و محدودیتی در بر ندارد و چون برد آن متغیر است، به نحوی که موشک بعد از جدایی از کلاهک به چند موشک کوچکتر تبدیل می شود، قادر است در آن واحد چند هدف متحرک را مورد اصابت قرار دهد.
خبر آزمایش این موشک در زمان خود با واکنش بسیار مضطرب مقامات آمریکایی و اسراییلی رو به رو شد.
این موارد همان گونه که اشاره شد تنها بخش بسیار کوچکی از توان دفاعی ایران آن هم فقط در بخش موشکی است که امکان دسترسی به اطلاعات آن فراهم است و آنچه مشخص است اینکه بخش بسیار بزرگی از توان دفاعی کشورمان به دلایل کاملا مشخص امنیتی و اطلاعاتی هنوز ناگفته باقی مانده است.
اطلاعاتی که شاید حماقت احتمالی دشمن، تنها راه بیان آن باشد.
گزارش:کوشیار رودی